Godmorgen og velkommen til onsdagsposten!

Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv.

Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor kender vi alle, hvorfor vi ikke skal kede jer med at gengive denne. JD har, som den apolitiske, altomfavnende studenterorganisation vi nu engang er, selvfølgelig valgt at forholde os neutralt, trods vores formands indbakke boomede med spørgsmål fra diverse nyhedsmedier. Derimod stillede konservative og progressive jurister sig som en nærmest litterært iscenesat antitese på hver sin side af debatten, hvilket DR Nyheder har fået en hårrejsende artikel ud af, som er linket nedenfor.

Og som om dette ikke var nok, er regeringen som bekendt også kommet med deres uni-udspil denne uge. Tommy Ahlers har tilsyneladende gjort det igen og lanceret et udspil, der har mødt opbakning fra hele den politiske palet samt enorm positiv respons fra samtlige universitetsstuderende på tværs af fakulteter og kommunegrænser. Han vil blandt andre gode forslag hæve retskravet til 3 år, og dermed give os en velfortjent – og i langt de fleste tilfælde veldisponeret – pause efter bacheloren, som skal medvirke til en øget erhvervserfaring samt bevidsthed omkring vores efterfølgende kandidatvalg.

Hvis det undtagelsesvis skulle interessere nogen, så er der dog også kommet nogle enkelte historier, som ikke involverer universitetsstuderende, men grundet manglende interesse herfra, må I pænt scrolle ned og følge de indsatte links.

Rigtig god læselyst! (Visited 230 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Guide til Årsfest

Aktuelt - 18, august 2014

Hver november inviterer Juridisk Diskussionsklub til årets flotteste fest – årsfesten. Årsfesten er en aften fyldt med smukke kvinder, stilede mænd og gamle traditioner i altid storslået lokaler, som sætter de perfekte rammer for den perfekte fest. Hvis du også vil med i år (måske for første gang) så læs denne guide, og få afklaret hvad årsfesten egentlig er.

Læs mere

Onsdagsposten 100615

Aktuelt - 09, juni 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere