Godmorgen og velkommen til onsdagsposten!

Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv.

Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor kender vi alle, hvorfor vi ikke skal kede jer med at gengive denne. JD har, som den apolitiske, altomfavnende studenterorganisation vi nu engang er, selvfølgelig valgt at forholde os neutralt, trods vores formands indbakke boomede med spørgsmål fra diverse nyhedsmedier. Derimod stillede konservative og progressive jurister sig som en nærmest litterært iscenesat antitese på hver sin side af debatten, hvilket DR Nyheder har fået en hårrejsende artikel ud af, som er linket nedenfor.

Og som om dette ikke var nok, er regeringen som bekendt også kommet med deres uni-udspil denne uge. Tommy Ahlers har tilsyneladende gjort det igen og lanceret et udspil, der har mødt opbakning fra hele den politiske palet samt enorm positiv respons fra samtlige universitetsstuderende på tværs af fakulteter og kommunegrænser. Han vil blandt andre gode forslag hæve retskravet til 3 år, og dermed give os en velfortjent – og i langt de fleste tilfælde veldisponeret – pause efter bacheloren, som skal medvirke til en øget erhvervserfaring samt bevidsthed omkring vores efterfølgende kandidatvalg.

Hvis det undtagelsesvis skulle interessere nogen, så er der dog også kommet nogle enkelte historier, som ikke involverer universitetsstuderende, men grundet manglende interesse herfra, må I pænt scrolle ned og følge de indsatte links.

Rigtig god læselyst! (Visited 214 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Året der gik i juraens verden

Aktuelt - 29, december 2016

Stud.Jur. har sat lys på nogle af årets højdepunkter inden for den juridiske verden. Læs eller genlæs nogle af årets mindeværdige domme.   Af Maria Thornbye Tholstruphede     Året der gik Vi kan roligt konstatere, at 2016 har været noget af et turbulent år. Vi har oplevet et frygteligt terrorangreb i Bruxelles, delt forskellige meninger om briternes valg om at forlade den Europæiske Union, været vidne til konsekvenserne af Panama Papers og for nyligt set amerikanerne vælge Donald Trump […]

Læs mere

Onsdagsposten 130618

Aktuelt - 13, juni 2018

  Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sidste uge bragte vi bl.a. historien om, at to af verdens største egoer endelige havde fået en legeaftale på plads. Den blev så afviklet i går og noget tyder på, at det heller ikke blev til meget mere end en legeaftale. Nogen skippede ellers noget af G7-mødet. Andre tog sig tid til sightseeing i Singapore. Og overraskende nok siger analyserne, at sidstnævnte fik mest ud af det historiske møde. Trump hævder dog selvfølgelig hårdnakket – […]

Læs mere