Godmorgen og velkommen til onsdagsposten!

Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv.

Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor kender vi alle, hvorfor vi ikke skal kede jer med at gengive denne. JD har, som den apolitiske, altomfavnende studenterorganisation vi nu engang er, selvfølgelig valgt at forholde os neutralt, trods vores formands indbakke boomede med spørgsmål fra diverse nyhedsmedier. Derimod stillede konservative og progressive jurister sig som en nærmest litterært iscenesat antitese på hver sin side af debatten, hvilket DR Nyheder har fået en hårrejsende artikel ud af, som er linket nedenfor.

Og som om dette ikke var nok, er regeringen som bekendt også kommet med deres uni-udspil denne uge. Tommy Ahlers har tilsyneladende gjort det igen og lanceret et udspil, der har mødt opbakning fra hele den politiske palet samt enorm positiv respons fra samtlige universitetsstuderende på tværs af fakulteter og kommunegrænser. Han vil blandt andre gode forslag hæve retskravet til 3 år, og dermed give os en velfortjent – og i langt de fleste tilfælde veldisponeret – pause efter bacheloren, som skal medvirke til en øget erhvervserfaring samt bevidsthed omkring vores efterfølgende kandidatvalg.

Hvis det undtagelsesvis skulle interessere nogen, så er der dog også kommet nogle enkelte historier, som ikke involverer universitetsstuderende, men grundet manglende interesse herfra, må I pænt scrolle ned og følge de indsatte links.

Rigtig god læselyst! (Visited 203 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Portræt af Skatteministeriet – når politik og jura mødes

Aktuelt - 03, oktober 2016

Når vi taler om Skatteministeriet, er de fleste måske ikke helt skarpe på, hvad det egentlig er for en størrelse. De fleste kender Skatteministeriets styrelser SKAT og Skatteankestyrelsen, men Skatteministeriet rummer også departementet, hvor al skattelovgivning bliver til. Har du interesse for politik og lovgivning, så læs med og bliv klogere på, hvad man laver som jurist et sted, hvor politik og jura går op i en højere enhed.    Af Michala Stampe   Under Skatteministeriet er der tre selvstændige […]

Læs mere

Onsdagsposten 040418

Aktuelt - 04, april 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det har været påskeferie, og det har kunnet mærkes. 21 Søndag og Tæt på Sandheden har holdt påskeferie, hvilket betyder, at de primære inspirationskilder til Onsdagspostens indhold har været savnet. Selv Paradise Hotel har holdt ferie, og har dermed efterladt os i helligdagenes ro. Det faktum har til gengæld givet os mulighed for at dvæle ved påskens velsignende budskaber. Påsken handler overordnet om tre ting: Lidelse, forsoning og tilgivelse, og selvom temaerne er ædgamle har […]

Læs mere