Godmorgen og velkommen til onsdagsposten!

Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv.

Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor kender vi alle, hvorfor vi ikke skal kede jer med at gengive denne. JD har, som den apolitiske, altomfavnende studenterorganisation vi nu engang er, selvfølgelig valgt at forholde os neutralt, trods vores formands indbakke boomede med spørgsmål fra diverse nyhedsmedier. Derimod stillede konservative og progressive jurister sig som en nærmest litterært iscenesat antitese på hver sin side af debatten, hvilket DR Nyheder har fået en hårrejsende artikel ud af, som er linket nedenfor.

Og som om dette ikke var nok, er regeringen som bekendt også kommet med deres uni-udspil denne uge. Tommy Ahlers har tilsyneladende gjort det igen og lanceret et udspil, der har mødt opbakning fra hele den politiske palet samt enorm positiv respons fra samtlige universitetsstuderende på tværs af fakulteter og kommunegrænser. Han vil blandt andre gode forslag hæve retskravet til 3 år, og dermed give os en velfortjent – og i langt de fleste tilfælde veldisponeret – pause efter bacheloren, som skal medvirke til en øget erhvervserfaring samt bevidsthed omkring vores efterfølgende kandidatvalg.

Hvis det undtagelsesvis skulle interessere nogen, så er der dog også kommet nogle enkelte historier, som ikke involverer universitetsstuderende, men grundet manglende interesse herfra, må I pænt scrolle ned og følge de indsatte links.

Rigtig god læselyst! (Visited 217 times, 1 visits today)

Del denne artikel

KONKURRENCE – Gavekort til Madklubben

Aktuelt - 10, oktober 2014

Konkurrence Vind gavekort på 500 DKK til Madklubben! – I forbindelse med Stud.Jur.-online launch Jurabaren i dag fredag den 10. oktober 2014 udbyder JD to gavekort á 500 DKK.   SPØRGSMÅL:  Hvilken skribent fra Stud.Jur.’s eksterne redaktion skrev portrættet af Marlene Wind?     For at vinde et af gavekortene, skal du besvare spørgsmålet som en kommentar nedenfor. Vi trækker lod mellem de, som svarer rigtigt.     Konkurrencen er åben til og med søndag den 12. oktober kl. 16:00. Vi […]

Læs mere

Folkeafstemning i Tyrkiet

Aktuelt - 24, april 2017

Af Rebecca Knutzen Søndag d. 16. april 2017 skulle tyrkerne stemme ja eller nej til en række ændringer i deres forfatning. Det blev ”ja” til forfatningsændringerne med 51,4% flertal, og afstemningen afspejler altså både et tæt valg, men også en splittet befolkning. Valget er den største ændring i det politiske system i Tyrkiet siden 1923, hvor man regner det moderne Tyrkiet grundlagt fra. Folkeafstemningen er kontroversiel af flere årsager, såsom valgets afholdelse og påvirkningen på demokratiske værdier, hvilket er en […]

Læs mere