Godmorgen og velkommen til onsdagsposten!

Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv.

Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor kender vi alle, hvorfor vi ikke skal kede jer med at gengive denne. JD har, som den apolitiske, altomfavnende studenterorganisation vi nu engang er, selvfølgelig valgt at forholde os neutralt, trods vores formands indbakke boomede med spørgsmål fra diverse nyhedsmedier. Derimod stillede konservative og progressive jurister sig som en nærmest litterært iscenesat antitese på hver sin side af debatten, hvilket DR Nyheder har fået en hårrejsende artikel ud af, som er linket nedenfor.

Og som om dette ikke var nok, er regeringen som bekendt også kommet med deres uni-udspil denne uge. Tommy Ahlers har tilsyneladende gjort det igen og lanceret et udspil, der har mødt opbakning fra hele den politiske palet samt enorm positiv respons fra samtlige universitetsstuderende på tværs af fakulteter og kommunegrænser. Han vil blandt andre gode forslag hæve retskravet til 3 år, og dermed give os en velfortjent – og i langt de fleste tilfælde veldisponeret – pause efter bacheloren, som skal medvirke til en øget erhvervserfaring samt bevidsthed omkring vores efterfølgende kandidatvalg.

Hvis det undtagelsesvis skulle interessere nogen, så er der dog også kommet nogle enkelte historier, som ikke involverer universitetsstuderende, men grundet manglende interesse herfra, må I pænt scrolle ned og følge de indsatte links.

Rigtig god læselyst! (Visited 228 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250117

Aktuelt - 25, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 25. januar 2017   Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by […]

Læs mere

Onsdagsposten 230518

Aktuelt - 23, maj 2018

Godeftermiddag og velkommen til onsdagsposten! Dagens nyhedsoverblik kommer til at handle om lidt af hvert. Alt fra royalt bryllup til påbud i hjemmeplejen til 25 årsdagen for de fire danske forbehold. Først og fremmest blev Suits-stjernen, Meghan Markle, gift med prins Harry i lørdags. Og ligegyldig om man har siddet begravet i konkursloven og på det nærmeste befundet sig i eksil fra omverdenen har den royale begivenhed, der krævede en kjole til en værdi af intet mindre end 469.683 danske […]

Læs mere