Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Khashoggi er død! En sætning der næsten har runget med samme kraft fra de internationale medier som en lignende fra en afdød tysk filosof. De internationale mediers opmærksomhed har i den forgangne onsdagspostuge, ikke overraskende, været rettet mod drabet på Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. På trods af de mange brud på grundlæggende rettigheder og det uhyggelige fravær af moral, som vi kender den i Vesten, som Saudi-Arabien jævnligt demonstrerer (eksempelvis i forbindelse med borgerkrigen i Yemen) , har denne sag tiltvunget sig særlig opmærksomhed. Flere forklaringer kan findes herpå – enten er man jurastuderende og interesseret i de folkeretlige spørgsmål om immunitet og henregnelse, almindelig dansker med ærefrygt for ytringsfrihed og den almindelige respekt for liv eller også er man hyppig musicalgænger, og har undret sig over, hvorfor alle begræder skurken fra ‘We Will Rock You”s dødsfald. Under alle omstændigheder bliver det både politiske, retlige og moralske efterspil spændende at følge – og i Danmark har det indtil videre, foruden selvsagt fordømmelse, ledt til et boykot af det kommende økonomiske topmøde i Saudi-Arabien.

Hvis vi vender blikket bort fra Khashoggi, har ugen bragt, inter alia, (endnu) en Levakovic sag for domstolene, denne gang EMD; en ‘ny Obama’, der har indtaget scenen i det amerikanske midtvejsvalg på skateboard og med kasket; den første afvisning fra EU-Kommissionen af en medlemsstats finanslov og dermed i samme vending, omend nødvendigt, benzin på det populistiske bål i Italien; og yderligere overskrifter om den mundrette ‘cum-ex’-files skandale.

God onsdag og god læselyst!(Visited 93 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Splittelse i fordelingen

Aktuelt - 09, oktober 2017

Af Christian Christfort Gormsen Det er i tredje kontroversielle omgang, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg nu endegyldigt og med bred opbakning fra både regeringen og Socialdemokratiet suspenderer Danmarks indtag af kvoteflygtninge for 2016 og 2017. Hvis der er et emne, som om noget egner sig notorisk dårligt til en saglig politisk behandling, er det udlændingeområdet; hvortil det er særlig godt, at vi har retssale, advokater og upartiske dommere – og i denne runde også Stud.jur. – der ultimativt kan […]

Læs mere

Onsdagsposten 311018

Aktuelt - 31, oktober 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Tømmermændene efter årsfesten har efterhånden lagt sig – både de fysiske og de moralske… Det må dog også alt taget i betragtning siges at være en nødvendighed, når den virkelighed, vi i øjeblikket vågner op til, er en verden i brand: Brevbomber, milliardsvindel og diplomatisk krise mellem Iran og Danmark. Hvis vi starter med det første bør det nok overvejes om genren ”True Crime” er noget Netflix forsat bør sende, eller om det simpelthen udgør en […]

Læs mere