Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Khashoggi er død! En sætning der næsten har runget med samme kraft fra de internationale medier som en lignende fra en afdød tysk filosof. De internationale mediers opmærksomhed har i den forgangne onsdagspostuge, ikke overraskende, været rettet mod drabet på Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. På trods af de mange brud på grundlæggende rettigheder og det uhyggelige fravær af moral, som vi kender den i Vesten, som Saudi-Arabien jævnligt demonstrerer (eksempelvis i forbindelse med borgerkrigen i Yemen) , har denne sag tiltvunget sig særlig opmærksomhed. Flere forklaringer kan findes herpå – enten er man jurastuderende og interesseret i de folkeretlige spørgsmål om immunitet og henregnelse, almindelig dansker med ærefrygt for ytringsfrihed og den almindelige respekt for liv eller også er man hyppig musicalgænger, og har undret sig over, hvorfor alle begræder skurken fra ‘We Will Rock You”s dødsfald. Under alle omstændigheder bliver det både politiske, retlige og moralske efterspil spændende at følge – og i Danmark har det indtil videre, foruden selvsagt fordømmelse, ledt til et boykot af det kommende økonomiske topmøde i Saudi-Arabien.

Hvis vi vender blikket bort fra Khashoggi, har ugen bragt, inter alia, (endnu) en Levakovic sag for domstolene, denne gang EMD; en ‘ny Obama’, der har indtaget scenen i det amerikanske midtvejsvalg på skateboard og med kasket; den første afvisning fra EU-Kommissionen af en medlemsstats finanslov og dermed i samme vending, omend nødvendigt, benzin på det populistiske bål i Italien; og yderligere overskrifter om den mundrette ‘cum-ex’-files skandale.

God onsdag og god læselyst!(Visited 122 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 170914

Aktuelt - 17, september 2014

Godmorgen og velkommen til en dag, hvor de lover 20 grader og lidt eller ingen skyer.

Læs mere

Onsdagsposten 130618

Aktuelt - 13, juni 2018

  Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sidste uge bragte vi bl.a. historien om, at to af verdens største egoer endelige havde fået en legeaftale på plads. Den blev så afviklet i går og noget tyder på, at det heller ikke blev til meget mere end en legeaftale. Nogen skippede ellers noget af G7-mødet. Andre tog sig tid til sightseeing i Singapore. Og overraskende nok siger analyserne, at sidstnævnte fik mest ud af det historiske møde. Trump hævder dog selvfølgelig hårdnakket – […]

Læs mere