Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Khashoggi er død! En sætning der næsten har runget med samme kraft fra de internationale medier som en lignende fra en afdød tysk filosof. De internationale mediers opmærksomhed har i den forgangne onsdagspostuge, ikke overraskende, været rettet mod drabet på Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. På trods af de mange brud på grundlæggende rettigheder og det uhyggelige fravær af moral, som vi kender den i Vesten, som Saudi-Arabien jævnligt demonstrerer (eksempelvis i forbindelse med borgerkrigen i Yemen) , har denne sag tiltvunget sig særlig opmærksomhed. Flere forklaringer kan findes herpå – enten er man jurastuderende og interesseret i de folkeretlige spørgsmål om immunitet og henregnelse, almindelig dansker med ærefrygt for ytringsfrihed og den almindelige respekt for liv eller også er man hyppig musicalgænger, og har undret sig over, hvorfor alle begræder skurken fra ‘We Will Rock You”s dødsfald. Under alle omstændigheder bliver det både politiske, retlige og moralske efterspil spændende at følge – og i Danmark har det indtil videre, foruden selvsagt fordømmelse, ledt til et boykot af det kommende økonomiske topmøde i Saudi-Arabien.

Hvis vi vender blikket bort fra Khashoggi, har ugen bragt, inter alia, (endnu) en Levakovic sag for domstolene, denne gang EMD; en ‘ny Obama’, der har indtaget scenen i det amerikanske midtvejsvalg på skateboard og med kasket; den første afvisning fra EU-Kommissionen af en medlemsstats finanslov og dermed i samme vending, omend nødvendigt, benzin på det populistiske bål i Italien; og yderligere overskrifter om den mundrette ‘cum-ex’-files skandale.

God onsdag og god læselyst!(Visited 102 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Året der gik i juraens verden

Aktuelt - 29, december 2016

Stud.Jur. har sat lys på nogle af årets højdepunkter inden for den juridiske verden. Læs eller genlæs nogle af årets mindeværdige domme.   Af Maria Thornbye Tholstruphede     Året der gik Vi kan roligt konstatere, at 2016 har været noget af et turbulent år. Vi har oplevet et frygteligt terrorangreb i Bruxelles, delt forskellige meninger om briternes valg om at forlade den Europæiske Union, været vidne til konsekvenserne af Panama Papers og for nyligt set amerikanerne vælge Donald Trump […]

Læs mere

Juridisk Diskussionsklub byder de nye studerende velkommen

Aktuelt - 25, august 2014

Vi er i JD meget glade for at se de nye studerende på jura, KU. Vi har hele sommeren glædet os, til at byde velkommen.
Læs om hvad et medlemskab hos Juridisk Diskussionsklub indebærer, hvordan du får det, og hvor længe det varer.

Læs mere