Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Khashoggi er død! En sætning der næsten har runget med samme kraft fra de internationale medier som en lignende fra en afdød tysk filosof. De internationale mediers opmærksomhed har i den forgangne onsdagspostuge, ikke overraskende, været rettet mod drabet på Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. På trods af de mange brud på grundlæggende rettigheder og det uhyggelige fravær af moral, som vi kender den i Vesten, som Saudi-Arabien jævnligt demonstrerer (eksempelvis i forbindelse med borgerkrigen i Yemen) , har denne sag tiltvunget sig særlig opmærksomhed. Flere forklaringer kan findes herpå – enten er man jurastuderende og interesseret i de folkeretlige spørgsmål om immunitet og henregnelse, almindelig dansker med ærefrygt for ytringsfrihed og den almindelige respekt for liv eller også er man hyppig musicalgænger, og har undret sig over, hvorfor alle begræder skurken fra ‘We Will Rock You”s dødsfald. Under alle omstændigheder bliver det både politiske, retlige og moralske efterspil spændende at følge – og i Danmark har det indtil videre, foruden selvsagt fordømmelse, ledt til et boykot af det kommende økonomiske topmøde i Saudi-Arabien.

Hvis vi vender blikket bort fra Khashoggi, har ugen bragt, inter alia, (endnu) en Levakovic sag for domstolene, denne gang EMD; en ‘ny Obama’, der har indtaget scenen i det amerikanske midtvejsvalg på skateboard og med kasket; den første afvisning fra EU-Kommissionen af en medlemsstats finanslov og dermed i samme vending, omend nødvendigt, benzin på det populistiske bål i Italien; og yderligere overskrifter om den mundrette ‘cum-ex’-files skandale.

God onsdag og god læselyst!(Visited 115 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 220616

Aktuelt - 22, juni 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner   Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 22 . juni 2016     Den 22. juni 1941 angreb Tyskland Sovjetunionen og erklærerede krig. Et angreb der senere skulle vise sig at knække nakken på den tyske hær og være med til for alvor at afgøre 2. Verdenskrig. I dag, 75 år senere, er der igen uro og angreb på færde. Uro og angreb, der reelt har stået på i mange år, men som fortsat […]

Læs mere

Onsdagsposten 100914

Aktuelt - 10, september 2014

Det er onsdag, og det betyder, at vi igen skal opdateres på juraens nyheder.
Ugen har for de fleste studerende været den første “rigtige” uge tilbage på skolebænken, og den dårlige samvittighed er så småt ved at snige sig ind i underbevistheden hos nogle af os, ligesom de gule og røde blade lister frem på de grønne træer.

Læs mere