Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Khashoggi er død! En sætning der næsten har runget med samme kraft fra de internationale medier som en lignende fra en afdød tysk filosof. De internationale mediers opmærksomhed har i den forgangne onsdagspostuge, ikke overraskende, været rettet mod drabet på Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. På trods af de mange brud på grundlæggende rettigheder og det uhyggelige fravær af moral, som vi kender den i Vesten, som Saudi-Arabien jævnligt demonstrerer (eksempelvis i forbindelse med borgerkrigen i Yemen) , har denne sag tiltvunget sig særlig opmærksomhed. Flere forklaringer kan findes herpå – enten er man jurastuderende og interesseret i de folkeretlige spørgsmål om immunitet og henregnelse, almindelig dansker med ærefrygt for ytringsfrihed og den almindelige respekt for liv eller også er man hyppig musicalgænger, og har undret sig over, hvorfor alle begræder skurken fra ‘We Will Rock You”s dødsfald. Under alle omstændigheder bliver det både politiske, retlige og moralske efterspil spændende at følge – og i Danmark har det indtil videre, foruden selvsagt fordømmelse, ledt til et boykot af det kommende økonomiske topmøde i Saudi-Arabien.

Hvis vi vender blikket bort fra Khashoggi, har ugen bragt, inter alia, (endnu) en Levakovic sag for domstolene, denne gang EMD; en ‘ny Obama’, der har indtaget scenen i det amerikanske midtvejsvalg på skateboard og med kasket; den første afvisning fra EU-Kommissionen af en medlemsstats finanslov og dermed i samme vending, omend nødvendigt, benzin på det populistiske bål i Italien; og yderligere overskrifter om den mundrette ‘cum-ex’-files skandale.

God onsdag og god læselyst!(Visited 197 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 300518

Aktuelt - 30, maj 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Med hele Danmarks frømand (ikke Kaj), et royal run og et britisk bryllup ude af verden, var det på tide at vende tilbage til virkeligheden. Det lykkedes imidlertid ikke helt, eftersom medierne i stedet satte kurs direkte mod Disneyland, da ‘Le Spiderman’ pludselig sprang ind i det parisiske bybillede og med afmålt ro besteg en bygningsfacade og reddede en fireårig. Ugen har ikke blot bragt velsignet bud til den firerårige og dennes forældre, men også […]

Læs mere

131119

Aktuelt - 13, november 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! En dansk syrienskriger er ankommet til Danmark, Britta Nielsen har afgivet forklaring, og spørger man regeringen, skal det nu være slut med at lege med farligt legetøj. I mandags landede den danske syrienskriger Ahmed el-Haj i Københavns Lufthavn. Han blev anholdt umiddelbart efter sin ankomst, og er efter gårsdagens grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet frem til d. 9. december. Ahmed el-Haj, der er dansk statsborger, tog til Syrien i 2013, hvor kan medvirkede i en propgagandavideo, hvor […]

Læs mere