Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Tømmermændene efter årsfesten har efterhånden lagt sig – både de fysiske og de moralske… Det må dog også alt taget i betragtning siges at være en nødvendighed, når den virkelighed, vi i øjeblikket vågner op til, er en verden i brand: Brevbomber, milliardsvindel og diplomatisk krise mellem Iran og Danmark.

Hvis vi starter med det første bør det nok overvejes om genren ”True Crime” er noget Netflix forsat bør sende, eller om det simpelthen udgør en for stor risiko for ende med at tjene som inspirationskilde for svage sjæle. Der er i hvert fald nok nogle demokrater som ville have sat pris på, hvis serien ”Manhunt: Unabomber” ikke havde været sådan en succes i begyndelsen af året.

Dernæst har Anders Samuelsen tydeligvis fået blod på tanden af den gode respons på reaktionen over for Saudi Arabien og tog i går, som han selv udtrykker det, et ”meget stærkt og helt usædvanligt diplomatisk skridt” og hev den danske ambassadør hjem fra Teheran. Årsagen: et iransk attentatforsøg på gruppen ASLMA, der af den iranske regering er klassificeret som en terrororganisation.

Blandt ugens juridiske nyheder kan I desuden bl.a. læse om den amerikanske advokat, der i SKATs jagt på de milliardsvindlende banker, føler sig forpligtet til et beskytte det forsvarsløse individ mod den store, stygge stat.

Rigtig god læselyst!

  

(Visited 241 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Bag om en terrororganisations straffelov

Aktuelt - 31, marts 2017

Af Yousif F. N. Al-Saif Baggrund   Siden Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i 2014 deklarerede sit kalifat, har terrororganisationen fyldt meget i medierne med deres skrækindjagende henrettelser af journalister, religiøse grupper og andre, som ISIL anser for uønskelige i deres ønskede verdensorden. Et interessant og overset aspekt af ISIL er imidlertid deres strafferetssystem. Man må ikke glemme, at ISIL ønsker at opbygge en fuldt funktionel, teokratisk stat ud fra en bestemt forståelse af religiøse skrifter. ISIL’s stat […]

Læs mere

Hvad hvis UK’s parlament stemmer nej til Skilsmisseaftalen?

Aktuelt - 04, december 2018

(Visited 234 times, 1 visits today)

Læs mere