Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Tømmermændene efter årsfesten har efterhånden lagt sig – både de fysiske og de moralske… Det må dog også alt taget i betragtning siges at være en nødvendighed, når den virkelighed, vi i øjeblikket vågner op til, er en verden i brand: Brevbomber, milliardsvindel og diplomatisk krise mellem Iran og Danmark.

Hvis vi starter med det første bør det nok overvejes om genren ”True Crime” er noget Netflix forsat bør sende, eller om det simpelthen udgør en for stor risiko for ende med at tjene som inspirationskilde for svage sjæle. Der er i hvert fald nok nogle demokrater som ville have sat pris på, hvis serien ”Manhunt: Unabomber” ikke havde været sådan en succes i begyndelsen af året.

Dernæst har Anders Samuelsen tydeligvis fået blod på tanden af den gode respons på reaktionen over for Saudi Arabien og tog i går, som han selv udtrykker det, et ”meget stærkt og helt usædvanligt diplomatisk skridt” og hev den danske ambassadør hjem fra Teheran. Årsagen: et iransk attentatforsøg på gruppen ASLMA, der af den iranske regering er klassificeret som en terrororganisation.

Blandt ugens juridiske nyheder kan I desuden bl.a. læse om den amerikanske advokat, der i SKATs jagt på de milliardsvindlende banker, føler sig forpligtet til et beskytte det forsvarsløse individ mod den store, stygge stat.

Rigtig god læselyst!









  

(Visited 245 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 291117

Aktuelt - 28, november 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Endnu en onsdag, men ikke en hvilken som helst onsdag. Denne onsdag er nemlig den sidste, inden du ikke længere kan få et vredesudbrud, der er Bertel Haarder værdigt, når dine venner fyrer op for Whams gode gamle julehits i højtalerne. Den sidste onsdag, hvor du kan tillade dig at hidse dig op over, at “de allerede sælger brunkager i Netto”, eller at “de da godt liiiige kan styre sig med at pynte op til jul i gaderne […]

Læs mere

Onsdagsposten 090118

Aktuelt - 09, januar 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!  Dagens onsdagspost bliver beklageligvis lidt kortere end ellers som følge af en mundtlig eksamen for mit vedkommende lidt senere på dagen – til gengæld er den inspireret af Konkurrence- og markedsføringsretten .  Retsområdet er nemlig på mange måder et præget af og udtryk for helt almindelige opfattelser af etik og god opførsel, som i høj grad også gør sig gældende i hverdagen. Derfor vil jeg benytte anledningen til at opridse nogle af de mest grundlæggende […]

Læs mere