Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den forgangne uge har budt på en forsmag på foråret. Fuglene kvidrer, luften er blevet lunere, og vi kan for alvor mærke at dagene bliver lysere. Forårsfornemmelserne sniger sig langsomt ind under huden her på Stud.Jur-redaktionen.

Har du også kæmpet en ihærdig kamp med at forstå Zahles kringlede sætninger, eller har du mon tilsidesat Gomard for det gode vejr? Og i samme ombæring misset ugens nyheder? Så frygt ej! Stud.Jur-redaktionen bringer dig hermed ugens nyheder.

Den forgange uge har budt på lidt af hvert, men det kan især mærkes, at resten af Danmarks befolkning har haft vinterferie, hvorfor denne uges onsdagspost består af en del skæve nyheder i øst og vest. I mandags præsenterede regeringen sin vision for den næste generation af internettet, nemlig 5G-nettet, hvor vi får net fra mobilmasterne. Inden du klapper i hænderne af ren begejstring over, at du fremover aldrig vil blive forhindret i at dele din Acai-bowl (til de uvidende udtales det asaiii) med omverdenen, så er det bemærkelsesværdigt at nævne, at den kinesiske telegigant Huawei står bag. Alternativer er der ikke mange af, men USA, som samtidig konkurrerer med Kina om at være førende på 5G, forsøger formodentligt (læs: helt sikkert) at overtale allierede til at udelukke kineserne. Det store dilemma består herved i, hvorledes Danmark ønsker at Xi Jinping eller Donald Trump skal spionere os. I kølvandet på Edward Snowden-skandalen og ligeledes den skarpe kritik af Huawei, kan dette være diskutabelt. Foreløbigt må vi dog anerkende, at det er kineserne, som løber med vores data.

Du skal dog ikke være sikker på, at det kun er kineserne, som løber med dataen, de danske kommuner er også kommet godt i gang med at undersøge Facebook, i jagten efter nye Britta’er. Før du ved af det, er du pludselig blevet inviteret ind til en hyggelig samtale om socialt bedrageri hos kommunen. I denne sammenhæng er det som jurastuderende godt at kende sine rettigheder, så skynd dig at dykke ned i Persondataloven eller i artiklen (til den dovne). Apropos Britta Nielsen, kommer vi nu til en af ugens mere triste nyheder, Britta Nielsens datter er nemlig blevet erklæret konkurs, som efter kuratorens holdning, skyldes de mange lån fra Britta, som nu skal tilbagebetales.

I udlandet er Trump på spil igen, denne gang med en erklæring om en national nødretstilstand. Erklæringen giver adgang til særlige beføjelser, der giver Trump mulighed for at finansiere sin længe ventede Mexico-mur. Desværre for Donald, virker det som om, at hans nationale modstanderne er klar til at give ham kamp til stregen, da erklæringen, ifølge dem, er forfatningsstridig. En anden, som også er på spil igen, er den Israelske tindersvindler, som har svindlet sig igennem de skandinaviske piger – så pas på næste gang du swiper til højre! Kom i stedet for til årets første fredagsbar og mød din udkårne in real life.

Tilbage i Danmark lurer Folketingetsvalget lige om hjørnet, og Klaus Riskjær har nu indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget. Onde tunger vil mene, at Klaus Riskjær har været en tand for hurtig og benyttet sig af et smuthul til at indsamle vælgererklæringerne, idet han har omgået reglerne for eftertænksomhedsperioden.

Til sidst, men absolut ikke mindst, er der i den forgange uge kommet en ny holistisk tilgang til arbejdslivet i flere forskellige advokathuse. Dette indebærer blandt andet “powerpauser” og planken. Hvem ved, måske andre firmaer følger trop..

Rigtig god onsdag og god læselyst!  


 


 


 


 


 (Visited 412 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kristian Thulesen Dahl

Aktuelt - 13, august 2014

Kristian Thulesen Dahl blev formand for Dansk Folkeparti, et parti han i sin tid var medstifter af, ved dets landsmøde I 2012. Før karrieren i partiet, repræsenterede Kristian Thulesen Dahl Fremskridtspartiet, hvor han i årene fra 1991-95 var landsformand for partiets ungdom. Baggrunden for borgens tunge vogter er en cand.merc.jur., som Kristian Thulesen Dahl her fortæller baggrunden for, samt om den magt der har medfulgt ham.

Læs mere

Onsdagsposten 050918

Aktuelt - 05, september 2018

Godmorgen og velkommen til onsdagsposten! Velkommen tilbage til en nyt studie år og et nyt semester, der til vores alle sammens glæde skydes i gang med et sandt stykke retshistorie! I går blev grænserne for vore grundlovsfæstede foreningsfrihed uden fortilfælde i nyere dansk retshistorie – ret præcist siden 1924 – indskrænket. Med opbakning fra Rigsadvokaten og Justitsministeriet har Københavns Politi forbudt blågårdsgadedrengene; bedre kendt som Loyal to Familia. I følge Pape Poulsen har  “det aldrig været grundlovsgivers intention, at dybt kriminelle bander, der […]

Læs mere