Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så blev det endelig forår, og man må i den grad sige, at den forgange uge har blomstret af juridiske nyheder. Foråret blev skudt ind med den længe ventede undersøgelse fra Kammeradvokaten om svindel i socialstyrelsen. Nu mistænkes Britta Nielsen ikke blot for svindel for 111 mio. kr. men derimod 121 mio. kr. Det fremgår ligeledes af undersøgelsen, at der foreligger en del svagheder i kontrollen, som ifølge undersøgelserne har gjort det svært at afdække svindlen. Trods disse svagheder, vurderer Kammeradvokaten ikke, at det er muligt at placere et tjenestligt ansvar, der er nemlig tale om nedarvede kontrolsvagheder. Skulle du også lige tygge på ordet nedarvede kontrolsvagheder? Ja, der kan selvfølgelig ikke placeres et ansvar, hvis kontrolsystemet allerede var dårligt i forvejen… Vi anbefaler her på redaktionen at tage dette livsråd med i bagagen, og aldrig tage ansvar for ting som allerede var dårlige i forvejen.

Fra den ene svindlende nyhed til den anden, bliver de to mænd, som tryllede over 17.000 billige flasker vin om til lækre og dyre druer, i disse dage fremstillet for byretten i Glostrup. Er der tale om en moderne Jesus, som tryller med vinen, eller er det svindlende Danmark, som er på spil igen? Vi følger spændt med! Vi fortsætter i det svindlende Danmark, hvor det i mandags kom frem, at Nordea’s hvidvask gik igennem deres filial på Vesterbro.

Fra svindlende Danmark hopper vi fluks videre til Hanoi, hvor frokostaftalen mellem Donald Trump og Kim Jong-un på dramatisk vis blev aflyst. Der var ellers dækket flot op, men det blev aldrig til noget, da forhandlingerne brød sammen inden da. Mens nogen aldrig nåede til bordet, nåede andre aldrig at spise færdig. I Italien blev den italienske mafiaboss nemlig anholdt midt i pastaen. Videre til Canada, hvor finansdirektøren for Huawei, Meng Wanzhou, er i fuld gang med at sagsøge både Canadas regering, politistyrke og grænsekontrollen. Wanzhou mener, at hun fik krænket sine menneskerettigheder, da hun blev anholdt i Canada tilbage i december. Vi bliver i samme boldgade, men hopper tilbage til Danmark, hvor Justitsministeriet nu har afgjort, at DF’s fremsatte forslag om at forbyde religiøs hovedbeklædning hos offentlige ansatte i arbejdstiden er ulovligt. Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil dog ikke tage et nej for et nej, og ser som altid en åbning i svaret fra ministeren.

Rigtig god læselyst!


  


 


 


 


 


 


 

 


(Visited 240 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250315

Aktuelt - 25, marts 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 190918

Aktuelt - 19, september 2018

Godmorgen og velkommen til onsdagsposten! Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv. Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor […]

Læs mere