Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så blev det endelig forår, og man må i den grad sige, at den forgange uge har blomstret af juridiske nyheder. Foråret blev skudt ind med den længe ventede undersøgelse fra Kammeradvokaten om svindel i socialstyrelsen. Nu mistænkes Britta Nielsen ikke blot for svindel for 111 mio. kr. men derimod 121 mio. kr. Det fremgår ligeledes af undersøgelsen, at der foreligger en del svagheder i kontrollen, som ifølge undersøgelserne har gjort det svært at afdække svindlen. Trods disse svagheder, vurderer Kammeradvokaten ikke, at det er muligt at placere et tjenestligt ansvar, der er nemlig tale om nedarvede kontrolsvagheder. Skulle du også lige tygge på ordet nedarvede kontrolsvagheder? Ja, der kan selvfølgelig ikke placeres et ansvar, hvis kontrolsystemet allerede var dårligt i forvejen… Vi anbefaler her på redaktionen at tage dette livsråd med i bagagen, og aldrig tage ansvar for ting som allerede var dårlige i forvejen.

Fra den ene svindlende nyhed til den anden, bliver de to mænd, som tryllede over 17.000 billige flasker vin om til lækre og dyre druer, i disse dage fremstillet for byretten i Glostrup. Er der tale om en moderne Jesus, som tryller med vinen, eller er det svindlende Danmark, som er på spil igen? Vi følger spændt med! Vi fortsætter i det svindlende Danmark, hvor det i mandags kom frem, at Nordea’s hvidvask gik igennem deres filial på Vesterbro.

Fra svindlende Danmark hopper vi fluks videre til Hanoi, hvor frokostaftalen mellem Donald Trump og Kim Jong-un på dramatisk vis blev aflyst. Der var ellers dækket flot op, men det blev aldrig til noget, da forhandlingerne brød sammen inden da. Mens nogen aldrig nåede til bordet, nåede andre aldrig at spise færdig. I Italien blev den italienske mafiaboss nemlig anholdt midt i pastaen. Videre til Canada, hvor finansdirektøren for Huawei, Meng Wanzhou, er i fuld gang med at sagsøge både Canadas regering, politistyrke og grænsekontrollen. Wanzhou mener, at hun fik krænket sine menneskerettigheder, da hun blev anholdt i Canada tilbage i december. Vi bliver i samme boldgade, men hopper tilbage til Danmark, hvor Justitsministeriet nu har afgjort, at DF’s fremsatte forslag om at forbyde religiøs hovedbeklædning hos offentlige ansatte i arbejdstiden er ulovligt. Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil dog ikke tage et nej for et nej, og ser som altid en åbning i svaret fra ministeren.

Rigtig god læselyst!


  


 


 


 


 


 


 

 


(Visited 175 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 170118

Aktuelt - 17, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! En rejse er ved at være slut. En epoke i mit liv er forbi. Det sidste komma i Stud.Jur. er sat. Jeg skal ligesom fuglen på den svømmende gris’ hoved flyve afsted. Tiden som redaktør er i morgen – torsdag d. 18. januar 2018 – fortid, og jeg skal give stafetten videre. Dette gøres dog ikke uden vemod i sindet og en klump i halsen…. Den kvikke læser har formentlig allerede fundet ud af, at […]

Læs mere

Onsdagsposten 080616

Aktuelt - 08, juni 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 8. juni 2016 ”I dag er det retsstatens fødselsdag, hurra, hurra, hurraaa… ” – eller sådan da i hvert fald. Lige 3 dage forsinket. Men euforien over Grundlovens fødselsdag har heldigvis næppe lagt sig blandt os jurastuderende, og en fødselsdagssang er altså på sin plads sådan en dejlig onsdag morgen! For dejlig er den, denne morgen. Hvis du lige prøver at løfte øjnene fra bogen og computeren, og […]

Læs mere