Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I fredags kunne det fejres, at det var 109 år siden, at Kvindernes Internationale Kampdag så dagens lys. Selvom vi skriver 2019, er d. 8. marts stadig vigtig, og Instagram svømmede da også i #KvindernesKampdag. Med til at understøtte betydningen var også formand for De Konservative og justitsminister Søren Pape Poulsen, der i fredags deltog i Kvinfos fejring af dagen. Her meldte Søren Pape Poulsen ud, at hans parti står klar til at indføre en ny voldtægtsbestemmelse, der er baseret på samtykke. Bestemmelsen bygger bl.a. på en rapport fra Amnesty International om voldtægtsofres retsstilling i Danmark samt gode erfaringer fra udlandet. Om resten af Folketinget vil støtte op om den nye voldtægtsbestemmelse, vil den kommende tid vise. I denne forbindelse, kan jeg ikke holde mig fra at informere jer om det nye computersspil ”Rape Day”, der går ud på at voldtage kvinder. Spillet skulle på markedet om en måned, men er blevet mødt af så massiv kritik fra både brugere og medier, at spilplatformen Steam har valgt slet ikke at distribuere det alligevel. Og det er ikke første gang, at Steam er havnet i et sådant stormvejr.

Også Umbrella-sagen har igen trukket overskrifter, idet politiet i mandags kunne offentliggøre, at antallet af sigtelser i sagen nu stiger med 148. Det særlige ved dette er, at 50 ud af de 148 sigtelser, er rejst mod unge, der har delt den krænkende video efter, at sagen blev offentlig. En anden sag, der også formåede at påkalde sig opmærksomhed i denne uge, er sagen om ulovlig partistøtte hos Venstre. Ifølge partistøttereglerne, skal donationer på over 20.000 kr. indberettes til myndighederne, så offentligheden har mulighed for at se, hvem der støtter partierne. Denne regel har Venstre tilsyneladende brudt, og partiet modtager derfor 10.000 kr. i bøde.

Vi bliver lidt ved pengefusk, da retssagen mod 17 personer, der alle er tiltalt for udstedelse af falske fakturaer brugt til skattesvindel, er begyndt. Ifølge politiet, er det dog ikke kun de 17 tiltalte i sagen, der har snydt, men godt 850 virksomheder, der har brugt fakturaerne til skattesnyd. Sagen er kompleks, men Onsdagsposten bringer dig nedenfor en hjælpsom animation, der giver dig det fulde overblik.

Det kommende folketingsvalg nærmer sig, og tilsyneladende nærmer Klaus Riskjær sig også Folketinget. D. 6. marts præsenterede Riskjær nemlig seks nye kandidater til sit parti. Med disse er partiet Klaus Riskjær Pedersen nu repræsenteret i seks ud af ti valgkredse, og det forlyder, at der er flere på vej. Mød Riskjærs kandidater lige her i Onsdagsposten.

Derudover, vil jeg knytte en kommentar til weekendens kø på skats hjemmeside. Skulle du være i tvivl, åbnede skat nemlig i weekenden op for borgernes årsopgørelser, og var du en af dem, der stod i kø for at se din, var du langt fra den eneste. I testweekenden sidste år loggede i alt 2,8 millioner danskere ind for at se, om der ventede et positivt eller negativt tal. I denne anledning, får du her i Onsdagsposten lejlighed til at se, om du har tjek på dine fradrag. Undersøgelser viser, at det kun er 700.000 danskere, der har styr på den slags. Er du én af dem?

Og afslutningsvis når vi en nyhed, der landede hos Onsdagsposten lige inden deadline: Nemlig tirsdag aftens afstemning om Brexit aftalen. Endnu engang blev det til et nederlag for Theresa May, idet det engelske parlament afviste at stemme for hendes forslag til en Brexit aftale med EU. Onsdag skal parlamentet så stemme – igen. Denne gang, om hvorvidt landet skal forlade EU uden en skilsmisseaftale. Vi venter i spænding.

God onsdag og god læselyst til jer alle!


 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Hvad hvis UK’s parlament stemmer nej til Skilsmisseaftalen?

Aktuelt - 04, december 2018

(Visited 249 times, 1 visits today)

Læs mere

Onsdagsposten 130416

Aktuelt - 13, april 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner    Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 13. april 2016 Der er forår i luften, og det kan mærkes. Vinterdepressionen er så småt forsvundet og er i stedet erstattet af godt humør, ungdomsbesættelse af Dronning Louises Bro, solbriller og ikke mindst instagrambilleder i massevis, når Københavns tøser er ude og lufte stængerne og ja – solbrillerne. Også Elgiganten har i den forgangne været i forårshumør. Medens vi andre fejrer foråret med en småkølig gåtur og […]

Læs mere