Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Der har i den forgange uge været forårsstemning i luften, og København har vist sig fra sin smukkeste side. Byens fortovscaféer har været fyldt med glade gæster, der endelig fik lov til at tage hul på den kommende Aperol-sæson – det er svært ikke at trække en smule på smilebåndet.

Sommerstemningen blev da også markeret med overgangen fra vinter- til sommertid, og det er dermed den 103. gang, at danskerne har sat deres ure en time frem. Står det til Europa-Parlamentet skal det imidlertid snart været slut med at stille på urene. Et flertal af europaparlamentarikerne har nemlig stemt for, at det halvårlige tidsskifte skal afskaffes, og det er dermed fra 2021 op til de enkelte medlemslande i EU at afgøre, om de vil vinke farvel til sommertiden. Mon dog det bliver nemmere for europæiske virksomheder og borgere, når tidsforskellen ikke længere er koordineret i vores del af verden? Vi får at se.

Mandagen bød på store udfordringer og frustrationer for landets mange pendlere, da overenskomstmæssige uenigheder resulterede i en strejke fra en stor del DSB-ansatte. Ingen togbusser betød pladsmangel i de sædvanlige busser og dermed også lange ventetider ved busstoppestederne – safe to say, at det gode vejr meldte sin ankomst på det helt rigtige tidspunkt. DSB vil imidlertid nu have retten til at tage stilling til, om strejken skal have konsekvenser for de strejkende, og ifølge arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl kan mandagen ende med at blive en dyr dag for de strejkende medarbejdere.

Det er dog ikke kun ansatte i DSB, der i ugens løb følte sig nødsaget til at sige, ”nok er nok”. I torsdags kom det frem, at Radio24syv lukker som følge af, at man fra politisk hånd har besluttet, at 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skal arbejde mindst 110 kilometer fra centrum af København. Den politiske beslutning har skabt stor debat den seneste uge, men én ting ser dog ud til at være sikkert: Om 7 måneder lukker og slukker Radio24syv.

Theresa May led i fredags sit tredje store nederlag, da hendes bud på en Brexit-aftale igen blev nedstemt i det britiske underhus. Mandag aften var det dog lige ved og næsten for May: Fire forslag blev stemt ned, men forslaget om en fælles toldunion med så snævert et flertal som 273 for, og 276 imod. Senest d. 12. april skal Storbritannien gøre det klart over for EU, om de vil afholde EU-parlamentsvalget. Gør de ikke det, ryger de samme dag ud af EU uden en aftale. Læs om Mays tilbageværende muligheder lige her i Onsdagsposten.

En mand, der til gengæld er sikker på, at han har undveget et stort potentielt politisk nederlag, er den kære Donald Trump. Mueller-rapporten fandt nemlig ingen beviser for russisk indblanding i præsidentvalget i 2016. Præsidentens egne ord: ”Komplet og total frifindelse” ser imidlertid ikke ud til at gøre sig gældende, hvad angår eventuelt magtmisbrug. Rapporten finder nemlig hverken Trump skyldig eller uskyldig i spørgsmålet om, hvorvidt han har forsøgt at hindre efterforskningen. Den fulde rapport bliver snart offentliggjort, og hvem ved, om Trump står overfor en ligeså hård periode som May.

Hjemme i Danmark begynder vi at kunne mærke det kommende Folketingsvalg presse sig på, og i søndags udspillede den første tv-debat, mellem de to statsministerkandidater, sig. Debattens helt store omdrejningspunkt var pensionsplanen, og begge kandidater gik til stålet, da denne blev debatteret. Banen er kridtet op, og det lader til, at vi går en spændende tid i møde, hvad angår dansk politik.

God onsdag og god læselyst til jer alle!
(Visited 94 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 061217

Aktuelt - 06, december 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! “Nu det jul igen, JD er fuld igen, og Stud.Jur. ligger under bordet”. Mange ting sker i december måned, og særligt for JD betyder juletid, at endnu et bestyrelsesår lakker mod enden. Vi har haft vores sidste bestyrelsesmøde i mandags, hvor bl.a., “den nye bestyrelse 2018” var på dagsordenen. Går du derfor og gemmer på en lille drøm om at blive JD’s næste bestyrelsesmedlem, afholder vi generalforsamling d. 18. januar 2018, hvor du er mere […]

Læs mere

Kan vi ikke bare hjælpe?

Aktuelt - 19, oktober 2015

  Skrevet af Zacharias Grassmé Taj   Europa oplever i denne tid et voldsomt pres fra enorme mængder af flygtninge, der alle drømmer om asyl og sikkerhed bag EU’s grænser. Internt strides EU’s medlemslande i en sådan grad, at der tales om, at selve den europæiske ånd er truet. Men hvad er det for nogle dilemmaer og problemstillinger, der gør, at energien bruges på at diskutere frem for at rette den mod at hjælpe de millioner af mennesker der i […]

Læs mere