Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I mandags afholdte vi i Juridisk Diskussionsklub vores første valgdebat-arrangement i mange år. Umiddelbart var det en succes; sjældent har vi haft så mange fremmødte til et arrangement, som ikke inkluderede alkohol. Imens er den forårsstemning som blev budt så evig velkommen i sidste uges Onsdagspost nu ifølge DMI på kraftig retræte – og så endda på en fredag, hvor vi fra JD’s side har gjort, hvad vi kan for at lovprise amorinerne i luften med en ’kærlighedsbar’.

Overblikket i dag må naturligvis indledes med ugens vigtigste nyhed, som uden tvivl må være Kinesernes forsøg på at bløde os op. Pandaerne er en succes og folk flokkes til Zoo. Herudover må vi også nævne Viktor Fischers modige udtalelser om homofobiske kampråb på tribunerne, et besøg fra Michelle Obama og et israelsk valg, der pt. står til at udnævne Netanyahu som den længst siddende premierminster i Israel nogensinde– en meget flot præstation af en mand med den mængde af korruptionsanklager på CV’et.  Skyderierne i Rungsted har dog også fyldt en del den forgangne uge og mordet på strandvejen bliver stadig undersøgt.

Dertil har vi en usædvanlig nyhed på tapetet, som vidner om sjusk i Udenrigsministeriet. Grundet at en liste over diplomater og anerkendte konsulater ikke er blevet opdateret de seneste fire år har staten i lige så lang tid forhandlet med et ’falsk’ konsulat om hjemsendelse af migranter til Den Dominikanske Republik Congo. Sofie Carsten Nielsen kalder det amatøragtigt.

Endvidere må vi rette blikket imod Danske Advokater, som har udtrykt deres glæde over Justitsminister Pape Poulsens lovforslag om at gøre det muligt for statslige embedsmænd at føre civile retssager, er blevet amputeret – en sejr for retssikkerheden, lyder det! Og vist er der gode argumenter for at lade det nuværende kammeradvokatsystem forblive, trods at dette system er ganske særegent for Danmark, men som Danske Advokater så fint også nævner i artiklen i forbindelse med en kritik af, at staten fortsat kan få tildelt sagsomkostninger, så er det ”vigtigt, at man ikke kigger på det som en pengemaskine, for det må aldrig blive det, der afgør, om en sag skal føres eller ej.” Og dette kan man vel ikke være uenig i, hvorfor vi også er sikre på, at Kammeradvokatens årlige honorar på 176,1 mio. kr. ikke har noget med kritikken af lovforslaget at gøre.

Hvis vi troskyldigt også lige skal runde Brexit , så står vi i dag foran et skelsættende EU-topmøde, der skal afgøre, hvorvidt Brexit skal udsættes endnu en gang. Et held og lykke skal lyde herfra til May!

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!

(Visited 131 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Overvågning i gadebilledet – politisk lykkepille eller prisen for sikkerhed?

Aktuelt - 20, august 2014

Overvågning i gadebilledet har siden 2010 været en ophedet diskussion i offentligheden, som der stadig ikke er kommet et holdbart kompromis ud af. På både kommunalt og landsplan har der gennem årene været en række tiltag, som af kritiske modpoler bliver foragtet. Er et overvågningskamera på udsatte steder en tryghedsskabende og kriminalitetsmindskende løsning, eller er det en politisk lykkepille, som blot flytter kriminaliteten, og som giver borgerne en falsk tryghed, hvor prisen er mindre frihed og mindre selvstændighed?

Læs mere

Aktiv dødshjælp – i konflikt med livet

Aktuelt - 09, marts 2017

Af Rebecca Knutzen Aktiv dødshjælp omhandler essensen af menneskets eksistens; livet. Derfor er det sådant et følsomt emne, der har været omdiskuteret i mange år, og som de fleste har vidt forskellige holdninger til. For hvordan kan man berettige at tage et andet menneskes liv, og hvem skal have autorisation til at gøre dette?   Hvad er aktiv dødshjælp? Aktiv dødshjælp, også kaldet eutanasi, stammer fra græsk og oversættes til ”den gode død”. Der sondres mellem tre former for dødshjælp. […]

Læs mere