Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I mandags afholdte vi i Juridisk Diskussionsklub vores første valgdebat-arrangement i mange år. Umiddelbart var det en succes; sjældent har vi haft så mange fremmødte til et arrangement, som ikke inkluderede alkohol. Imens er den forårsstemning som blev budt så evig velkommen i sidste uges Onsdagspost nu ifølge DMI på kraftig retræte – og så endda på en fredag, hvor vi fra JD’s side har gjort, hvad vi kan for at lovprise amorinerne i luften med en ’kærlighedsbar’.

Overblikket i dag må naturligvis indledes med ugens vigtigste nyhed, som uden tvivl må være Kinesernes forsøg på at bløde os op. Pandaerne er en succes og folk flokkes til Zoo. Herudover må vi også nævne Viktor Fischers modige udtalelser om homofobiske kampråb på tribunerne, et besøg fra Michelle Obama og et israelsk valg, der pt. står til at udnævne Netanyahu som den længst siddende premierminster i Israel nogensinde– en meget flot præstation af en mand med den mængde af korruptionsanklager på CV’et.  Skyderierne i Rungsted har dog også fyldt en del den forgangne uge og mordet på strandvejen bliver stadig undersøgt.

Dertil har vi en usædvanlig nyhed på tapetet, som vidner om sjusk i Udenrigsministeriet. Grundet at en liste over diplomater og anerkendte konsulater ikke er blevet opdateret de seneste fire år har staten i lige så lang tid forhandlet med et ’falsk’ konsulat om hjemsendelse af migranter til Den Dominikanske Republik Congo. Sofie Carsten Nielsen kalder det amatøragtigt.

Endvidere må vi rette blikket imod Danske Advokater, som har udtrykt deres glæde over, at Justitsminister Pape Poulsens lovforslag om at gøre det muligt for statslige embedsmænd at føre civile retssager, er blevet amputeret – en sejr for retssikkerheden, lyder det! Og vist er der gode argumenter for at lade det nuværende kammeradvokatsystem forblive, trods at dette system er ganske særegent for Danmark, men som Danske Advokater så fint også nævner i artiklen i forbindelse med en kritik af, at staten fortsat kan få tildelt sagsomkostninger, så er det ”vigtigt, at man ikke kigger på det som en pengemaskine, for det må aldrig blive det, der afgør, om en sag skal føres eller ej.” Og dette kan man vel ikke være uenig i, hvorfor vi også er sikre på, at Kammeradvokatens årlige honorar på 176,1 mio. kr. ikke har noget med kritikken af lovforslaget at gøre.

Hvis vi troskyldigt også lige skal runde Brexit , så står vi i dag foran et skelsættende EU-topmøde, der skal afgøre, hvorvidt Brexit skal udsættes endnu en gang. Et held og lykke skal lyde herfra til May!

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!

(Visited 119 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 280617

Aktuelt - 28, juni 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 28. juni 2017 Dette er ugen, hvor Danmark opererer i forskellige tidszoner. Folket på Roskilde lever i en tidszone og det resterende af Danmark lever i en anden tidszone, så godnat til jer på Roskilde og godmorgen til alle jer andre. Til gengæld er vi som jurastuderende sammen om, at vi officielt skal holde sommerferie, da der er lukket og slukket for både mundtlige og skriftlige eksaminer. Læg derfor alt, […]

Læs mere

Onsdagsposten 270716

Aktuelt - 27, juli 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 27 . juli 2016 Plagiat, pastiche, pirakopier. Efterhånden har vi vist alle lært, at det bare ikke er i orden. Den går bare ikke. Hvis det alligevel skulle ske, har vi imidlertid også lært, at det ikke er noget, der er nødvendigt at fortælle hele verden. Slet ikke, hvis man går og håber på at blive præsidentfrue. I USA. Ups Melania. Og ups Donald. Javist var den tale, Donald Trumps […]

Læs mere