Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Et hæsblæsende derby i Parken i søndags betød, at Byens Hold tog mesterskabet hjem tre runder før tid. Det er svært at få armene ned, hvis man er FCK fan i hvert fald, og det har derfor her de efterfølgende dage, haltet lidt med at følge med i ugens øvrige nyheder. Heldigvis, er det nu blevet onsdag, og derfor også tid til endnu en guide gennem ugen, der er gået.

Vi starter med at runde Østerbro drabssagen, hvor det nu er kommet frem, at den sigtede i sagen, om de tre formodede drab på ældre borgere, undgik forvaring i en tidligere sag. I den tidligere sag fra 2011, der omhandlede voldtægt og drabsforsøg, vurderede dommerne i både byretten og landsretten, at manden var så farlig, at han skulle idømmes forvaring. Da sagen nåede til Højesteret i 2012 blev forvaringsdommen imidlertid omstødt, da Højesteret ikke fandt tilstrækkeligt grundlag for at anvende forvaring i stedet for fængsling.

Forlader vi Danmark for en stund og vender blikket mod det store udland, har det været en voldsom weekend i Israel, hvor palæstinensere og israelere optrappede deres angreb mod hinanden. På trods af, at der i første omgang så ud til at være lange udsigter til en våbenhvile, oplyste en tv-station, der kontrolleres af den palæstinensiske Hamas-bevægelse, natten til mandag dog, at Israel og den palæstinensiske enklave Gaza er blevet enige om at stoppe de gensidige angreb.

I Tyrkiet har den tyrkiske valgkommission besluttet at annullere valgresultatet fra d. 31. marts, hvor landets præsident Erdogans parti, AKP, tabte magten i landets største by, Istanbul. Beslutningen sker på baggrund af mistanke om valgsvindel – en beslutning, som næstformanden for det største oppositionsparti, CHP, ser som et klart tegn på, at Tyrkiet er et ”diktatur”. Én ting er sikkert: D. 23. juni skal Istanbul igen til valg.

Der er også nyt fra sultandømmet Brunei. For godt en måned siden indførte landets statsoverhoved, sultan Hassan Bolkiah dødsstraf ved stening, for homoseksualitet. Længere tids international modstand, og opfordring til boykot af hoteller og andre virksomheder ejet af landet, fra navne som George Clooney og Elton John, har dog nu fået sultanen til at tænke sig om en ekstra gang og det meldes nu, at dødsstraf for at have sex med én af samme køn, ikke vil blive eksekveret. Indtil videre i hvert fald.

Vi slutter hjemme i Danmark igen med en opfølgning på sidste uges Onsdagspost, hvor vi bragte nyheden om pilotstrejken i SAS. I perioden 26. april til 2. maj blev over 4.000 SAS-afgange aflyst, og flere end 380.000 passagerer har været berørt. I torsdags blev der imidlertid indgået et forlig mellem SAS og selskabets piloter i Danmark, Norge og Sverige, hvor man har nået hinanden, både hvad angår lønvilkår, arbejdstider og karrieremuligheder. Det er dog ikke kun indenfor luftfart, der er sket ting og sager i den forgangne uge. Også det politiske liv har budt på vilde udviklinger. Først kom nyheden om, at Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs takket være en ualmindelig hurtig – og efter sigende ikke helt reglementeret – indsamling af vælgererklæringer vil være at finde på din stemmeseddel ved næste folketingsvalg. Og minsandten om ikke netop dét, folketingsvalget altså, blev udskrevet tirsdag kl. 13 af Lars Løkke. En vild valgkamp med deltagelse af hele 13 opstillingsberettigede partier, ser ud til at vente os frem til Grundlovsdag d. 5. juni, hvor vi alle skal til stemmeurnerne.

God onsdag og god læselyst til jer alle! 

 

 

 

(Visited 518 times, 1 visits today)

Del denne artikel

190619

Aktuelt - 18, juni 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den forgangne uge har i sandhed stået i det folkelige tegn. Skulle det være gået nogens næse forbi, så har der i løbet af den seneste uge været afholdt folkemøde på Bornholm. Et folkemøde, hvor man som eksamensramt studerende misundeligt kunne se til fra stuen, mens der blev drukket fadøl i sol og torden og diskuteret politik på en noget mindre krigerisk måde, end hvad vi har set under de sidste mange ugers valgkamp. Folkeligt […]

Læs mere

Bag om en terrororganisations straffelov

Aktuelt - 31, marts 2017

Af Yousif F. N. Al-Saif Baggrund   Siden Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i 2014 deklarerede sit kalifat, har terrororganisationen fyldt meget i medierne med deres skrækindjagende henrettelser af journalister, religiøse grupper og andre, som ISIL anser for uønskelige i deres ønskede verdensorden. Et interessant og overset aspekt af ISIL er imidlertid deres strafferetssystem. Man må ikke glemme, at ISIL ønsker at opbygge en fuldt funktionel, teokratisk stat ud fra en bestemt forståelse af religiøse skrifter. ISIL’s stat […]

Læs mere