Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Der er nu kun få dage til, at Søndre Campus vågner op fra de døde, når omtrent 800 nye studerende indtager KUA3 mandag d. 26. august. Igen i år glæder JD’s bestyrelse sig til at tage del i introugens festligheder, og forhåbentlig bidrage til, at det nye jura-kuld får den helt rigtige start og velkomst på Det Juridiske Fakultet. Herunder skal det selvfølgelig nævnes, at vi i høj grad også ser frem til at møde gamle, velkendte ansigter på gangene om 1,5 uges tid!

Med ovenstående på plads er det tid til et tilbageblik på ugens juridiske nyheder.

Som altid det mest aktuelle og breaking først: Donald Trump har aflyst sit statsbesøg i Danmark. I søndags bekræftede den amerikanske præsident, at et opkøb af Grønland vil være strategisk interessant for USA. Omend han på samme pressekonference sagde, at projektet ikke er nummer et “on the burner”, når han skulle mødes med Mette Frederiksen, tyder noget alligevel på, at projektet var vigtigt for Trump. En udtalelse fra Mette Frederiksen om, at salget af Grønland er en “absurd diskussion” og ikke vil komme på tale, har nemlig fået Trump til at aflyse sit besøg i Danmark. Ifølge Trump vil et statsbesøg igen komme tale, når Mette Frederiksen er klar til at tage diskussion op. DR’s USA-korrespondent udtaler, at Trump har brudt alle regler i den diplomatiske håndbog, og at hans aflysning sender Danmark og USA’s forhold ned på frysepunktet. Vi følger naturligvis sagen.

Sagen om alvorlige fejl i politiets teledata er næppe gået din næse forbi den forgangne uge. De tekniske fejl medfører, at over 10.000 sager om alvorlig kriminalitet fra 2012 til 2019 skal gennemgås. Det er endnu uklart, hvor mange sager, der er omfattet af fejlene, men efter en gennemgang af samtlige sager fra 2018 anslås det, at 8,9 procent af sagerne indeholder mangelfulde teledata. Efter, at der endnu en gang er fundet nye fejl, besluttede rigsadvokat Jan Reckendorff i tirsdags, at teledata ikke må anvendes i de danske retssale de næste to måneder.

På den danske politiske scene foregår i øjeblikket en sand magtkamp i Venstre. Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har været klare i mæglet om, at de begge agter at genopstille til deres respektive poster. I Venstres bagland forholder det sig imidlertid sådan, at flere folk kræver, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trækker sig fra deres poster. Venstres fremtid er i øjeblikket svær af spå om, men DR Nyheder har gjort et forsøg, og har dermed samlet seks sandsynlige fremtidsscenarier.

Tilbage er der kun at sige: God onsdag og god læselyst!


(Visited 61 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 020518

Aktuelt - 02, maj 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det var ikke kun Mette Frederiksen og Anders Bondo, der kæmpede en kamp på 1. maj i går. Danmarks liberale parti, Venstre, led også et tab og vandt en sejr. Som maj måned begyndte, begyndte ligeledes en ny æra i dansk politik. En ny æra uden Søren Pind. En ny æra uden studehandler om lovgivninger og Ronald Reagan statuer. En ny æra uden valgplakater lige så malplacerede som mandens hår og dog lige så befriende. […]

Læs mere

Onsdagsposten 100914

Aktuelt - 10, september 2014

Det er onsdag, og det betyder, at vi igen skal opdateres på juraens nyheder.
Ugen har for de fleste studerende været den første “rigtige” uge tilbage på skolebænken, og den dårlige samvittighed er så småt ved at snige sig ind i underbevistheden hos nogle af os, ligesom de gule og røde blade lister frem på de grønne træer.

Læs mere