Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den velkendte hverdag på KUA synes endelig at have genfundet sin plads. Dagene på læsesalen er IGEN lange, bøgerne er IGEN tunge og sidemanden banker IGEN så hårdt i tastaturet, at det får selv ritcherskalaen til at gå amok! Noget andet som også så småt har genfundet sin plads er det danske efterårsvejr, som skifter imellem alt fra høj sol til stormvejr. Det er altid lidt et jeopardy, når man drager mod KUA om morgenen – er man gennemblødt af regn inden man når svingdøren på KUA, eller er man gennemblødt af sved af alt for meget tøj?

Det er ikke kun det danske vejr, som kan synes svært at finde ud af for tiden! Som jurastuderende kan det til tider være svært at finde ud af, om der reelt er et retskildehieraki, og i så fald hvordan sådan ét ser ud. I juridisk metodelære bliver vi først mødt med, at der ikke findes noget retskildehieraki, så bliver vi mødt med at grundloven går forud for den almindelige lov, derefter at aftalen går forud for baggrundsretten og at EU-retten har forrang for national ret. Retskildehierakiet kan nogle gange føles lidt som en jungle, og det er da heller ikke kun på jurastudiet, at vi kan have svært ved at finde ud af retskildehierakiet. Ude i Københavns lufthavn er der kommet en ny lov til, nemlig jungleloven, som har placeret sig solidt på toppen af retskildehierakiet. Denne såkaldte junglelov går ud på, at man ikke har retten til selv at vælge sit fagforbund, men derimod er tvunget til at være medlem af 3F.

Det går for sig ude i Københavns lufthavn – i dag bringer vi nemlig også en BREAKING herfra! En svensker, som har været efterlyst for eksplosionen ved Skattestyrelsen, er netop blevet pågrebet i lufthavnen.

Det er dog ikke alle, som når ud i lufthavnen. Den danske bordtennisspiller Sophie Walløe havde allerede pakket tasken og var klar til para-EM i Helsingborg, da en uventet besked kom; hun var ikke handicappet nok – og måtte derfor udgå fra EM.

Men nok om lufthavnen, nu til ugens juridske nyheder.

 

 


 

(Visited 157 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Jurastuderende anno 2012

Aktuelt - 13, august 2014

Jeg er blevet bedt om at tegne et billede af jurastuderende 2012. Mit perspektiv er naturligt historisk og måske også ind i mellem en anelse kritisk. Jeg tror nemlig ikke, at jurastuderende har ændret sig radikalt i årenes løb. De færreste kommer af interesse, men de fleste opdager under studiet, at jura, når det kommer til stykket, er mere interessant, end man skulle tro. De fleste opdager vist også, at det ikke er så svært at lære jura, men at det kræver en del at blive en god jurist.

Læs mere

Onsdagsposten 020316

Aktuelt - 02, marts 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner   Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 2. marts 2016 Den forgangne uge har stået i politikernes tegn og har budt på Christiansborg-drama udover det sædvanlige. Fokusset på Borgen og dens ansatte har da også sat sine spor på denne uges nyheder, hvor de mest omtalte personer har været, Eva Kjer, Eva Kjer, Eva Kjer, Lars Løkke og ja…. så var der jo også Søren Pape. Medens den uredelige opførsel fra den nu afgåede […]

Læs mere