Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den velkendte hverdag på KUA synes endelig at have genfundet sin plads. Dagene på læsesalen er IGEN lange, bøgerne er IGEN tunge og sidemanden banker IGEN så hårdt i tastaturet, at det får selv ritcherskalaen til at gå amok! Noget andet som også så småt har genfundet sin plads er det danske efterårsvejr, som skifter imellem alt fra høj sol til stormvejr. Det er altid lidt et jeopardy, når man drager mod KUA om morgenen – er man gennemblødt af regn inden man når svingdøren på KUA, eller er man gennemblødt af sved af alt for meget tøj?

Det er ikke kun det danske vejr, som kan synes svært at finde ud af for tiden! Som jurastuderende kan det til tider være svært at finde ud af, om der reelt er et retskildehieraki, og i så fald hvordan sådan ét ser ud. I juridisk metodelære bliver vi først mødt med, at der ikke findes noget retskildehieraki, så bliver vi mødt med at grundloven går forud for den almindelige lov, derefter at aftalen går forud for baggrundsretten og at EU-retten har forrang for national ret. Retskildehierakiet kan nogle gange føles lidt som en jungle, og det er da heller ikke kun på jurastudiet, at vi kan have svært ved at finde ud af retskildehierakiet. Ude i Københavns lufthavn er der kommet en ny lov til, nemlig jungleloven, som har placeret sig solidt på toppen af retskildehierakiet. Denne såkaldte junglelov går ud på, at man ikke har retten til selv at vælge sit fagforbund, men derimod er tvunget til at være medlem af 3F.

Det går for sig ude i Københavns lufthavn – i dag bringer vi nemlig også en BREAKING herfra! En svensker, som har været efterlyst for eksplosionen ved Skattestyrelsen, er netop blevet pågrebet i lufthavnen.

Det er dog ikke alle, som når ud i lufthavnen. Den danske bordtennisspiller Sophie Walløe havde allerede pakket tasken og var klar til para-EM i Helsingborg, da en uventet besked kom; hun var ikke handicappet nok – og måtte derfor udgå fra EM.

Men nok om lufthavnen, nu til ugens juridske nyheder.

 

 


 

(Visited 324 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 261218

Aktuelt - 26, december 2018

Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten! … Og rigtig glædelig jul! Her på 2. juledag er vi alle lidt ramte oven på de sidste par dages vulgære fortærringer og ser med en blanding af fråde og foragt frem til endnu et par dage med culpøse mængder af fiskefilleter, frikadeller og snaps. Da dette er den sidste Onsdagspost, inden året går på hæld, vil vi benytte lejligheden til at se lidt tilbage på “året der gik”. I Kongehuset var det som bekendt […]

Læs mere

Kan en aldrig anvendt skyggebestemmelse vælte Trump?

Aktuelt - 14, december 2017

Af Yousif F. N. Al-Saif Hvorfor har tusindvis af amerikanere foretaget Google-søgninger på forfatningsændring 25, § 4, (25th Amendement, Section 4)? Hvorfor har en skyggebestemmelse, der aldrig har været anvendt i praksis pludseligt fået de største amerikanske og internationale medier til at fatte interesse for amerikansk forfatningsret? Svaret er enkelt: Skyggebestemmelsen, den amerikanske forfatningsændring 25, § 4, kan teoretisk set vælte præsident Trump. Flere af Trumps egne topembedsmænd har tilmed tilkendegivet, at det netop bliver forfatningsændring 25, der bliver præsidentens […]

Læs mere