Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den forgangne uge har været spækket med store juridiske og politiske nyheder! Det hele er naturligvis spændende, men for nostalgiens skyld, starter vi med Brexit i Storbritannien.

Det vakte ramaskrig, da premierminister, Boris Johnson, tidligere på måneden suspenderede det britiske parlament i fem uger. Boris Johnsons politiske modstandere anklagede premierministeren for at ville tvinge brexit igennem uden en skilsmisseaftale ved at sætte parlamentet uden for indflydelse. Ifølge premierministeren er det dog kutyme at suspendere parlamentet ca. en gang om året i forbindelse med regeringens forberedelse af den kommende samling, og ifølge regeringens advokater er der tale om et udelukkende politisk anliggende, der ikke vedrører domstolen. Kutyme eller ej, er suspenderingen ifølge højesteret ulovlig, og dermed også annulleret. Boris Johnson er dog tilsyneladende langt fra tilfreds med afgørelsen. I går aftes afviste premierministeren nemlig at udelukke, at han kan finde på at suspendere parlamentet igen – dette på trods af højesterets afgørelse. Den dramatiske tur i højesteret har endnu en gang kastet Brexit ud på gyngende grund, og vi holder jer naturligvis opdateret!

Vi skal i denne uge også et smut forbi den spanske højesteret! I går blev det i Spaniens højesteret nemlig afgjort, at diktatoren Francisco Francos grav kan flyttes. Spaniens regering begrundede i 2018 beslutningen med, at den ikke ville ”fortsætte med at glorificere diktatoren”, der indtil videre har delt gravsted med ca. 34.000 ofre for Den Spanske Borgerkrig. Flytningen af den spanske diktators jordiske rester har eftersigende splittet den spanske befolkning. Francisco Francos familie forsøger nu at få flyttet graven til Almudena-katedralen, hvor Francos datter ligger begravet.

Det er ikke kun de udenlandske domstole, der har sørger for nyheder i denne uge. Den danske byret har nemlig også været på arbejde. To hjemløse mænd, tiltalt for at have etableret ulovlig, utryghedsskabende lejr ved at sove på gaden, er blevet frifundet. Regeringens støttepartier har nu tænkt sig at presse regeringen for at få afskaffet den lovgivning, der har hevet de to hjemløse i retten. Ifølge både SF, Radikale Venstre og Enhedslisten rammer loven utilsigtede, og bør derfor helt afskaffes.

Det er naturligvis ikke kun domstolene, der er nyt fra i denne uge. Ruller du længere ned kan du bl.a. læse om mandagens klimatopmøde, politiets efterlysning efter en eksplosion på Amager, og på falderebet om en mulig rigsretssag mod Donald Trump.

God onsdag og god læselyst!


(Visited 106 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 081117

Aktuelt - 08, november 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Jeg ville egentlig have pyntet denne Onsdagspost med et billede, der var forbundet med kommunalvalg, stemmesedler og politiske dramaer, men da billederne forbundet hermed, består af de mest kedelige nuancer af farverne rød, blå og grøn og har overskriften, “tænk dig om, før du ikke stemmer”, synes jeg ikke jeg ville berige jer med sådan et kedelig post på en ellers dejlig onsdag. Jeg har derfor valgt et billede af cupcakes. De er flotte og delikate, ligesom jer på Søndre Campus. Men […]

Læs mere

Kultur for en jurastuderende – Opkvikkende kultur

Aktuelt - 07, oktober 2014

Det handler om til- eller fravalg af børn, mens vi drukner i klimaproblemer, efterladte teenagere, menneskerettigheder og Marianne Jelved der serverer kaffe.

Opkvikkende kulturanbefalinger til den (læse)trætte jurastuderende følger hermed.

Læs mere