God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Det er efterårsferie og dermed tid til at koble af og vende blikket en smule væk fra verdenen! For nogle jurastuderende står ugen på ren afslapning, efterårshygge og en velfortjent pause fra KUA’s deprimerende gange. For andre jurastuderende står ugen på tidlige alarmer og sene nætter med eksamenslæsning. Hvad end du hører til den første eller sidste kategori, så fortvivl ej! Det er nemlig onsdag, og vi har samlet ugens vigtigeste juridiske nyheder til dig, så du stadig kan begå dig ude i verdenen!

Den forgange uge har stået på den skuffende Britta-auktion, hvor Britta’s lille safarihytte kun indbragte 91.000 kr. Sideløbende er der der hentet knap 5 mio kr. ind på salg af hendes andre ejendomme, der er således langt op til de mere end 116 mio. kr., som Britta er tiltalt for at have svindlet for. Britta efterlader sig dermed et kæmpe sort hul. Men det er ikke kun Britta, som har nydt godt af borgernes skattekroner, måske har andre også! EU´s særlig enhed til bekæmpelse af svindel (Olaf) har netop udtalt, at forholdende i det europæiske parti Meld, er så alvorlige, at sagen nu overdrages til de impliceredes landes politi og anklagemyndigheder. Dansk Folkepartis tidligere EU-politikere, Morten Messerschmidt og Anders Vistisen har igennem flere år modtaget EU-støtte fra det europæiske parti Meld – og det er bla. de to DF’eres brug af penge fra Meld, som har været genstand for Olaf  undersøgelse de sidste tre år. Sagen er nu overdraget til danske SØIK, som nu vil undersøge, hvorvidt der efter dansk ret er grundlag for at indlede en efterforskning. Vi holder jer opdateret!

Hertil kommer en lille anbefaling til efterårsferie-læsningen; det nye stud.jur-blad er ude! Der er jura & politik på menuen – og du kan se frem til at møde Departementchefen i Justitsministeriet Barbera Bertelsen, endvidere har vi lavet et statustjek på digital beskatning og kigget på ministeransvaret. Sidst men ikke mindst, kan du læse med om hvad Stud.jur IKKE anbefaler og tage notis!

Rigtig god efterårsferie og god læselyst!


(Visited 109 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 270416

Aktuelt - 27, april 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 27. april 2016 Aprilvejr i Danmark – “Nothing Compares 2 U”, but “Why You Wanna Treat Me So Bad?” “Damn U”. “I Hate U”. Prince er død. Men hans ord lever videre. Og ikke alene er de materiale for fantastiske sange. De er også både yderst relevante og meget rammende. Særligt når det drejer sig om det såkaldte forårsvejr, vi i Danmark er blevet belemret med den forgangne uge. Men da Prince […]

Læs mere

Kender du typen – IT-nørden

Aktuelt - 14, august 2014

Kendt fra Stud.Jur. er det ironiske “kender du typen”-indlæg, som i dette eksemplar blev udgivet i forbindelse med et World Wide Web tema.

Læs mere