God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Det er efterårsferie og dermed tid til at koble af og vende blikket en smule væk fra verdenen! For nogle jurastuderende står ugen på ren afslapning, efterårshygge og en velfortjent pause fra KUA’s deprimerende gange. For andre jurastuderende står ugen på tidlige alarmer og sene nætter med eksamenslæsning. Hvad end du hører til den første eller sidste kategori, så fortvivl ej! Det er nemlig onsdag, og vi har samlet ugens vigtigeste juridiske nyheder til dig, så du stadig kan begå dig ude i verdenen!

Den forgange uge har stået på den skuffende Britta-auktion, hvor Britta’s lille safarihytte kun indbragte 91.000 kr. Sideløbende er der der hentet knap 5 mio kr. ind på salg af hendes andre ejendomme, der er således langt op til de mere end 116 mio. kr., som Britta er tiltalt for at have svindlet for. Britta efterlader sig dermed et kæmpe sort hul. Men det er ikke kun Britta, som har nydt godt af borgernes skattekroner, måske har andre også! EU´s særlig enhed til bekæmpelse af svindel (Olaf) har netop udtalt, at forholdende i det europæiske parti Meld, er så alvorlige, at sagen nu overdrages til de impliceredes landes politi og anklagemyndigheder. Dansk Folkepartis tidligere EU-politikere, Morten Messerschmidt og Anders Vistisen har igennem flere år modtaget EU-støtte fra det europæiske parti Meld – og det er bla. de to DF’eres brug af penge fra Meld, som har været genstand for Olaf  undersøgelse de sidste tre år. Sagen er nu overdraget til danske SØIK, som nu vil undersøge, hvorvidt der efter dansk ret er grundlag for at indlede en efterforskning. Vi holder jer opdateret!

Hertil kommer en lille anbefaling til efterårsferie-læsningen; det nye stud.jur-blad er ude! Der er jura & politik på menuen – og du kan se frem til at møde Departementchefen i Justitsministeriet Barbera Bertelsen, endvidere har vi lavet et statustjek på digital beskatning og kigget på ministeransvaret. Sidst men ikke mindst, kan du læse med om hvad Stud.jur IKKE anbefaler og tage notis!

Rigtig god efterårsferie og god læselyst!


(Visited 61 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Om terrorpakker og placebotryghed

Aktuelt - 20, august 2014

”Ugen, der er gået, har tydeliggjort at terrorpakkerne er ren symbolpolitik, og trygheden der peges på, er ren placebotryghed. En politik der som påvist belejligt trækkes frem som eksempler på vore politikeres dygtige indsats i at forebygge, modvirke og forhindre terror og skabe tryghed. Hulheden i dette synes nu åbenbar.”

Læs mere

Onsdagsposten 181017

Aktuelt - 16, oktober 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! For nogle er denne uge lig med ingen alarmer om morgenen, sene nætter i selskab med venner og efterårshygge med familiefilm i TV2’s bedste sendetider. For andre er denne uge lig med en alarm, der ringer kl. 7 for at minde dig om, at det endnu engang er tid til at bevæge dit skoletrætte korpus ud på KUA, sene nætter i selskab med Anders Henriksen og efterårshygge med spændende termer som jurisdiction og immunity. Hvis […]

Læs mere