Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, hvorvidt de ønsker at sove en time længere.

Heldigvis har denne uge også andet godt at byde på – det er nemlig J-dag på fredag, så kom og drik en kold juleøl til jurabar! Med under to måneder til juleaften (og eksaminer og søvnløse nætter..) har julebryg, chokoladekalendere og nisser så småt fundet vej til butikkerne. Det gælder også for Ikea, som i år har omdøbt julen til Vinterfest. Det har fået DF politikeren Peter Skarup til at fare til tasterne, og det er ikke næstekærlighed, som har ramt hans facebook.

Et andet sted, hvor man kan håbe, at der dog bliver udvist en smule næstekærlighed, er hos Mattias Tesfaye! Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye, har i løbet af den sidste uge har fået tillagt en enorm magt. Regeringen vedtog i sidste uge en hastelov, som giver Tesfaye mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske, hvis vedkommende anskues at have skadet Danmarks interesser. Forslaget er specielt rettet imod danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende tilbage til Danmark. Om det er en langsom afmontering af magtens tredeling eller blot en almindelig hastelov, må tiden vise..

Vi slutter hos svindeltiltalte Britta Nielsen, som i sidste uge på dramatisk vis fik et ildebefindende lige før hun skulle afhøres. Britta er nu frisk igen, men afhøringen er endnu engang udsat. Brittas forsvarer Nima Nabipour (tidl. skuespiller) er meget utilfreds og denne gang er det ikke bare skuespil, som han spiller. Da Britta blev udleveret fra Sydafrika til Danmark, skrev hun nemlig under på en aftale om, at hun kunne blive mødt med nye anklager, hvilket er en fravigelse af det normale “specialitetsprincip”, som normalt gælder ved udlevering, og som følger af den europæiske udleveringskonvention. Spørgsmålet er dog, hvorvidt Britta er blevet vejledt korrekt omkring “specialitetsprincippet”. Vi holder jer opdateret!

Rigtig god onsdag!

 

 


(Visited 69 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 06092017

Aktuelt - 06, september 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 6. september 2017 Det kan næppe være til diskussion, at den forgangne uge på alle måder har stået i overlevelsens tegn. Vi har overlevet studiestart, starten på efteråret og starten på de næste to år af vores liv, som vi ikke kommer til at bruge i selskab med Jon Snow. Og nå ja, så har Danmark overlevet at møde Polen i Parken. Miraklernes tid er tilsyneladende ikke forbi. Om end vi […]

Læs mere

Politisk El Clásico

Aktuelt - 16, november 2017

Den 1. oktober 2017 gik over to en kvart million mennesker på gaden for at afgive deres stemme på spørgsmålet: ”Ønsker du, at Catalonien bliver en selvstændig stat i form af en republik”. Siden da har debatten været særdeles hed mellem den spanske autonome provins, der med Carles Puigdemont i spidsen proklamerer, at selvstændigheden er ”folkets vilje” og den spanske regering, der fastholder, at afstemningen og resultatet er forfatningsstridigt.   Fakta: Catalonien er en af 17 selvstyrende stater i Spanien, […]

Læs mere