Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, hvorvidt de ønsker at sove en time længere.

Heldigvis har denne uge også andet godt at byde på – det er nemlig J-dag på fredag, så kom og drik en kold juleøl til jurabar! Med under to måneder til juleaften (og eksaminer og søvnløse nætter..) har julebryg, chokoladekalendere og nisser så småt fundet vej til butikkerne. Det gælder også for Ikea, som i år har omdøbt julen til Vinterfest. Det har fået DF politikeren Peter Skarup til at fare til tasterne, og det er ikke næstekærlighed, som har ramt hans facebook.

Et andet sted, hvor man kan håbe, at der dog bliver udvist en smule næstekærlighed, er hos Mattias Tesfaye! Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye, har i løbet af den sidste uge har fået tillagt en enorm magt. Regeringen vedtog i sidste uge en hastelov, som giver Tesfaye mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske, hvis vedkommende anskues at have skadet Danmarks interesser. Forslaget er specielt rettet imod danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende tilbage til Danmark. Om det er en langsom afmontering af magtens tredeling eller blot en almindelig hastelov, må tiden vise..

Vi slutter hos svindeltiltalte Britta Nielsen, som i sidste uge på dramatisk vis fik et ildebefindende lige før hun skulle afhøres. Britta er nu frisk igen, men afhøringen er endnu engang udsat. Brittas forsvarer Nima Nabipour (tidl. skuespiller) er meget utilfreds og denne gang er det ikke bare skuespil, som han spiller. Da Britta blev udleveret fra Sydafrika til Danmark, skrev hun nemlig under på en aftale om, at hun kunne blive mødt med nye anklager, hvilket er en fravigelse af det normale “specialitetsprincip”, som normalt gælder ved udlevering, og som følger af den europæiske udleveringskonvention. Spørgsmålet er dog, hvorvidt Britta er blevet vejledt korrekt omkring “specialitetsprincippet”. Vi holder jer opdateret!

Rigtig god onsdag!

 

 


(Visited 77 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Åbning for at politibetjente kan blæse i fløjten

Aktuelt - 28, juni 2018

En tavshedskultur, hvor ingen blæser alarm over for interne lovovertrædelser, sådan har kritikere i en årrække karakteriseret kulturen i embedsværket[1]. Det forekommer derfor som et nybrud, når Rigspolitichefen i denne måned har åbnet op for muligheden om en whistleblower-ordning for politiet[2]. Rigspolitichefens udmelding kommer efter, at flere nuværende og tidligere politifolk har stået frem og fortalt om, at man i politiet har haft en årelang praksis for at afskærme demonstranter ved kinesiske statsbesøg. Arbejdet med udformningen af whistleblower-ordningen er nu […]

Læs mere

Onsdagsposten 150715

Aktuelt - 15, juli 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere