Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, hvorvidt de ønsker at sove en time længere.

Heldigvis har denne uge også andet godt at byde på – det er nemlig J-dag på fredag, så kom og drik en kold juleøl til jurabar! Med under to måneder til juleaften (og eksaminer og søvnløse nætter..) har julebryg, chokoladekalendere og nisser så småt fundet vej til butikkerne. Det gælder også for Ikea, som i år har omdøbt julen til Vinterfest. Det har fået DF politikeren Peter Skarup til at fare til tasterne, og det er ikke næstekærlighed, som har ramt hans facebook.

Et andet sted, hvor man kan håbe, at der dog bliver udvist en smule næstekærlighed, er hos Mattias Tesfaye! Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye, har i løbet af den sidste uge har fået tillagt en enorm magt. Regeringen vedtog i sidste uge en hastelov, som giver Tesfaye mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske, hvis vedkommende anskues at have skadet Danmarks interesser. Forslaget er specielt rettet imod danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende tilbage til Danmark. Om det er en langsom afmontering af magtens tredeling eller blot en almindelig hastelov, må tiden vise..

Vi slutter hos svindeltiltalte Britta Nielsen, som i sidste uge på dramatisk vis fik et ildebefindende lige før hun skulle afhøres. Britta er nu frisk igen, men afhøringen er endnu engang udsat. Brittas forsvarer Nima Nabipour (tidl. skuespiller) er meget utilfreds og denne gang er det ikke bare skuespil, som han spiller. Da Britta blev udleveret fra Sydafrika til Danmark, skrev hun nemlig under på en aftale om, at hun kunne blive mødt med nye anklager, hvilket er en fravigelse af det normale “specialitetsprincip”, som normalt gælder ved udlevering, og som følger af den europæiske udleveringskonvention. Spørgsmålet er dog, hvorvidt Britta er blevet vejledt korrekt omkring “specialitetsprincippet”. Vi holder jer opdateret!

Rigtig god onsdag!

 

 


(Visited 96 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Interview med tidligere Statsminister Lars Løkke Rasmussen

Aktuelt - 22, januar 2021

Interview af Juliane Marie Halling-Overgaard  Stud. Jur. har igennem længere tid sat fokus på spændende karriereveje, og det må man sige, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, om nogen har haft. Med en baggrund som cand.jur. fra Københavns Universitet, har han arbejdet sig til tops i dansk politik og skabt sig en karriere, der foreløbigt tæller en række betydnings- og magtfulde stillinger. En karriere som mange drømmer om, men få opnår, og en karriere hvor der aldrig har været en […]

Læs mere

Onsdagsposten 140218

Aktuelt - 14, februar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Så oprandt d. 14 februar 2018, og Emma og jeg er nu officielt de nye Stud.Jur.-redaktører. Det betyder, at vi får ansvaret for både bladet og hjemmesiden, hvortil den eneste nyhedskanal der skærmer jer mod fake-news, Onsdagsposten, er en fast bestanddel. Vi glæder os meget til det nye ansvar, og håber på, at I kan bære over med vores dårlige jokes og lignende skavanker.. Med denne egocentrerede bagatel ude af verden bevæger vi os fluks […]

Læs mere