Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, hvorvidt de ønsker at sove en time længere.

Heldigvis har denne uge også andet godt at byde på – det er nemlig J-dag på fredag, så kom og drik en kold juleøl til jurabar! Med under to måneder til juleaften (og eksaminer og søvnløse nætter..) har julebryg, chokoladekalendere og nisser så småt fundet vej til butikkerne. Det gælder også for Ikea, som i år har omdøbt julen til Vinterfest. Det har fået DF politikeren Peter Skarup til at fare til tasterne, og det er ikke næstekærlighed, som har ramt hans facebook.

Et andet sted, hvor man kan håbe, at der dog bliver udvist en smule næstekærlighed, er hos Mattias Tesfaye! Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye, har i løbet af den sidste uge har fået tillagt en enorm magt. Regeringen vedtog i sidste uge en hastelov, som giver Tesfaye mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske, hvis vedkommende anskues at have skadet Danmarks interesser. Forslaget er specielt rettet imod danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende tilbage til Danmark. Om det er en langsom afmontering af magtens tredeling eller blot en almindelig hastelov, må tiden vise..

Vi slutter hos svindeltiltalte Britta Nielsen, som i sidste uge på dramatisk vis fik et ildebefindende lige før hun skulle afhøres. Britta er nu frisk igen, men afhøringen er endnu engang udsat. Brittas forsvarer Nima Nabipour (tidl. skuespiller) er meget utilfreds og denne gang er det ikke bare skuespil, som han spiller. Da Britta blev udleveret fra Sydafrika til Danmark, skrev hun nemlig under på en aftale om, at hun kunne blive mødt med nye anklager, hvilket er en fravigelse af det normale “specialitetsprincip”, som normalt gælder ved udlevering, og som følger af den europæiske udleveringskonvention. Spørgsmålet er dog, hvorvidt Britta er blevet vejledt korrekt omkring “specialitetsprincippet”. Vi holder jer opdateret!

Rigtig god onsdag!

 

 


(Visited 79 times, 1 visits today)

Del denne artikel

120220

Aktuelt - 12, februar 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Mon weekendens kraftige storm var et signal på, at semesterets første uge er afsluttet og vi for alvor nu er tilbage på skolebænken? Det betyder i hvert fald yderligere læsning og onsdagsposten er ikke en undtagelse. En veteranpakke “Tryghed for Veteraner” tilbage fra september 2017, der havde til formål at forbedre forhold for landets krigsveteraner, har slået fejl. Statistikken viser ingen forbedring, da alene otte ud af 133 veteraner med PTSD er tilkendt en arbejdsskadeerstatning […]

Læs mere

Onsdagsposten 200116

Aktuelt - 20, januar 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner    Godmorgen og velkommen til ugens onsdagspost. Onsdag den 20. januar 2016   Det er blevet onsdag, og denne gang en kold en af slagsen. Vinteren har for alvor fået sit tag i det ganske land, og det kan mærkes. Det er imidlertid ikke kun Danmark der oplever temperaturer under frysepunktet, det gør amerikansk politik også. Ugens store nyheder indebærer således beretninger fra den amerikanske valgkamp, hvor Donald Trump i form af kontroversielle udtalelser har […]

Læs mere