Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, hvorvidt de ønsker at sove en time længere.

Heldigvis har denne uge også andet godt at byde på – det er nemlig J-dag på fredag, så kom og drik en kold juleøl til jurabar! Med under to måneder til juleaften (og eksaminer og søvnløse nætter..) har julebryg, chokoladekalendere og nisser så småt fundet vej til butikkerne. Det gælder også for Ikea, som i år har omdøbt julen til Vinterfest. Det har fået DF politikeren Peter Skarup til at fare til tasterne, og det er ikke næstekærlighed, som har ramt hans facebook.

Et andet sted, hvor man kan håbe, at der dog bliver udvist en smule næstekærlighed, er hos Mattias Tesfaye! Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye, har i løbet af den sidste uge har fået tillagt en enorm magt. Regeringen vedtog i sidste uge en hastelov, som giver Tesfaye mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske, hvis vedkommende anskues at have skadet Danmarks interesser. Forslaget er specielt rettet imod danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende tilbage til Danmark. Om det er en langsom afmontering af magtens tredeling eller blot en almindelig hastelov, må tiden vise..

Vi slutter hos svindeltiltalte Britta Nielsen, som i sidste uge på dramatisk vis fik et ildebefindende lige før hun skulle afhøres. Britta er nu frisk igen, men afhøringen er endnu engang udsat. Brittas forsvarer Nima Nabipour (tidl. skuespiller) er meget utilfreds og denne gang er det ikke bare skuespil, som han spiller. Da Britta blev udleveret fra Sydafrika til Danmark, skrev hun nemlig under på en aftale om, at hun kunne blive mødt med nye anklager, hvilket er en fravigelse af det normale “specialitetsprincip”, som normalt gælder ved udlevering, og som følger af den europæiske udleveringskonvention. Spørgsmålet er dog, hvorvidt Britta er blevet vejledt korrekt omkring “specialitetsprincippet”. Vi holder jer opdateret!

Rigtig god onsdag!

 

 


(Visited 84 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 261016

Aktuelt - 26, oktober 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 26. oktober 2016 Det er blevet onsdag, efterårsferien er forbi, og vi er atter vendt tilbage til bøgerne, ladet med fornyet energi, optimisme og entusiasme. Eller hvordan var det nu lige? Sandt, vi har haft “ferie” – imidlertid en ferie, der for en del har betydet endeløse nætter fyldt med eksamenslæsning. Nætter der mandag og tirsdag i denne uge kulminerede i den endelige eksamen i International Law, der betyder, at de fleste andetårsstuderende […]

Læs mere

Onsdagsposten 230817

Aktuelt - 23, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 23. august 2017   Sommeren synger på sidste vers (hvis man overhovedet kan sige, at den har været i nærheden af at synge i år), og atter et semester står for døren. Inden vi for alvor kaster os over en ny tid, må det dog være tid til at gøre status. Status over en sommerferie, der særligt på to punkter har adskilt sig markant fra de sommerferier, vi er vant til. […]

Læs mere