Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Der har været en hæsblæsende uge, og man må i den grad sige at der har været gang i den på hjemmefronten! Folketinget blev i går åbnet af Mette F, vi har vundet VM i cykling og metroringen er endelig åbnet! Endvidere har det juridiske nyhedslandskab blomstret op med spændende nyheder – vi uddyber nogle af dem her, så slå benene op og læs med!

En sag, som har fyldt den sidste uge, er den mulige rigsretssag, der lige nu hænger som en tung grå sky over Donald Trump’s hoved. Kort fortalt omhandler sagen et opkald, som USA’s præsident fortog til Ukranies præsident, Volodymyr Zelenskij, hvor Trump eftersigende skulle have bedt Zelenskij om at grave smuds frem om demokratens Joe Biden’s søn – denne sag kan nu ende ud i en rigsretsag mod Trump. Selv mener Trump, at det vil skabe et brud på linje med en borgerkrig at køre en rigsretsag mod ham, noget nationen aldrig vil komme sig over. Vi følger spændt med og holder jer naturligvis opdateret.

Apropos dårligt vejr, så lurer efterårsferien ude i horisonten – måske har du allerede bestilt en rejse til varmere himmelstrøg? Måske med Spies? Normalt reklamere Spies med sloganet ferier du ikke vil hjem fra, men i disse tider, havde det måske været mere passende med ferier du ikke kan komme hjem fra. Den britiske rejsegigant Thomas Cook indgav nemlig en konkursbegæring i sidste uge, hvilket har medført mange tusinde strandede feriegæster. Spies er et datterselvskab til den britiske rejsegigant, men eftersom at Spies er den eneste del af Thomas Cook, som har givet overskud de sidste par år, får de lov til at flyve videre, trods konkursen. Nu har Spies tilmed lejet to fly, så alle rejseselskabet kan komme på ferie de næste to uger. Så frygt ej – efterårsferien er reddet!

Vi slutter af med en sag, som i den grad deler vandende, der er naturligvis tale om Ulvesagen! Ugen startede hårdt ud med ulvedommen, hvor landsretten afgjorde Danmarks historiens første retssag om drab på en ulv. Vestre Landsret stadfæstede byrettens dom, hvor den 67-årige jæger fik 40 dages betinget fængsel for drabet på det fredet dyr. Dommen mødte stor modstand fra organisationen ‘Ulvefrit Danmark’, som ønsker lovgivningen ændret. Få dage efter modtog politiet en anmeldelse af at en mand var blevet bidt af et ulveligende dyr. Nemesis? måske!

God onsdag og god læselyst!


(Visited 62 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Folkeretten udfordres af politikerne

Aktuelt - 19, oktober 2015

Skrevet af Niels Frederik Balling Larsen Folkerettens konventioner har traditionelt set været fredede i dansk politik. Nye udfordringer, herunder især det massive flygtningepres fra Middelhavet, har dog bevirket, at folkeretten i disse år er mere udfordret end nogensinde før. Spørgsmålet er, hvad det betyder for vores samfund. Skal vi mon være bange, eller kan vi være trygge ved udviklingen?   I foråret strejkede en gruppe lufthavnsarbejdere, fordi det Irske flyselskab RyanAir nægtede at indgå en dansk overenskomst med sine ansatte […]

Læs mere

Er ytringsfriheden truet af selvcensur?

Aktuelt - 26, marts 2015

Af Maria Thornbye Tholstruphede   Retten til frit at ytre sig i tale og på skrift er én af de vigtigste frihedsrettigheder og også ét af de vigtigste grundlag for demokratiet og muligheden for at have en fri og åben debat i samfundet. Ytringsfriheden er som bekendt sikret i både Grundloven og i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Efter Charlie Hebdo-massakren har ytringsfriheden været genstand for stor opmærksomhed i medierne. Adskillige artikler og TV-debatter har fokuseret  på de problematikker, der relaterer sig […]

Læs mere