Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Der har været en hæsblæsende uge, og man må i den grad sige at der har været gang i den på hjemmefronten! Folketinget blev i går åbnet af Mette F, vi har vundet VM i cykling og metroringen er endelig åbnet! Endvidere har det juridiske nyhedslandskab blomstret op med spændende nyheder – vi uddyber nogle af dem her, så slå benene op og læs med!

En sag, som har fyldt den sidste uge, er den mulige rigsretssag, der lige nu hænger som en tung grå sky over Donald Trump’s hoved. Kort fortalt omhandler sagen et opkald, som USA’s præsident fortog til Ukranies præsident, Volodymyr Zelenskij, hvor Trump eftersigende skulle have bedt Zelenskij om at grave smuds frem om demokratens Joe Biden’s søn – denne sag kan nu ende ud i en rigsretsag mod Trump. Selv mener Trump, at det vil skabe et brud på linje med en borgerkrig at køre en rigsretsag mod ham, noget nationen aldrig vil komme sig over. Vi følger spændt med og holder jer naturligvis opdateret.

Apropos dårligt vejr, så lurer efterårsferien ude i horisonten – måske har du allerede bestilt en rejse til varmere himmelstrøg? Måske med Spies? Normalt reklamere Spies med sloganet ferier du ikke vil hjem fra, men i disse tider, havde det måske været mere passende med ferier du ikke kan komme hjem fra. Den britiske rejsegigant Thomas Cook indgav nemlig en konkursbegæring i sidste uge, hvilket har medført mange tusinde strandede feriegæster. Spies er et datterselvskab til den britiske rejsegigant, men eftersom at Spies er den eneste del af Thomas Cook, som har givet overskud de sidste par år, får de lov til at flyve videre, trods konkursen. Nu har Spies tilmed lejet to fly, så alle rejseselskabet kan komme på ferie de næste to uger. Så frygt ej – efterårsferien er reddet!

Vi slutter af med en sag, som i den grad deler vandende, der er naturligvis tale om Ulvesagen! Ugen startede hårdt ud med ulvedommen, hvor landsretten afgjorde Danmarks historiens første retssag om drab på en ulv. Vestre Landsret stadfæstede byrettens dom, hvor den 67-årige jæger fik 40 dages betinget fængsel for drabet på det fredet dyr. Dommen mødte stor modstand fra organisationen ‘Ulvefrit Danmark’, som ønsker lovgivningen ændret. Få dage efter modtog politiet en anmeldelse af at en mand var blevet bidt af et ulveligende dyr. Nemesis? måske!

God onsdag og god læselyst!


(Visited 150 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Juridisk Diskussionsklub byder de nye studerende velkommen

Aktuelt - 25, august 2014

Vi er i JD meget glade for at se de nye studerende på jura, KU. Vi har hele sommeren glædet os, til at byde velkommen.
Læs om hvad et medlemskab hos Juridisk Diskussionsklub indebærer, hvordan du får det, og hvor længe det varer.

Læs mere

060520

Aktuelt - 06, maj 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Tilbage i 2012 blev læge, Søren Ventegodt, idømt en betinget fængselsstraf samt en fratagelse af sin autorisation. Han blev dømt for blandt andet at have været seksuelt manipulerende over for flere patienter. I går – tirsdag d. 5 maj – fik Søren sin autorisation tilbage. Han har dog ikke i sinde at bruge den. I Retten i Viborg foregår retssagen mod tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen, der er tiltalt for magtmisbrug og grov pligtforsømmelse. I mandags […]

Læs mere