Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi er trådt ind i november måned, graderne daler og bladende er for længst faldet af træerne, men heldigvis ser alt ikke sort og trist ud. Juridisk Diskussionsklub afholder nemlig deres årlige og traditionsrige årsfest på lørdag, og vi glæder os til at se alle de festglade fremmødte mennesker.

Helt ligeså festligt er det ikke på Christiansborg disse dage. Tidligere Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg, er blevet sat under lup af Regeringen. Inger Støjberg har nemlig tilbage i 2016 instrueret i at adskille unge asylansøger ægtepar, når den ene part var under 18 år. Spørgsmålet er blot, om Inger Støjbjerg var klar over, at adskillelsen var ulovlig? Det vil et nyligt nedsat kommissorium afgøre.

Vi fortsætter med uafklarede sager, hvor Britta Nielsens advokat, Nima Nabopur, ikke mener, at hans klient skulle udtale sig på gårsdagens retsmøde, da Nima Nabopur fortsat mangler svar fra anklagemyndigheden om sagsbehandlingen af Britta Nielsens udlevering til Danmark. Én ting er dog afklaret, og det er, at Retten mener, at sagen skal fortsætte, og det skal ske med Britta Nielsens egen forklaring. Så nemt går det dog ikke, og Britta Nielsen har for fjerde gang afvist at ville lade sig afhøre. Vi håber, at femte gang er lykkens gang, og holder jer opdateret om Britta Nielsens egen forklaring om svindlen for knap 117 millioner.

Vi slutter af et sted længere væk end retssal 60 i Københavns Byret og lander i USA, som i går formelt meldte sig ud af Paris-aftalen. Paris-aftalen blev indgået i 2015, hvor alle 196 lande forpligtede sig til at arbejde med den globale opvarmning, og havde en ambition om, at temperaturen på kloden ikke måtte stige mere end to grader. Trump meldte dog ud i 2017, at USA ville forlade aftalen, hvorfor nyheden formentlig ikke er chokerende for nogle af os. Chokerende er det dog, at chefen for USA’s miljøstyrelse, Scott Pruitt, tilbage i 2017, meldte ud, at han var i tvivl om i hvilket omfang, mennesker kan bidrage til de globale stigninger.

Rigtig god onsdag og god læselyst!

 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 150317

Aktuelt - 15, marts 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 15. marts 2017 Skat har været genstand for en hel del snak den seneste uges tid. Både grundet (endnu) et læk af personlige oplysninger, men i særdeleshed også pga. det, der hvert år forårsager et crash af Skats hjemmeside: offentliggørelsen af årsopgørelsen. Det føles næsten, som når man skal ind og tjekke sine karakterer; hjertet banker, man når at gennemtænke alle tænkelige scenarier, og SÅ (efter i hvert […]

Læs mere

021119

Aktuelt - 02, oktober 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Der har været en hæsblæsende uge, og man må i den grad sige at der har været gang i den på hjemmefronten! Folketinget blev i går åbnet af Mette F, vi har vundet VM i cykling og metroringen er endelig åbnet! Endvidere har det juridiske nyhedslandskab blomstret op med spændende nyheder – vi uddyber nogle af dem her, så slå benene op og læs med! En sag, som har fyldt den sidste uge, er den […]

Læs mere