Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi starter med en glædelig nyhed i denne mørke tid, hvis det skulle være gået nogens næse forbi, har Danmark endelig kvalificeret sig til EM. Vi kan derfor se frem til at næste semesters eksamenslæsning bliver spicet up med landsholdsfodbold og humlegranater! I samme anledning håber vi selfølgelig at se Zanka på banen, (forhåbentlig i den danske landsholdstrøje og ikke den tyrkiske), hvis altså ikke det etiske fodboldråd har bortvist ham herfra. Zanka er nemlig landet på det nye etiske fodboldråds skrivebrod, som nu skal tage stilling til sagen med Zanka.

Vi skal også runde et andet skrivebord, nemlig vores kære udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, hvor der lige nu ligger tre fremmedkriger, som venter på at få deres skæbne afgjort i e-boks. Aldrig har NemID-appen haft så mange downloads i Syrien, som i den sidste uge! Apropos Tesfaye, så har han formentlig leveret indholdet til eksamen i IGR til næste semester, og rettevejledningen må i så fald blive en lang diskussion om, hvorvidt det er muligt at fratage personer deres statsborgerskab ved ministerbeslutning og uden reel domstolsprøvelse, og ende med en konklusionen om, at den “fyldetsgørende besvarelse nævner, at der består en vis mindre procesrisiko ved en sådan ret for en minister”.

Fra hellig krig til selleri, Burger King er kommet i vælten! Burger Kings nyligt lancerede plantebøf fik ikke den modtagelse fra veganere verden over, som de ellers havde håbet på. Fastfoodkæden havde trods gode intentioner overset, at en plantebøf ikke skal steges sammen med en konventionel whopper bøf, hvilket har resulteret i søgsmål fra lidt hidsige veganere.

Men nok whopper, helligkrigere og Zanka, nu til kernen af de juridiske nyheder!

God onsdag og god læselyst!
 


 


 

(Visited 119 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Overvågning i gadebilledet – politisk lykkepille eller prisen for sikkerhed?

Aktuelt - 20, august 2014

Overvågning i gadebilledet har siden 2010 været en ophedet diskussion i offentligheden, som der stadig ikke er kommet et holdbart kompromis ud af. På både kommunalt og landsplan har der gennem årene været en række tiltag, som af kritiske modpoler bliver foragtet. Er et overvågningskamera på udsatte steder en tryghedsskabende og kriminalitetsmindskende løsning, eller er det en politisk lykkepille, som blot flytter kriminaliteten, og som giver borgerne en falsk tryghed, hvor prisen er mindre frihed og mindre selvstændighed?

Læs mere

Onsdagsposten 181017

Aktuelt - 16, oktober 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! For nogle er denne uge lig med ingen alarmer om morgenen, sene nætter i selskab med venner og efterårshygge med familiefilm i TV2’s bedste sendetider. For andre er denne uge lig med en alarm, der ringer kl. 7 for at minde dig om, at det endnu engang er tid til at bevæge dit skoletrætte korpus ud på KUA, sene nætter i selskab med Anders Henriksen og efterårshygge med spændende termer som jurisdiction og immunity. Hvis […]

Læs mere