Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi starter med en glædelig nyhed i denne mørke tid, hvis det skulle være gået nogens næse forbi, har Danmark endelig kvalificeret sig til EM. Vi kan derfor se frem til at næste semesters eksamenslæsning bliver spicet up med landsholdsfodbold og humlegranater! I samme anledning håber vi selfølgelig at se Zanka på banen, (forhåbentlig i den danske landsholdstrøje og ikke den tyrkiske), hvis altså ikke det etiske fodboldråd har bortvist ham herfra. Zanka er nemlig landet på det nye etiske fodboldråds skrivebrod, som nu skal tage stilling til sagen med Zanka.

Vi skal også runde et andet skrivebord, nemlig vores kære udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, hvor der lige nu ligger tre fremmedkriger, som venter på at få deres skæbne afgjort i e-boks. Aldrig har NemID-appen haft så mange downloads i Syrien, som i den sidste uge! Apropos Tesfaye, så har han formentlig leveret indholdet til eksamen i IGR til næste semester, og rettevejledningen må i så fald blive en lang diskussion om, hvorvidt det er muligt at fratage personer deres statsborgerskab ved ministerbeslutning og uden reel domstolsprøvelse, og ende med en konklusionen om, at den “fyldetsgørende besvarelse nævner, at der består en vis mindre procesrisiko ved en sådan ret for en minister”.

Fra hellig krig til selleri, Burger King er kommet i vælten! Burger Kings nyligt lancerede plantebøf fik ikke den modtagelse fra veganere verden over, som de ellers havde håbet på. Fastfoodkæden havde trods gode intentioner overset, at en plantebøf ikke skal steges sammen med en konventionel whopper bøf, hvilket har resulteret i søgsmål fra lidt hidsige veganere.

Men nok whopper, helligkrigere og Zanka, nu til kernen af de juridiske nyheder!

God onsdag og god læselyst!
 


 


 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Dommer Søren Holm Seerup

Aktuelt - 13, august 2014

I retssalen har dommeren i sin kappe magten til at dømme i konkrete sager, og dermed retten til at bestemme over andre menneskers skæbne. Dommeren har samtidig magten til at fortolke de love, som den Folketinget har vedtaget, og på den måde skabe ret. Stud.Jur. har talt med byretsdommer Søren Holm Seerup og fået hans syn på, hvordan dommerembedet og magtudøvelse går hånd i hånd.

Læs mere

Onsdagsposten 160915

Aktuelt - 16, september 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere