Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi starter med en glædelig nyhed i denne mørke tid, hvis det skulle være gået nogens næse forbi, har Danmark endelig kvalificeret sig til EM. Vi kan derfor se frem til at næste semesters eksamenslæsning bliver spicet up med landsholdsfodbold og humlegranater! I samme anledning håber vi selfølgelig at se Zanka på banen, (forhåbentlig i den danske landsholdstrøje og ikke den tyrkiske), hvis altså ikke det etiske fodboldråd har bortvist ham herfra. Zanka er nemlig landet på det nye etiske fodboldråds skrivebrod, som nu skal tage stilling til sagen med Zanka.

Vi skal også runde et andet skrivebord, nemlig vores kære udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, hvor der lige nu ligger tre fremmedkriger, som venter på at få deres skæbne afgjort i e-boks. Aldrig har NemID-appen haft så mange downloads i Syrien, som i den sidste uge! Apropos Tesfaye, så har han formentlig leveret indholdet til eksamen i IGR til næste semester, og rettevejledningen må i så fald blive en lang diskussion om, hvorvidt det er muligt at fratage personer deres statsborgerskab ved ministerbeslutning og uden reel domstolsprøvelse, og ende med en konklusionen om, at den “fyldetsgørende besvarelse nævner, at der består en vis mindre procesrisiko ved en sådan ret for en minister”.

Fra hellig krig til selleri, Burger King er kommet i vælten! Burger Kings nyligt lancerede plantebøf fik ikke den modtagelse fra veganere verden over, som de ellers havde håbet på. Fastfoodkæden havde trods gode intentioner overset, at en plantebøf ikke skal steges sammen med en konventionel whopper bøf, hvilket har resulteret i søgsmål fra lidt hidsige veganere.

Men nok whopper, helligkrigere og Zanka, nu til kernen af de juridiske nyheder!

God onsdag og god læselyst!
 


 


 

(Visited 285 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Ondagsposten 060116

Aktuelt - 06, januar 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner  Godmorgen og velkommen til årets første onsdagspost. Onsdag den 6. januar 2016   Kalenderen viser 6. januar 2016. Et nyt år har gjort sit indtog, og 2015 er et overstået kapitel. For den juridiske verden bød år 2015 på både op og nedture – primært markeret af bommerter, hvorunder særligt SKAT, Johan Schlüter og Volkswagen fik gjort opmærksomme på sig selv. Ingen af de tre har dog tilsyneladende haft gavn af ordsproget ”hellere dårlig omtale, […]

Læs mere

Onsdagsposten 190918

Aktuelt - 19, september 2018

Godmorgen og velkommen til onsdagsposten! Den forgangne uge har været – og vil højst sandsynligt også vedblive at være –  en af de mest interessante for den jurastuderende på Københavns Universitet meget, meget længe. Den har nemlig handlet om det formentlig mest altoverskyggende for den danske, identitetsbevidste studerende: Os selv. Mandag skilte Jacob Mchangama vandene inde på JURA – gruppen, og de sædvanlige kommentatorer – og dog også hidtil ubemærkede skikkelser på siden –  startede en heftig diskussion. Baggrunden herfor […]

Læs mere