Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost!

Der er nu officielt under en uge til juleaften, hvilket betyder, at alle jurastuderende har brugt de sidste par uger inde i en boble bestående af paragraffer, principper og undtagelser til undtagelser. Sene aftener på læsesale medfører ofte, at man glemmer at følge med i verdenen omkring én, men frygt ej! Her kommer en opsummering af den seneste uges nyheder, så du kan blive opdateret, mens du drikker dagens første kop kaffe. God læselyst!

Det udviklede sig til en skudduel, da politiet i søndags igen ville anholde en af hovedpersonerne i den omfattende GREED-sag, som er en af danmarkshistoriens største hvidvasksager. Den dansk-pakistanske, NA, var egentlig ikke længere varetægtsfængslet, men da NA i flere omgange har forsøgt at påvirke vidnerne i sagen, mente anklagere, at NA skulle varetægtsfængsles igen. Efter en jagt, der medførte, at både Langebro og Knippelsbro blev lukket midlertidigt, blev NA anholdt i Dragør og er nu igen varetægtsfængslet.

I sidste uge dukkede to små børn op på gaden i Aarhus. Forældrene til børnene er endnu ikke fundet, men faren er muligvis identificeret. Børnenes farmor er blevet tiltalt for at efterlade børnene og således efterlade dem i en hjælpeløs tilstand.

En 65-årig kvinde er blevet idømt 7 års fængsel for 3 gange at have forsøgt at slå hendes mand ihjel under hospitalsindlæggelse. Hun nægter sig dog skyldig, hvorfor sagen nu er anket til landsretten.

Slutteligt kommer man ikke udenom at nævne, at Boris Johnson og De Konservative har vundet en overbevisende sejr. De har nu derfor langt om længe mandat til at kræve Brexit gennemført. Det næste skridt for Johnson er at få forhandlet en handelsaftale på plads med EU.

JD ønsker alle en god onsdag og mange gange held og lykke med eksamenerne.

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Del denne artikel

170819

Aktuelt - 17, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Denne onsdag byder ikke på et prangende sommervejr, og befinder du dig ligesom undertegnede i kolde Danmark, må vi nøjes med at drømme os tilbage til sidste års tropenætter. Suk! Om du nyder sommerferien under varmere himmelstrøg, er på vej til Musik i Lejet eller noget helt tredje, så får du nu muligheden for at holde dig opdateret på, hvad der sker i verden omkring dig. Vi må igen konstatere at agurketiden endnu ikke har ramt […]

Læs mere

Onsdagsposten 170118

Aktuelt - 17, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! En rejse er ved at være slut. En epoke i mit liv er forbi. Det sidste komma i Stud.Jur. er sat. Jeg skal ligesom fuglen på den svømmende gris’ hoved flyve afsted. Tiden som redaktør er i morgen – torsdag d. 18. januar 2018 – fortid, og jeg skal give stafetten videre. Dette gøres dog ikke uden vemod i sindet og en klump i halsen…. Den kvikke læser har formentlig allerede fundet ud af, at […]

Læs mere