Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost!

Der er nu officielt under en uge til juleaften, hvilket betyder, at alle jurastuderende har brugt de sidste par uger inde i en boble bestående af paragraffer, principper og undtagelser til undtagelser. Sene aftener på læsesale medfører ofte, at man glemmer at følge med i verdenen omkring én, men frygt ej! Her kommer en opsummering af den seneste uges nyheder, så du kan blive opdateret, mens du drikker dagens første kop kaffe. God læselyst!

Det udviklede sig til en skudduel, da politiet i søndags igen ville anholde en af hovedpersonerne i den omfattende GREED-sag, som er en af danmarkshistoriens største hvidvasksager. Den dansk-pakistanske, NA, var egentlig ikke længere varetægtsfængslet, men da NA i flere omgange har forsøgt at påvirke vidnerne i sagen, mente anklagere, at NA skulle varetægtsfængsles igen. Efter en jagt, der medførte, at både Langebro og Knippelsbro blev lukket midlertidigt, blev NA anholdt i Dragør og er nu igen varetægtsfængslet.

I sidste uge dukkede to små børn op på gaden i Aarhus. Forældrene til børnene er endnu ikke fundet, men faren er muligvis identificeret. Børnenes farmor er blevet tiltalt for at efterlade børnene og således efterlade dem i en hjælpeløs tilstand.

En 65-årig kvinde er blevet idømt 7 års fængsel for 3 gange at have forsøgt at slå hendes mand ihjel under hospitalsindlæggelse. Hun nægter sig dog skyldig, hvorfor sagen nu er anket til landsretten.

Slutteligt kommer man ikke udenom at nævne, at Boris Johnson og De Konservative har vundet en overbevisende sejr. De har nu derfor langt om længe mandat til at kræve Brexit gennemført. Det næste skridt for Johnson er at få forhandlet en handelsaftale på plads med EU.

JD ønsker alle en god onsdag og mange gange held og lykke med eksamenerne.

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Overvågning i gadebilledet – politisk lykkepille eller prisen for sikkerhed?

Aktuelt - 20, august 2014

Overvågning i gadebilledet har siden 2010 været en ophedet diskussion i offentligheden, som der stadig ikke er kommet et holdbart kompromis ud af. På både kommunalt og landsplan har der gennem årene været en række tiltag, som af kritiske modpoler bliver foragtet. Er et overvågningskamera på udsatte steder en tryghedsskabende og kriminalitetsmindskende løsning, eller er det en politisk lykkepille, som blot flytter kriminaliteten, og som giver borgerne en falsk tryghed, hvor prisen er mindre frihed og mindre selvstændighed?

Læs mere

Onsdagsposten 110215

Aktuelt - 11, februar 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere