Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost!

Der er nu officielt under en uge til juleaften, hvilket betyder, at alle jurastuderende har brugt de sidste par uger inde i en boble bestående af paragraffer, principper og undtagelser til undtagelser. Sene aftener på læsesale medfører ofte, at man glemmer at følge med i verdenen omkring én, men frygt ej! Her kommer en opsummering af den seneste uges nyheder, så du kan blive opdateret, mens du drikker dagens første kop kaffe. God læselyst!

Det udviklede sig til en skudduel, da politiet i søndags igen ville anholde en af hovedpersonerne i den omfattende GREED-sag, som er en af danmarkshistoriens største hvidvasksager. Den dansk-pakistanske, NA, var egentlig ikke længere varetægtsfængslet, men da NA i flere omgange har forsøgt at påvirke vidnerne i sagen, mente anklagere, at NA skulle varetægtsfængsles igen. Efter en jagt, der medførte, at både Langebro og Knippelsbro blev lukket midlertidigt, blev NA anholdt i Dragør og er nu igen varetægtsfængslet.

I sidste uge dukkede to små børn op på gaden i Aarhus. Forældrene til børnene er endnu ikke fundet, men faren er muligvis identificeret. Børnenes farmor er blevet tiltalt for at efterlade børnene og således efterlade dem i en hjælpeløs tilstand.

En 65-årig kvinde er blevet idømt 7 års fængsel for 3 gange at have forsøgt at slå hendes mand ihjel under hospitalsindlæggelse. Hun nægter sig dog skyldig, hvorfor sagen nu er anket til landsretten.

Slutteligt kommer man ikke udenom at nævne, at Boris Johnson og De Konservative har vundet en overbevisende sejr. De har nu derfor langt om længe mandat til at kræve Brexit gennemført. Det næste skridt for Johnson er at få forhandlet en handelsaftale på plads med EU.

JD ønsker alle en god onsdag og mange gange held og lykke med eksamenerne.

 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 180718

Aktuelt - 18, juli 2018

Godaften og velkommen til onsdagsposten! Dagen bliver altid lysere, når vi hører om dansk dynamit på den internationale scene. I dag er det Margrethe Vestager, og det er endnu en af hendes hold-kæft-bøder. Denne gang går den til Google og har en svimlende størrelse på 32 mia. kr. Den forgangne uges nyhedsbillede har ellers ikke hævet humøret med de særdeles groteske udmeldinger fra Trump. I denne omgang har de været så absurde, at selv Fox News har italesat det – […]

Læs mere

Den juridiske abort

Aktuelt - 09, februar 2016

Den juridiske abort Af Maria Thornbye Tholstruphede   Det omdiskuterede emne har været oppe at vende ad flere gange i mere end et årti, og spørgsmålet er nu kommet op igen: skal mænd have muligheden for juridisk abort?   Hvad er en juridisk abort? Begrebet ”juridisk abort” blev for første gang introduceret i 2000 og indebærer, at manden frasiger sig faderskabet. Det vil sige, at manden ikke skal betale børnebidrag til moderen og ligeså mister retten til samvær med barnet. […]

Læs mere