Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Indledningsvist vil JD gerne takke alle, der mødte op til JD’s årlige generalforsamling i mandags. Det var en fornøjelse at se så mange fremmødte medlemmer!

Med disse ord springer vi fluks videre til ugens juridiske nyheder.

For tredje gang i historien er en rigsretssag rejst mod en amerikansk præsident. I går aftes begyndte rigsretssagen, og Senatet skal derfor for en stund fungere som en retssal. Donald Trump er anklaget for embedsmisbrug og for at have modarbejdet Kongressens undersøgelse af det påståede misbrug. Republikanerne mener, at det er en politisk retssag og ikke en juridisk, og Donald Trump kræver sagen droppet. Demokraterne derimod ønsker en langstrakt retssag, hvor de amerikanske vælgere kan følge med. Ganske belejligt, når nu rigsretssagen kommer samtidig med et valgår. Vi følger naturligvis med hele vejen.

Det er dog ikke kun i USA, der sker ting og sager. Efter flere måneders protester, har Libanon fået ny regering. Hassan Diab har indtil nu været midlertidig premierminister i et land uden en effektiv regering, og det er nu lykkes ham at danne ny regering. Oprøret mod den libanesiske regering begyndte i oktober, da regeringen forsøgte at indføre en ny skat på appen WhatsApp.

I Danmark har Østre Landsret skærpet straffen for hjemmerøverier i Danmark, hvor strafferammen indtil nu har været op til 15 år. Østre Landsret har idømt to kroatiske brødre 16 års fængsel for 22 hjemmerøverier. Brødrene blev idømt 15 års fængsel i Byretten.

Afslutningsvist skal herfra lyde en opfordring til ikke at snyde med karakterer, lægeerklæringer og andre dokumenter. Sidste år blev det til hele otte sager om dokumentfalsk på Københavns Universitet. Vicedirektør Rie Snekkerup fortæller, at KU har en nøje procedure med den slags sager, og hun peger desuden på, at mange unge ikke ved, hvilke konsekvenser det har, når man laver dokumentfalsk. Lad os håbe, at dette ikke også gør sig gældende på det juridiske fakultet, hvor vores uddannelse indledes med strafferet…

God onsdag og god læselyst!
 

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 130618

Aktuelt - 13, juni 2018

  Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sidste uge bragte vi bl.a. historien om, at to af verdens største egoer endelige havde fået en legeaftale på plads. Den blev så afviklet i går og noget tyder på, at det heller ikke blev til meget mere end en legeaftale. Nogen skippede ellers noget af G7-mødet. Andre tog sig tid til sightseeing i Singapore. Og overraskende nok siger analyserne, at sidstnævnte fik mest ud af det historiske møde. Trump hævder dog selvfølgelig hårdnakket – […]

Læs mere

Onsdagsposten 231215

Aktuelt - 23, december 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere