Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten – første gang i 2020!

Onsdagsposten har – som I forhåbentlig alle har registreret – været på juleferie og er nu retur i det nye årti, hvorfor vi også trods eksamensperiode mv. har en masse på tapetet denne gang!

Først og fremmest må vi jo lige vende Trump og den iranske general. Mange af os havde ellers lige øjnet en nogenlunde fredfyldt start på årtiet, men sådan skulle det ikke blive… Sammenholdt med situationen i Australien må det siges at være intet mindre end en ophedet start på 2020. Men alt imens de studerende på 3. semester passende kan anvende deres nyerhvervede viden om FN’s regler om krigsførelse til at subsumere sig frem til, hvorvidt Trumps nytårsraket var lovlig eller ej, kan vi andre forholde os til en række mindre konsekvensfyldte sager:

En nytårsraket, der nemlig utvivlsomt blev affyret ulovligt, var det bomberør som en 20-årig mand affyrede mod to andre nytårsaften, og som med sikkerhed har afgjort, hvordan de to første måneder af 2020, kommer til at se ud for ham.

Ligeledes står en tidligere topchef i Aarhus Kommune også til at have en fængslende 2020-plan. Han er nemlig netop blevet tiltalt for at have modtaget intet mindre en koncertbilletter til både Sanne Salomonsen og Nibe Festival samt sponsorater til en badmintonklub, han selv er medlem af. Dertil er han  også anklaget for mandatsvig for tøjindkøb på kommunens regning.

Hertil har Google efter en længere konflikt med Sonos nu modtaget en officiel stævning og står nu modsat den lige så skyldige Amazon til en tur i retten for patentkrænkelser af Sonos’ højtalersystem.

Slutteligt sender vi varme tanker til vor altid omsorgsfulde regering, der kort inden nytår landede en kviklånsaftale, der om ikke andet kan ses som redning mod en uoverskuelig personlig forgældelse til dette års januarudsalg.

Hertil kan I bl.a. læse om det retlige efterspil på Harvey Weinstein #metoo-skandaler, amerikanske erstatningssager mod IKEA og intet mindre end en potentiel ny kattelov.

Rigtig god læselyst!

(Visited 41 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 230817

Aktuelt - 23, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 23. august 2017   Sommeren synger på sidste vers (hvis man overhovedet kan sige, at den har været i nærheden af at synge i år), og atter et semester står for døren. Inden vi for alvor kaster os over en ny tid, må det dog være tid til at gøre status. Status over en sommerferie, der særligt på to punkter har adskilt sig markant fra de sommerferier, vi er vant til. […]

Læs mere

270319

Aktuelt - 27, marts 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Denne onsdag er ikke anderledes end så mange andre, hvorfor vi i denne uge bringer de seneste udviklinger om et par klassikere, men selvfølgelig også har lidt ægte nyt i ærmet til jer. Vi starter i Storbritannien, hvor May torsdag aften, fik carte blanche af EU’s stats- og regeringschefer til at udskyde Brexit til d. 22. maj. Som med alt andet i livet får man dog sjældent både i pose og sæk, og med EU’s […]

Læs mere