Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten – første gang i 2020!

Onsdagsposten har – som I forhåbentlig alle har registreret – været på juleferie og er nu retur i det nye årti, hvorfor vi også trods eksamensperiode mv. har en masse på tapetet denne gang!

Først og fremmest må vi jo lige vende Trump og den iranske general. Mange af os havde ellers lige øjnet en nogenlunde fredfyldt start på årtiet, men sådan skulle det ikke blive… Sammenholdt med situationen i Australien må det siges at være intet mindre end en ophedet start på 2020. Men alt imens de studerende på 3. semester passende kan anvende deres nyerhvervede viden om FN’s regler om krigsførelse til at subsumere sig frem til, hvorvidt Trumps nytårsraket var lovlig eller ej, kan vi andre forholde os til en række mindre konsekvensfyldte sager:

En nytårsraket, der nemlig utvivlsomt blev affyret ulovligt, var det bomberør som en 20-årig mand affyrede mod to andre nytårsaften, og som med sikkerhed har afgjort, hvordan de to første måneder af 2020, kommer til at se ud for ham.

Ligeledes står en tidligere topchef i Aarhus Kommune også til at have en fængslende 2020-plan. Han er nemlig netop blevet tiltalt for at have modtaget intet mindre en koncertbilletter til både Sanne Salomonsen og Nibe Festival samt sponsorater til en badmintonklub, han selv er medlem af. Dertil er han  også anklaget for mandatsvig for tøjindkøb på kommunens regning.

Hertil har Google efter en længere konflikt med Sonos nu modtaget en officiel stævning og står nu modsat den lige så skyldige Amazon til en tur i retten for patentkrænkelser af Sonos’ højtalersystem.

Slutteligt sender vi varme tanker til vor altid omsorgsfulde regering, der kort inden nytår landede en kviklånsaftale, der om ikke andet kan ses som redning mod en uoverskuelig personlig forgældelse til dette års januarudsalg.

Hertil kan I bl.a. læse om det retlige efterspil på Harvey Weinstein #metoo-skandaler, amerikanske erstatningssager mod IKEA og intet mindre end en potentiel ny kattelov.

Rigtig god læselyst!

(Visited 102 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karriere-karrusellen: Bech-Bruun

Aktuelt - 20, maj 2020

Med Caroline Spliid, stud.jur. i afdelingen IP & Technology (Privat foto, kredit Caroline Spliid)   Typisk arbejdsdag Stud.jur.erne i Bech-Bruun sidder i mange forskellige afdelinger, og der er stor variation i vores arbejdsopgaver, afhængig af, hvor man er placeret i huset. Der er ikke to klienter, der er ens, og derfor er deres behov det heller ikke. For at hjælpe fuldmægtigene, advokaterne og partnerne på bedste vis, skal vi derfor kunne tage os af en række af forskellige opgaver. I min […]

Læs mere

Onsdagsposten 180215

Aktuelt - 18, februar 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere