Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Velkommen tilbage på KUA fra en pause, der som altid har været alt for kort. Starten på et nyt semester kan resultere i, at al fokus ligger hos den nyindkøbte Jens Elo Rytter bog og væk fra omverdenen. Derfor er en kort gennemgang af den seneste uges nyheder på sin plads.

Vi begynder i det økonomiske hjørne, hvor Vestre Landsret har frifundet hele 14 ud af 15 tiltalte i en omfattende erstatningssag. Flokkens sorte får hedder Finn Strier Poulsen, der som den eneste blev dømt til at betale erstatning på lidt over to millioner kroner for sin involvering i sagen. Staten fik altså ikke i nærheden af de 550 millioner, som de tiltalte ellers var stævnet for. I stedet betalte staten hele 121 millioner i sagsomkostninger. Det var vel forsøget værd!

Noget der måske kan gøre det godt igen for staten er den meget omtalte udbyttesag, som igen er i spil. De danske myndigheder har i går sendt nye krav til internationale banker på intet mindre end 900 millioner kr. for at have handlet erstatningspådragende. Hvad Østre Landsret har at sige til dette, må vi vente med til den tid.

Der skal naturligvis foretages et besøg hos både Trump og Brexit, som er trofaste gengangere i onsdagsposten. Hvis man – som så mange andre – synes, at Brexit har fyldt meget gennem lang tid, så er der dårlige nyheder i sigte. Det har hidtil kun været den såkaldte skilsmisseaftale, som parterne er enige om. Hvordan forholdet skal blive fremover, er nu det helt store spørgsmål i Bruxelles og London. Brexit er kun lige startet, siger Boris Johnson.

På den anden side af Atlanterhavet er noget andet lige startet. Trump talte netop i nat til amerikanerne fra Repræsentanternes Hus – en tale hvor han fortalte om sine fremtidsplaner for USA. Dette sagt samme dag, hvor Senatet forud for talen skulle tale for og imod at fjerne ham fra magten.

Nok om svindleri (gælder vel Trump såvel som Finn Strier Poulsen) og europæisk politik – nu til kernen af de juridiske nyheder!

Rigtig god læselyst!
 


 

(Visited 101 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 030816

Aktuelt - 03, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 3. august 2016     Så blev det august. Vejret er semi-tilfredsstillende, fuglene kvidrer ooog det er officielt sidste kapitel af sommerferien. En sommerferie, der for de fleste af os føles som om lige er startet – særligt de ulykkelige sjæle, der i juli har siddet med hovedet i bøgerne for at bestå en reeksamen i start august.  Hvad enten august betyder opladning eller angst før det nye […]

Læs mere

Onsdagsposten 250117

Aktuelt - 25, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 25. januar 2017   Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by […]

Læs mere