Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Mon weekendens kraftige storm var et signal på, at semesterets første uge er afsluttet og vi for alvor nu er tilbage på skolebænken? Det betyder i hvert fald yderligere læsning og onsdagsposten er ikke en undtagelse.

En veteranpakke “Tryghed for Veteraner” tilbage fra september 2017, der havde til formål at forbedre forhold for landets krigsveteraner, har slået fejl. Statistikken viser ingen forbedring, da alene otte ud af 133 veteraner med PTSD er tilkendt en arbejdsskadeerstatning ud fra de nye regler. Måske man burde kontakte en advokat?

Christiansborg er lørdag aften forsøgt antændt med en brandbombe. På trods af nogle sodskader, er bygningen dog i god behold. Pyromanernes svar på Lors Dukajev er efterfølgende blevet anholdt.

Som om det ikke skulle være nok, så lader det til at Danmark og de øvrige EU-lande må bøde økonomisk for briternes farvel til EU. Brexit efterlader et hul i EU-budgettet på hele 75 af de helt lange årligt. Der er således lagt op til, at danskerne skal betale mere til fælleskassen i EU end hidtil.

Slutteligt bør vi selvfølgelig ej forglemme de gode nyheder. Det tegner sig godt for hele 230.000 danske lønmodtagere, der blandt andet kan se frem til mere løn under sygdom samt en hævelse af mindstelønnen med 7,5 kroner over tre år. Og hold fast – fædre får op til otte ugers øremærket barsel!  Dette er blot nogle af hovedpunkterne i de nye overenskomster, som CO-industri og Dansk industri netop har indgået på industriens område.

God onsdag og god læselyst!
(Visited 84 times, 1 visits today)

Del denne artikel

210819

Aktuelt - 21, august 2019

Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten! Der er nu kun få dage til, at Søndre Campus vågner op fra de døde, når omtrent 800 nye studerende indtager KUA3 mandag d. 26. august. Igen i år glæder JD’s bestyrelse sig til at tage del i introugens festligheder, og forhåbentlig bidrage til, at det nye jura-kuld får den helt rigtige start og velkomst på Det Juridiske Fakultet. Herunder skal det selvfølgelig nævnes, at vi i høj grad også ser frem til at møde […]

Læs mere

Reportage fra EU-tur 2013

Aktuelt - 18, august 2014

Europa tur-retur

Læs mere