Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Sikke en begivenhedsrig uge, det har været på verdensplan. Ugen har budt os på alt fra vintyveri på Frederiksberg, seksuelle forbrydelser i New York og musikvideoer i Saudi-Arabien. 

Vi begynder dog i København vedrørende den højtomtalte sag om den tidligere bandeleder og radiovært, Nedim Yasar. Omkring 15 måneder efter drabet på Yasar, modtog de to gerningsmænd, Alexander og Martin, deres dom i Retten på Frederiksberg. Den lød simpelthen på livstid til begge. Anklageren mente nemlig, at drabet var ‘’iskoldt’’ nok til at gå efter livstid og ikke de sædvanlige 12 år. 

Fra Frederiksberg til New York. Den berømte filmproducent, Harvey Weinstein, har endelig fået sin dom. To ud af fem punkter blev han dømt for, heriblandt tredjegradsvoldtægt, som endda var et af de mildere punkter i sagen. Sagaen om Weinstein er dog ikke afsluttet endnu, eftersom han er blevet tiltalt for yderligere to tilfælde af overgreb i Los Angeles og risikerer dermed både at skulle afsone i New York og LA. 

Tilbage til Frederiksberg. Medarbejderne på den berømte michelinrestaurant, Formel B, mødte forleden morgen på arbejde og opdagede enhver michelinrestaurants værste mareridt. Vin for halvanden millioner kroner var borte, og efterladt var et 50×50 cm hul i væggen ind til nabobutikken, som formodes at have været tyvenes indgang til Formel B’s vinkælder. Nabobutikken er – for det ikke skal være løgn – selv en vinimportør. Jeg antyder intet, men hvis jeg var politiet, ville jeg da have en fin idé om, hvor jeg skulle lede først.

Hvis du på dr.dk’s hjemmeside trykker på ’penge’, finder du som sædvanligt et billede af Thomas Borgen med dertilhørende artikel om noget nyt, han har roddet sig ud i. Den daværende topchef for Danske Bank under hvidvasksagen er nu blevet sagsøgt af 155 investorer for hele – og hold nu fast – 2,7 milliarder kroner. Det er mange penge at skulle hoste op med. Derfor er det måske en god idé at undersøge, om han tilfældigvis spiste på Formel B for nogle dage siden?

Vi runder af i Saudi-Arabien, hvor en kvindelig rapper blev beordret anholdt, efter hendes musikvideo ifølge Mekkas guvernør var for over stregen. Nedenfor kan du se videoen, som sammenlignet med en given Nicki Minaj-video ligner noget fra en børnebog. 

Rigtig god onsdag og læselyst!

 


  

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Del denne artikel

110919

Aktuelt - 11, september 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! … Og velkommen tilbage til hverdagen, der nu for alvor er i gang! I anledning heraf indledes dagens nyheder med en lille debat om noget så spændende som os selv: Som om der ikke blev krævet nok af os stakkels jurastuderende i forvejen, har en række advokater i den seneste tid ytret et ønske om, at vi foruden vores juridiske færdigheder i højere grad opbygger en forståelse for forretning og teknologi på studiet. Et umiddelbart foruroligende […]

Læs mere

Portræt af Beskæftigelsesministeriet – I demokratiets tjeneste

Aktuelt - 13, november 2016

Af Sara Petrovic   Med et ressortområde, der rækker ind i alle og enhvers liv, har Beskæftigelsesministeriet en evig central rolle i vores samfund. Stud.Jur. Online har besøgt Beskæftigelsesministeriet og fået et indblik i embedsmændenes verden. En verden, hvor ordentlighed, faglighed, samarbejde, jura og politik udgør grundingredienserne i embedsmændenes hverdag i ministeriet.   I byrummet ligger Beskæftigelsesministeriets departement, kun et stenkast fra Christiansborg, Finansministeriet og Nationalbanken. Dette er næppe en tilfældighed. Ministeriet har et omfattende ressortområde, der er i konstant […]

Læs mere