Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den seneste uge har bragt et hav af nyheder, og især ét emne skiller sig ud: Coronavirus. Den har ikke mindst en enorm negativ påvirkning på økonomien, samfundet og folkesundheden, men også det danske retsvæsen. Voksende sagsbunker, længere ventetid, det faktum, at ingen nydømte foreløbig skal afsone i fængslerne, samt aflyste sager er blot nogen af de konsekvenser, der følger med.

En af de sager, der dog fortsatte i en kort stund, er sagen om Jimmy Hayat, som er tiltalt for groft hæleri, da han har fået cirka 10,7 millioner kroner overført fra sin mor, Britta Nielsen. Hvor millionerne kom fra, vidste han selvfølgelig intet om, fortalte han i Retten i Glostrup i går. Grundet coronavirus er Jimmy blevet løsladt, og det er på nuværende tidspunkt ubestemt, hvornår sagen genoptages.

I Folketinget blev der forleden stemt for den nye hastelov, der giver Sundhedsmyndighederne mulighed for at tvangsundersøge, tvangsbehandle eller sætte folk i tvangskarantæne med hjælp fra politiets side, såfremt der er mistanke om smitte af virussen. Hvorvidt det krænker både Grundloven og EMRK er et interessant emne, man kan dykke ned i.

Nu hvor vi er ved krænkelse af frihedsrettigheder, kan det kort nævnes, at en hjemløs mand blev tilkendt 20.000kr i erstatning, efter politiet havde udsat ham for et zoneforbud, som stred imod mandens ret til at bevæge sig omkring i samfundet.

Det skal naturligvis ikke alt sammen handle om corona, og hvorvidt det bliver strafbart at sælge mere end én pakke håndsprit pr. kunde, eller om du kan få pengene retur fra dit Fitness World-medlemsskab, fordi de holder lukket i nogle uger.

Vi tager derfor videre til Per Ulrich Karpf. Et navn, som måske ringer en klokke. Sammmenlagt har han siddet inde i størstedelen af et årti for skatteunddragelse og bedrageri. Så man kan håbe, at manden er rehabiliteret efter opholdet i Vestre Fængsel og kan komme ud og leve som en lydig borger. Dette er næppe tilfældet. For mindre end et år efter sin løsladelse leverer Per Ulrich (igen) skummel selskabsrådgivning. Denne gang på DR’s skjulte kamera. Og hvem sagde, at licenspengene ikke gik til noget fornuftigt! Klippet kan ses nedenfor.

Rigtig god onsdag, og rigtig god læselyst!
 


(Visited 100 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 291117

Aktuelt - 28, november 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Endnu en onsdag, men ikke en hvilken som helst onsdag. Denne onsdag er nemlig den sidste, inden du ikke længere kan få et vredesudbrud, der er Bertel Haarder værdigt, når dine venner fyrer op for Whams gode gamle julehits i højtalerne. Den sidste onsdag, hvor du kan tillade dig at hidse dig op over, at “de allerede sælger brunkager i Netto”, eller at “de da godt liiiige kan styre sig med at pynte op til jul i gaderne […]

Læs mere

Onsdagsposten 220317

Aktuelt - 22, marts 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 22. marts 2017 Okay. Der ikke er noget værre end typen, der gør opmærksom på, at hun/han er vokset op i en tid, hvor hundefilteret på snapchat ikke fandtes, men Snake på en Nokia 3310 var en realitet, og manglende kendskab til citaterne fra filmene”Anja og Viktor” var grund nok til, at man kunne kalde sig selv en kvalificeret outsider, men…. “Så er det blevet onsdag” lyder det […]

Læs mere