Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den seneste uge har bragt et hav af nyheder, og især ét emne skiller sig ud: Coronavirus. Den har ikke mindst en enorm negativ påvirkning på økonomien, samfundet og folkesundheden, men også det danske retsvæsen. Voksende sagsbunker, længere ventetid, det faktum, at ingen nydømte foreløbig skal afsone i fængslerne, samt aflyste sager er blot nogen af de konsekvenser, der følger med.

En af de sager, der dog fortsatte i en kort stund, er sagen om Jimmy Hayat, som er tiltalt for groft hæleri, da han har fået cirka 10,7 millioner kroner overført fra sin mor, Britta Nielsen. Hvor millionerne kom fra, vidste han selvfølgelig intet om, fortalte han i Retten i Glostrup i går. Grundet coronavirus er Jimmy blevet løsladt, og det er på nuværende tidspunkt ubestemt, hvornår sagen genoptages.

I Folketinget blev der forleden stemt for den nye hastelov, der giver Sundhedsmyndighederne mulighed for at tvangsundersøge, tvangsbehandle eller sætte folk i tvangskarantæne med hjælp fra politiets side, såfremt der er mistanke om smitte af virussen. Hvorvidt det krænker både Grundloven og EMRK er et interessant emne, man kan dykke ned i.

Nu hvor vi er ved krænkelse af frihedsrettigheder, kan det kort nævnes, at en hjemløs mand blev tilkendt 20.000kr i erstatning, efter politiet havde udsat ham for et zoneforbud, som stred imod mandens ret til at bevæge sig omkring i samfundet.

Det skal naturligvis ikke alt sammen handle om corona, og hvorvidt det bliver strafbart at sælge mere end én pakke håndsprit pr. kunde, eller om du kan få pengene retur fra dit Fitness World-medlemsskab, fordi de holder lukket i nogle uger.

Vi tager derfor videre til Per Ulrich Karpf. Et navn, som måske ringer en klokke. Sammmenlagt har han siddet inde i størstedelen af et årti for skatteunddragelse og bedrageri. Så man kan håbe, at manden er rehabiliteret efter opholdet i Vestre Fængsel og kan komme ud og leve som en lydig borger. Dette er næppe tilfældet. For mindre end et år efter sin løsladelse leverer Per Ulrich (igen) skummel selskabsrådgivning. Denne gang på DR’s skjulte kamera. Og hvem sagde, at licenspengene ikke gik til noget fornuftigt! Klippet kan ses nedenfor.

Rigtig god onsdag, og rigtig god læselyst!
 


(Visited 93 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 261218

Aktuelt - 26, december 2018

Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten! … Og rigtig glædelig jul! Her på 2. juledag er vi alle lidt ramte oven på de sidste par dages vulgære fortærringer og ser med en blanding af fråde og foragt frem til endnu et par dage med culpøse mængder af fiskefilleter, frikadeller og snaps. Da dette er den sidste Onsdagspost, inden året går på hæld, vil vi benytte lejligheden til at se lidt tilbage på “året der gik”. I Kongehuset var det som bekendt […]

Læs mere

Eivind Kolding

Aktuelt - 13, august 2014

Interview med Eivind Kolding. Stud.jur. har mødt tidligere ordførende direktør for Danske Bank, Eivind Kolding, til en samtale om en jurists vej til toppen af dansk erhvervsliv. Derudover fortæller Kolding os bl.a. om forskellen på jobbet som advokat og jobbet som bankdirektør, om at stå inde for sine valg og om at gå efter sine drømme.

Læs mere