Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den seneste uge har bragt et hav af nyheder, og især ét emne skiller sig ud: Coronavirus. Den har ikke mindst en enorm negativ påvirkning på økonomien, samfundet og folkesundheden, men også det danske retsvæsen. Voksende sagsbunker, længere ventetid, det faktum, at ingen nydømte foreløbig skal afsone i fængslerne, samt aflyste sager er blot nogen af de konsekvenser, der følger med.

En af de sager, der dog fortsatte i en kort stund, er sagen om Jimmy Hayat, som er tiltalt for groft hæleri, da han har fået cirka 10,7 millioner kroner overført fra sin mor, Britta Nielsen. Hvor millionerne kom fra, vidste han selvfølgelig intet om, fortalte han i Retten i Glostrup i går. Grundet coronavirus er Jimmy blevet løsladt, og det er på nuværende tidspunkt ubestemt, hvornår sagen genoptages.

I Folketinget blev der forleden stemt for den nye hastelov, der giver Sundhedsmyndighederne mulighed for at tvangsundersøge, tvangsbehandle eller sætte folk i tvangskarantæne med hjælp fra politiets side, såfremt der er mistanke om smitte af virussen. Hvorvidt det krænker både Grundloven og EMRK er et interessant emne, man kan dykke ned i.

Nu hvor vi er ved krænkelse af frihedsrettigheder, kan det kort nævnes, at en hjemløs mand blev tilkendt 20.000kr i erstatning, efter politiet havde udsat ham for et zoneforbud, som stred imod mandens ret til at bevæge sig omkring i samfundet.

Det skal naturligvis ikke alt sammen handle om corona, og hvorvidt det bliver strafbart at sælge mere end én pakke håndsprit pr. kunde, eller om du kan få pengene retur fra dit Fitness World-medlemsskab, fordi de holder lukket i nogle uger.

Vi tager derfor videre til Per Ulrich Karpf. Et navn, som måske ringer en klokke. Sammmenlagt har han siddet inde i størstedelen af et årti for skatteunddragelse og bedrageri. Så man kan håbe, at manden er rehabiliteret efter opholdet i Vestre Fængsel og kan komme ud og leve som en lydig borger. Dette er næppe tilfældet. For mindre end et år efter sin løsladelse leverer Per Ulrich (igen) skummel selskabsrådgivning. Denne gang på DR’s skjulte kamera. Og hvem sagde, at licenspengene ikke gik til noget fornuftigt! Klippet kan ses nedenfor.

Rigtig god onsdag, og rigtig god læselyst!
 


(Visited 84 times, 1 visits today)

Del denne artikel

231019

Aktuelt - 23, oktober 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Efter en undervisningsfri uge er der igen kommet liv på KUA’s gange. Liv var der dog allerede lidt i søndags, da de første satte sig i kø til at købe billetter til JD’s 116. Årsfest. Vi glæder os meget til at se jer til en aften i traditionernes tegn d. 9. november i Moltkes Palæ! Med disse indledende ord springer vi fluks videre til ugens nyheder! I lørdags skulle det britiske underhus have stemt om […]

Læs mere

Onsdagsposten 070318

Aktuelt - 07, marts 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Så blev det endelig forår og hermed kom regeringen med et nyt varmende tiltag. Folk skal ud af deres lejligheder ellers bliver de revet ned – i hvert fald hvis man er på integrationsydelse. Løkke er som bekendt den 1. marts kommet med et ghetto-udspil: ”Ét Danmark uden parallelsamfund.” Inden 2030 skal vi have udryddet ghettoerne, og hvordan gør vi så det? Bedste forslag indtil videre lader til at være indførelsen af ”happy hour” i […]

Læs mere