Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!
På pressemødet i mandags blev det annonceret, at de danske restriktioner i kampen mod corona, er forlænget til og med den 14. april. Dette betyder fortsat, at der ingen undskyldninger er for ikke at være produktiv og få indhentet en masse læsning – og ikke mindst, at være opdateret på de seneste nyheder.

Vi starter i det tekniske hjørne. Rengøringsgiganten ISS har været udsat for et hackerangreb. Til de nørdede it-eksperter, så har der været tale om et ransom-ware angreb af typen Ryuk. Angrebet har kostet ISS stort – det forventes, at genoprettelsen af it-systemerne vil koste op til hele 800 millioner kroner. Det er dog ikke noget nyt, at store danske virksomheder bliver udsat for et hackerangreb. I 2017 blev containergiganten Mærsk ramt af et angreb og ligeledes med virksomheden Demant i 2019.

En ny rapport fra PET’s Center for Terroranalyse vurderer, at danske IS-børn ikke udgør en terrortrussel på nuværende tidspunkt. Så længe børnene er små, er der ikke tale om en sikkerhedsrisiko. Børnene har været genstand for en større politik debat om, hvorvidt de skal hentes hjem til Danmark – og dette er fortsat uklart. Hverken udlændinge-og integrationsminister Mattias Tesfaye eller Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, har ønsket at kommentere på rapporten fra PET.

I hælene på de danske hvidvask-sager, er der i den svenske storbank Swedbank, fundet mistænkelige overførsler med “høj risiko for hvidvaskning”. Der er tale om overførelser for i alt 274 milliarder danske kroner. I sidste uge fik banken en bøde på fire milliarder svenske kroner som følge af dårligt kontrol intern i banken – og denne skandale fik konsekvenser for bankens danske direktør, Birgitte Bonnesen, som mistede jobbet.

Slutteligt skal der for god ordens skyld lige orienteres om de seneste corona-news. Rusland sender ni militærfly med medicinsk udstyr og eksperter til Italien. Dét kalder vi solidarisk! Men er der mon en bagtanke? Hjælpen bliver beskrevet som en “ikke dårlig PR-strategi” fra Rusland, som forsørger at signalere, at EU ikke har samme midler til at hjælpe. Et sådant stunt fra russisk side virker vel ikke helt urealistisk?
I Danmark vil venstre åbne op for kommunale pengekasser, således at skoler og veje kan renoveres, mens Danmark er under lock-down. Formålet er, at holde hånden under dansk økonomi ved at sikre arbejdsopgaver til håndværkere.

God læselyst!

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

 

 

 

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kobbertårnet

Aktuelt - 29, oktober 2015

Kobbertårnet     Hvis man vil være den bedste, må man også være blandt de bedste. Et udtryk for ambition, kvalitet og grundighed. Tre ting som står øverst på prioritetslisten hos et af landets største advokatfirmaer. Plesner blev grundlagt i 1918 og har vokset stødt og sikkert lige siden. Igennem de sidste snart 100 år har firmaet formået at plante et solidt fodfæste på den danske advokatscene. I dag er Plesner et full-service kontor, med en størrelse som kan huse […]

Læs mere

Onsdagsposten 100816

Aktuelt - 10, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 10 . august 2016 Rio, Rusland og rape. Så kort kan et tilfældigt scroll ned over enhver dansk nyhedsside opsummeres. Internettet handler i denne uge nemlig i det store hele egentlig ikke om andet. Det kan man så mene om, hvad man vil. Sådan er virkeligheden nu engang. Skulle du alligevel være i tvivl om, hvad der helt præcist menes med ovenstående, kommer her en uddybning Først og fremmest er det værd […]

Læs mere