Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!
På pressemødet i mandags blev det annonceret, at de danske restriktioner i kampen mod corona, er forlænget til og med den 14. april. Dette betyder fortsat, at der ingen undskyldninger er for ikke at være produktiv og få indhentet en masse læsning – og ikke mindst, at være opdateret på de seneste nyheder.

Vi starter i det tekniske hjørne. Rengøringsgiganten ISS har været udsat for et hackerangreb. Til de nørdede it-eksperter, så har der været tale om et ransom-ware angreb af typen Ryuk. Angrebet har kostet ISS stort – det forventes, at genoprettelsen af it-systemerne vil koste op til hele 800 millioner kroner. Det er dog ikke noget nyt, at store danske virksomheder bliver udsat for et hackerangreb. I 2017 blev containergiganten Mærsk ramt af et angreb og ligeledes med virksomheden Demant i 2019.

En ny rapport fra PET’s Center for Terroranalyse vurderer, at danske IS-børn ikke udgør en terrortrussel på nuværende tidspunkt. Så længe børnene er små, er der ikke tale om en sikkerhedsrisiko. Børnene har været genstand for en større politik debat om, hvorvidt de skal hentes hjem til Danmark – og dette er fortsat uklart. Hverken udlændinge-og integrationsminister Mattias Tesfaye eller Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, har ønsket at kommentere på rapporten fra PET.

I hælene på de danske hvidvask-sager, er der i den svenske storbank Swedbank, fundet mistænkelige overførsler med “høj risiko for hvidvaskning”. Der er tale om overførelser for i alt 274 milliarder danske kroner. I sidste uge fik banken en bøde på fire milliarder svenske kroner som følge af dårligt kontrol intern i banken – og denne skandale fik konsekvenser for bankens danske direktør, Birgitte Bonnesen, som mistede jobbet.

Slutteligt skal der for god ordens skyld lige orienteres om de seneste corona-news. Rusland sender ni militærfly med medicinsk udstyr og eksperter til Italien. Dét kalder vi solidarisk! Men er der mon en bagtanke? Hjælpen bliver beskrevet som en “ikke dårlig PR-strategi” fra Rusland, som forsørger at signalere, at EU ikke har samme midler til at hjælpe. Et sådant stunt fra russisk side virker vel ikke helt urealistisk?
I Danmark vil venstre åbne op for kommunale pengekasser, således at skoler og veje kan renoveres, mens Danmark er under lock-down. Formålet er, at holde hånden under dansk økonomi ved at sikre arbejdsopgaver til håndværkere.

God læselyst!

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

 

 

 

 

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250117

Aktuelt - 25, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 25. januar 2017   Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by […]

Læs mere

Året der gik i juraens verden

Aktuelt - 29, december 2016

Stud.Jur. har sat lys på nogle af årets højdepunkter inden for den juridiske verden. Læs eller genlæs nogle af årets mindeværdige domme.   Af Maria Thornbye Tholstruphede     Året der gik Vi kan roligt konstatere, at 2016 har været noget af et turbulent år. Vi har oplevet et frygteligt terrorangreb i Bruxelles, delt forskellige meninger om briternes valg om at forlade den Europæiske Union, været vidne til konsekvenserne af Panama Papers og for nyligt set amerikanerne vælge Donald Trump […]

Læs mere