Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Tilbage i 2012 blev læge, Søren Ventegodt, idømt en betinget fængselsstraf samt en fratagelse af sin autorisation. Han blev dømt for blandt andet at have været seksuelt manipulerende over for flere patienter. I går – tirsdag d. 5 maj – fik Søren sin autorisation tilbage. Han har dog ikke i sinde at bruge den.

I Retten i Viborg foregår retssagen mod tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen, der er tiltalt for magtmisbrug og grov pligtforsømmelse. I mandags kom det frem i Retten i Viborg, at hærchefens samlever havde fast adgang til hans mail-indbakke.  Mon dette var en måde, hvorpå han kunne fremme sin kærestes militære karriere? Sagen fortsætter d. 18 maj – følg med og find svaret.

Det strafferetlige felt boomer af nyheder. Politiet har opdaget mangler ved aflytning af mobiltelefoner. Teledata er en væsentligt efterforsknings-metode i straffesager. Rigspolitiet har dog bekræftet, at den manglende mobildata ikke har været afgørende for konkrete straffesager.

Regeringen har sammen med Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet indgået aftale om en reform af udligningssystemet. Aftalen indebærer, at nogle kommuner i landet skal aflevere flere penge til udligning, mens andre kommuner får flere penge. Formålet er, at holde hånden under udsatte kommuner, men det er dog fortsat tvivlsomt, hvor mange penge kommunerne fremover må bruge på velfærd.

Den 8. april kom udenrigsministeriet med en “solid håndsrækning” til det coronaplagede Italien. Udenrigsminister Jeppe Kofod tilbød en hjælpepasse med i alt 7,5 millioner kroner samt muligheden for at låne et ubemandet felthospital og 15-20 af Forsvarets respiratorer af ældre dato. Det har efterfølgende vist sig, at respiratorerne har været “ubrugelige”. Jeppe Kofod er imidlertid ikke flov – det er jo tanken, der tæller?

God onsdag og god læselyst!

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

(Visited 63 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 180117

Aktuelt - 18, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 18. januar 2017 Suk. Ak ja. Åh nej. Udbruddene er mange, og det ville være en underdrivelse at kalde dem negativt ladede. Det er officielt og endeligt. På fredag må familien Obama aflevere nøglerne til Det Hvide Hus, så Donald og Melania Trump kan indtage deres nye domicil, sådan som amerikanerne har bestemt det. Selv i dag, to dage inden den store indsættelsesfest, som måske ikke ender med at blive […]

Læs mere

#Panamapapers: ulovligheder eller kreativ bogføring?

Aktuelt - 25, april 2016

#Panamapapers: ulovligheder eller kreativ bogføring? Af Sara Mia Petrovic   Panama Papers har i de forgangne uger været på alles læber. Det har fået samtlige politikere op i det røde felt, og som Konkurrencekommissær ynder at udtrykke det, så ”bliver vi pisse sure, når vi ser sådan noget”. Imidlertid er det rungende spørgsmål, man i sit stille sind kan stille sig selv, hvorvidt Panama Papers er udtryk for gement skattesnyd eller blot kreativ bogføring?   Historiens største datalæk I en […]

Læs mere