Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Nu nærmer eksamenerne sig for alvor, og hvilken bedre måde at tage en pause på end at læse lidt Onsdagspost.

Vi begynder et velkendt sted; Vor yndlings champagne-/hestepige Britta Nielsen har igen lavet overskrifter i medierne. Denne gang ikke i forbindelse med hendes egen sag, men derimod hendes døtres. Døtrene er tiltalt for groft hæleri i millionklassen, og et vidneudsagn fra deres mor ville ifølge døtrenes forsvarsadvokat, Peter Secher, hjælpe døtrenes sag gevaldigt. Det havde Britta dog – af ukendte årsager – ingen interesse i. Hun bliver ved med at overraske!

Vi rykker videre til Politiet. Vær forberedt på at læse noget absurd – og nej, det har intet med en elektrisk tandbørste at gøre. Til gengæld har politiet dummet sig ved flere hændelser. Først er en politibetjent tiltalt for at havde begået tyveri. Man skulle tro, at det ville være noget værdifuldt fra bevismaterialer eller lignende – men ikke her; Politibetjenten stjal simpelthen en ramme sodavand fra et supermarked i sin arbejdstid. Til en værdi på 80 kr… Der er så mange spørgsmål til den sag. 1. hvorfor en ramme sodavand? Ikke fordi det ligefrem er diskret at smutte ud fra Rema med en ramme Faxe i hånden. Og 2. hvorfor i arbejdstiden? Ingen trækker mere opmærksomhed i et supermarked end en mand med en pistol og tåregas i bæltet.

Ydermere tog en anden betjent en selfie på Snapchat og skrev ”For første gang med en anholdt, som jeg har lyst til at kvæle“. Allerede dér… Men betjentens problemer opstod, da han fejlagtigt sendte billedet til en offentlig snap-gruppe ”DK Ghetto”. Konsekvenserne? Disciplinær irettesættelse fra DUP. Disse eksempler er blot to af en masse. DUP behandlede sidste år i alt 2.699 sager, hvilket er det højeste antal i DUP’s 8-årige levetid.

Vi springer videre til militæret. Generalmajor Hans-Christian Mathiesen er idømt 60 dages ubetinget fængsling for magtmisbrug. Det skete, da han gerne ville have sin kæreste optaget på en af Forsvarets mest eftertragtede uddannelser. For at blive optaget, skal man have erfaring fra internationale missioner. Det havde hun ikke, så hvad gør Mathiesen? Han ændrer da kriterierne, så man ikke længere skulle udsendes for at blive optaget, hvilket naturligvis var strengt forbudt. For at nævne noget positivt ved sagen, er det da rart at se en person gøre noget sødt for dem, de elsker – modsat Britta Nielsen for eksempel.

Vi runder af på det såkaldte ‘Dark Web’. To mænd fra Roskilde er blevet sigtet for at have stillet en lukket it-platform til rådighed for salg af narkotika. De to mænd på 23 hhv 29 år har ikke selv håndteret narkotikaen, men de har sørget for, at den gennem ‘The Dark Web’ kunne distribueres. Ifølge Torben Henriksen, vicepolitiinspektør i Særlig Efterforskning Øst, er der ikke forskel på, om man sælger stofferne på gaden eller online. Og det er da fuldstændig rigtigt! Velkommen til 2020.

Rigtig god læselyst og rigtig god onsdag!


(Visited 70 times, 1 visits today)

Del denne artikel

5. semester på HKU

Aktuelt - 30, marts 2015

Femte semester på HKU   Skrevet af Sofie Wegeberg   Mit femte semester tilbragte jeg på The University of Hong Kong, hvor næsten alle potentielle fakulteter var samlet og placeret midt på Hong Kong Island. Jeg boede i Sheung Wan, ”soho-kvarteret”, i en lejlighed. Det krævede enten en lille gåtur eller at tage bussen til skole. Det offentlige system kører som smurt, og man kan for 2,5 HKD (svarende til ca. 2 kroner) komme til den anden ende af byen. […]

Læs mere

Onsdagsposten 030914

Aktuelt - 03, september 2014

Det er med stor fornøjelse og med spænding i stemmen, at jeg præsenterer Onsdagsposten.

Bloggen, som kommer med nyt indlæg hver….onsdag (!), bliver en samling af seriøse og mindre seriøse juridiske indslag.
Med en både ironisk, humoristisk, seriøs og videbegærlig tilgang til bloggens indhold, er jeg sikker på, at Onsdagsposten vil være et interessant og underholdende indslag, for enhver type jurastuderende.

Læs mere