Stud.jur. Anna Claudius Stadil

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer? (Hvilke arbejdsopgaver sidder destuderende med? Hvordan foregår fordeling af opgaver til studerende? Hvem stiller opgaver?)

Arbejdsdagene er meget forskellige. Jeg sidder i en studentergruppe, som er tilknyttet hele tre specialegrupper – Shipping, Offshore og Transportation, Rekonstruktion & Insolvens samt IP/Digital Business. Derfor får vi meget forskellige opgaver. De kan både bestå i juridiske undersøgelsesopgaver, længere notater, udarbejdelse af præsentationer, hjælp til processkrifter, artikler og nyhedsbreve. Vi får typisk opgaver fra fuldmægtige og advokater, men det hænder også, at der kommer en opgave direkte fra en partner. Opgaverne kommer i almindelighed ind på en fælles studentermail, hvorefter vi fordeler dem indbyrdes (afhængig af, hvem der er på arbejde de pågældende dage, hvor juristen skal have hjælp).


 

Hvordan indgår man som studerende i jeres organisationsstruktur? 

Der er fem studentergrupper, som hver især er tilknyttet en eller flere specialegrupper. Der er eksempelvis en studentergruppe, der er tilknyttet Corporate / M&A, og en anden studentergruppe som er tilknyttet Fast ejendom, Proces og Bank & Finans. Det betyder selvfølgelig noget, hvilke specialegrupper man er tilknyttet, fordi så får man mest opgaver inden for de pågældende retsområder. Men som student skal man rokere til en anden studentergruppe efter et år, så man kommer til at arbejde med mange forskellige retsområder. Jeg har både været i studentergruppen for Corporate / M&A og i min nuværende studentergruppe, og det har virkelig givet mig en god forståelse for, hvilke retsområder jeg har lyst til at arbejde med efter studiet.

Hver studentergruppe er i øvrigt tilknyttet en studenteransvarlig advokat (”en lods”), som vi kan gå til, hvis vi har behov for hjælp med prioritering af arbejdsopgaver, eller bare generelt vil have råd til noget. Det kan eksempelvis være udfordringer uden for kontoret (eksempelvis vedrørende jurastudiet eller udvekslingsophold).


 

Hvordan kan jeg som studerende udvikle mig hos jer?

Der er rigtige gode udviklingsmuligheder. Der er eksempelvis en mentorordning for de studenter, som er på det sidste år af kandidatuddannelsen. Det indebærer, at man bliver tilknyttet en advokatfuldmægtig, der giver én særlige opgaver. Jeg har selv haft en mentor det sidste år, og det har været super, fordi jeg har fået opgaver, der er sværere og har lidt mere fuldmægtig-karakter. Det har givet mig mere indsigt i, hvordan det er at være fuldmægtig.

Derudover tilskynder og understøtter Gorrissen meget, at studenterne tager på udvekslingsophold eller sommerskoler. Gorrissen har en rejselegat-ordning for studenter, hvor man kan søge op til 40.000 kr. Det har jeg selv benyttet mig af i forbindelse med mit udvekslingsophold til England. Der er også gode muligheder for at få orlov, hvis man vil på sommerskole eller lignende.


 

Hvordan er det sociale liv?

Det sociale liv er super godt. Der er fredagsbar hver fredag (desværre ikke i øjeblikket på grund af Covid-19), hvilket er noget, som studenterne benytter sig rigtig meget af. Der bliver også ca. hvert halve år afholdt et arrangement særligt for studenterne. Det er typisk en dag med noget fagligt indhold og en fælles middag. Generelt arrangerer studenterne også mange sociale ting selv.

Sammenholdet i hverdagen er også rigtig godt. Studenterne mødes typisk ved en 15-tiden i kantinen til en kop kaffe og en eftermiddagssnack, og det er virkelig hyggeligt.


 

Hvordan bliver jeg ansat hos jer? 

Hvis man gerne vil ansættes som Stud.jur. hos Gorrissen Federspiel er der altid mulighed for at ansøge uopfordret via hjemmesiden, og derudover vil GF med mellemrum søge aktivt med jobannoncer. Vi søger fagligt dygtige og engagerede studerende, med et værdisæt der matcher vores. Vi ansætter I København såkaldte projektstudenter, på 3. semester, og i både Aarhus og København Stud.jur. fra 5. semester.

Vi lægger som sagt vægt på faglig dygtighed, men også på personlighed, relevant erfaring og en god ansøgning. På CV’et ser vi efter relevant erhvervserfaring, udlandsophold, frivilligt arbejde,

social involvering – og alt andet, der har været med til at forme den enkelte ansøgers profil. Er man først kommet til samtale, gælder det her om at vise, at man brænder for juraen og at man har en plan med de ting, man kaster sig ud i (målrettet). Og sidst men ikke mindst, at vi fornemmer, at man kan blive en god kollega.

 

(Visited 118 times, 1 visits today)

Del denne artikel

310719

Aktuelt - 31, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Hedebølgen har lagt sig tungt over Danmark de sidste par dage og det lader til at nyhedsstrømmen følger vejret og vi må konstatere, at nyhedstrømmen synes at være tørret ud. Den forgange uge har i hvertfald været usædvanlig stille! Helt begivenhedsforladt har den forgange uge dog ikke været og især én sag har fyldt meget i denne uge. Her på redaktionen følger vi tæt sagen om (not so) A$AP (out of jail) Rocky, som nu er blevet […]

Læs mere

040919

Aktuelt - 04, september 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! KUA’s gange er igen fulde af liv og store ambitioner. Et nyt semester er for nogle ensbetydende med en fortsættelse af det gode arbejde, mens det for andre er ensbetydende med chancen for at finde den arbejdsmoral frem, der måske ikke helt var til stede på sidste semester. Uanset, om du hører til den ene eller den anden gruppe, byder JD velkommen til et nyt studieår og et nyt semester! Vi indleder naturligvis ugens juridiske […]

Læs mere