Stud.jur. Emil Fischer-Nielsen Scheuer

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer? 

En typisk arbejdsdag hos Lassen Ricard er varierende, og det er den, fordi vi som studenter ikke er inddelt i specialeafdelinger, men vi modtager opgaver bredt inden for erhvervsretten. Det er alt fra generelle juridiske vurderinger til specifikke undersøgelser af kanter af lovgivningen, som du ikke anede eksisterede. Det er udfordrende, men også spændende og lærerigt.

Arbejdsopgaver:

Arbejdsopgaverne består hovedsageligt af egentligt juridisk arbejde, herunder udarbejdelse af juridiske notater og juridisk informationssøgning. Lejlighedsvis forekommer der opgaver af mere forefaldende karakter som afhentning af materiale fra biblioteker, administration af vores eget bibliotek og lignende.


 

Hvordan indgår man som studerende i jeres organisationsstruktur? 

Lassen Ricard er kendetegnet ved en flad organisation, hvor chefer og kolleger er tilgængelige.  De studerende bliver tænkt ind i opgaveløsningen, og man får indtrykket af, at man er en værdifuld medarbejder. De studerende bliver tildelt meget ansvar, og der bliver virkelig lyttet på ens vurdering af en konkret sag, når man fremlægger et svar på en opgave.

Lassen Ricard er sammenlignet med mange andre advokatfirmaer et mindre advokatkontor. Dette kommer dog kun de studerende til gode, da vi fra starten får stort ansvar. Det er ikke ualmindeligt, at vi har direkte kontakt med en partner som opgavestiller. Herudover beskæftiger kontoret sig med mange forskellige områder inden for erhvervsretten, hvilket betyder, at man virkelig får den juridiske metode ind under huden, når man skal sætte sig ind i retsområder, man ikke før på studiet har stiftet bekendtskab med. Dette er utroligt lærerigt, og man får lov til at arbejde inden for områder, man ellers slet ikke ville have overvejet at følge på studiet.

De studerende sidder samlet på samme kontor. Man har derfor rig mulighed for at sparre med sine medstuderende. Udover man selvfølgelig har rig mulighed for at sparre med sine medstuderende, er der fokus på faglig udvikling. Advokatfuldmægtigene, advokaterne og partnerne vil altid have tid til at forklare en opgave grundigt og hjælpe til, hvis man er stødt på udfordringer i sin opgaveløsning.


 

 

Hvordan kan jeg som studerende udvikle mig hos jer? 

Der er et stort fokus på faglig og personlig udvikling, og man har indflydelse på, hvilke arbejdsopgaver man får. Som man kommer længere på studiet, kommer man også til at få opgaver, som svarer til, hvor man er på studiet, og man får løbende mere ansvar. Herudover tilpasses opgaverne også de fag, man har haft på studiet. Det er fedt at vide, at der bliver trukket på ens kompetencer, og man kan omsætte det, man lærer på studiet, til praksis.

Jeg har under min studietid været på sommerskoleophold, som kontoret i den grad bakkede op om. Jeg ved, at Lassen Ricard sætter pris på, at vi studerende får erfaringer fra udlandet, og de ser det kun som en styrke. Herudover har både partnere og forskellige advokater været yderst behjælpelige i processen, bl.a. ved at skrive anbefalinger og fortælle om deres egne erfaringer, da de selv var på udveksling.


 

 

Hvordan er det sociale liv? 

Lassen Ricard holder fast i traditionerne. Vi har en fast julefrokost og sommerfest. Herudover er der løbende forskellige arrangementer. Vi har blandt andet været i Operaen, Det Kongelige Teater, på muséer og deltaget i madkurser ved Timm Vladimirs køkken. Omgangstonen er uformel, og fordi kontoret har den størrelse, som det har, kommer man tættere ind på sine kollegaer, og samarbejdet i dagligdagen bliver kun bedre.

Herudover har de studerende en årlig stud.jur.-middag, som vi selv arrangerer. Vi lægger vægt på det sociale og ses også uden for kontoret i andre sammenhænge.

Vi har et tekøkken på øverste etage, som hver morgen bliver samlingspunktet, når der skal hentes kaffe, morgenmad osv. Det giver mulighed for en kort pause fra arbejdet, hvor vi kan spørge ind til hinandens dag, weekend, ferier osv.

Der er en venskabelig og uformel tone blandt alle på kontoret, fra stud.jur. til partner. Frokosten er kl. 12.00 og alle, der er til stede på kontoret, spiser sammen.

Vi kender hinanden og kommer hinanden ved og har et godt socialt fællesskab.


 

 

Hvordan bliver jeg ansat hos jer? 

Det er selvfølgelig en forudsætning, at man har en god juridisk ballast, og man viser, at man kan tage ansvar for sagerne.

Jeg ved også, at der lægges vægt på, at man falder uden for stereotypen. Man skal ikke kun have noget fagligt at bidrage med, men også noget personligt. Til min egen jobsamtale bemærkede en af partnerne, at han syntes, det var forfriskende at se, at jeg i mit CV har skrevet om interesser, der ikke var det typiske ”fitness, fest og venner”.

Der ansættes fra alle semestre, men der bliver også lagt vægt på, at man er lidt tidligere på studiet, så man kan blive formet efter den tankegang, der er hos Lassen Ricard: Grundighed og ordentlighed.

Lassen Ricard søger typisk efter nye stud.jur.er i august/september.

 

 

(Visited 258 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kan vi ikke bare hjælpe?

Aktuelt - 19, oktober 2015

  Skrevet af Zacharias Grassmé Taj   Europa oplever i denne tid et voldsomt pres fra enorme mængder af flygtninge, der alle drømmer om asyl og sikkerhed bag EU’s grænser. Internt strides EU’s medlemslande i en sådan grad, at der tales om, at selve den europæiske ånd er truet. Men hvad er det for nogle dilemmaer og problemstillinger, der gør, at energien bruges på at diskutere frem for at rette den mod at hjælpe de millioner af mennesker der i […]

Læs mere

Onsdagsposten 131217

Aktuelt - 11, december 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Eksamenspresset er nu for de fleste ved at være på sit højeste, og du bruger sandsynligvis de fleste af dine vågne timer på jura pt. De få gange, du alligevel får forvildet dig ud af din læsehule og møder andre virkelige mennesker, kan du nu kende din med-jurastuderende fra andre mennesker på et par opspilede øjne, der vidner om et ekstremt overforbrug af koffein, et flakkende og desorienteret blik, der vidner om, at det eneste, […]

Læs mere