Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det kan ikke have gået nogens næse forbi, at USA er præget af voldsomme protester og store demonstrationer mod politiets håndtering af den sorte mand, George Floyd, der mistede livet under en anholdelse. Mindst 128 er blevet angrebet eller udsat for angreb i forbindelse med at dække de omfangsrige protester. Dette har fået Enhedslisten og Radikale Venstre på banen, som opfordrer udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), til at udtrykke bekymring over de mange angreb på pressefolk. Til trods for dette har udenrigsministeren afvist at blande sig. Den nuværende situation må ikke gøres til en udenrigspolitisk kampplads og må ikke misbrugsbruges af udenrigspolitiske rivaler til at fremme andre dagsordener, udtaler udenrigsministeren.

Indtil nu har Donald Trump kun kommenteret de massive protester på Twitter. Hans strategi synes nu at have ændret sig. Trump vil nemlig indsætte militær mod voldelige demonstranter, og har anbefalet guvernørerne og borgmestre at etablere en bevæbnet tilstedeværelse, indtil volden er stoppet.

Der er drama i folketinget. Efter 10 år skifter Githa Nelander fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige. Nelander udtaler, at DF førhen var et modigt parti, men nu bliver alting pakket ind. Hun mangler kant både på udlændingepolitikken og EU-politikken. Hun anerkender Kristian Thulesen Dahls faglighed, men ønsker en formand med mere kant og karisma.

Coronakrisens konsekvenser har for alvor vist sig. Tusindvis af danskere er nemlig blevet fyret grundet krisen. Danske Malermestre udtaler imidlertid, at der er masser af arbejde at finde blandt malersvende. Brancheorganisationen har endda udtalt, at det er svært at finde den fornødne arbejdskraft lige i øjeblikket.

God læselyst og held og lykke med eksaminerne!

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

(Visited 83 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Når kriminelle flygtninge udvises

Aktuelt - 19, oktober 2015

Af Catrine Louise Bruhn I et temanummer om flygtninge er det svært at komme udenom et tilbagevendende, særdelesomdiskuteret og presseomtalt emne. Det handler om adgangen til at udvise. Politiske partier markerer konstant deres holdning til spørgsmålet– men hvad er gældende ret? Hvornår kan kriminelle flygtninge sendes hjem? Kan man altid sende flygtninge tilbage til deres hjemland? Og hvordan spiller den danske straffelov og udlændingeloven sammen med menneskerettighederne?   De folkeretlige principper En flygtning er en person, hvis ansøgning om asyl […]

Læs mere

220120

Aktuelt - 22, januar 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Indledningsvist vil JD gerne takke alle, der mødte op til JD’s årlige generalforsamling i mandags. Det var en fornøjelse at se så mange fremmødte medlemmer! Med disse ord springer vi fluks videre til ugens juridiske nyheder. For tredje gang i historien er en rigsretssag rejst mod en amerikansk præsident. I går aftes begyndte rigsretssagen, og Senatet skal derfor for en stund fungere som en retssal. Donald Trump er anklaget for embedsmisbrug og for at have […]

Læs mere