Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det kan ikke have gået nogens næse forbi, at USA er præget af voldsomme protester og store demonstrationer mod politiets håndtering af den sorte mand, George Floyd, der mistede livet under en anholdelse. Mindst 128 er blevet angrebet eller udsat for angreb i forbindelse med at dække de omfangsrige protester. Dette har fået Enhedslisten og Radikale Venstre på banen, som opfordrer udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), til at udtrykke bekymring over de mange angreb på pressefolk. Til trods for dette har udenrigsministeren afvist at blande sig. Den nuværende situation må ikke gøres til en udenrigspolitisk kampplads og må ikke misbrugsbruges af udenrigspolitiske rivaler til at fremme andre dagsordener, udtaler udenrigsministeren.

Indtil nu har Donald Trump kun kommenteret de massive protester på Twitter. Hans strategi synes nu at have ændret sig. Trump vil nemlig indsætte militær mod voldelige demonstranter, og har anbefalet guvernørerne og borgmestre at etablere en bevæbnet tilstedeværelse, indtil volden er stoppet.

Der er drama i folketinget. Efter 10 år skifter Githa Nelander fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige. Nelander udtaler, at DF førhen var et modigt parti, men nu bliver alting pakket ind. Hun mangler kant både på udlændingepolitikken og EU-politikken. Hun anerkender Kristian Thulesen Dahls faglighed, men ønsker en formand med mere kant og karisma.

Coronakrisens konsekvenser har for alvor vist sig. Tusindvis af danskere er nemlig blevet fyret grundet krisen. Danske Malermestre udtaler imidlertid, at der er masser af arbejde at finde blandt malersvende. Brancheorganisationen har endda udtalt, at det er svært at finde den fornødne arbejdskraft lige i øjeblikket.

God læselyst og held og lykke med eksaminerne!

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

(Visited 65 times, 1 visits today)

Del denne artikel

061119

Aktuelt - 06, november 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Vi er trådt ind i november måned, graderne daler og bladende er for længst faldet af træerne, men heldigvis ser alt ikke sort og trist ud. Juridisk Diskussionsklub afholder nemlig deres årlige og traditionsrige årsfest på lørdag, og vi glæder os til at se alle de festglade fremmødte mennesker. Helt ligeså festligt er det ikke på Christiansborg disse dage. Tidligere Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg, er blevet sat under lup af Regeringen. Inger Støjberg har […]

Læs mere

270319

Aktuelt - 27, marts 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Denne onsdag er ikke anderledes end så mange andre, hvorfor vi i denne uge bringer de seneste udviklinger om et par klassikere, men selvfølgelig også har lidt ægte nyt i ærmet til jer. Vi starter i Storbritannien, hvor May torsdag aften, fik carte blanche af EU’s stats- og regeringschefer til at udskyde Brexit til d. 22. maj. Som med alt andet i livet får man dog sjældent både i pose og sæk, og med EU’s […]

Læs mere