Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Breaking news: Trump har opsagt USA’s medlemskab af Verdenssundhedsorganisationen, WHO. I maj meddelte Trump, at USA – som er den største bidragyder til WHO – ikke længere vil være medlem af organisationen. USA har nemlig kritiseret WHO for deres håndtering af corona-situationen. Kritikken går blandt andet på, at organisationen har fremmet Kinas “falske informationer” om coronaudbruddet. Senator Robert Menendez kritiserer beslutningen og udtaler, at en udtræden vil efterlade amerikanere syge og Amerika alene.

En 22-årig fremmedkriger med dansk statsborgerskab er tirsdag aften blevet anholdt ved indrejse i Københavns Lufthavn fra Tyrkiet. Den pågældende er sigtet for at fremme en terrororganisations virke samt forsøg herpå, for at lade sig hverve til eller begå terror eller at medvirke til samme. Siden d. 3 maj 2019 har fremmedkrigeren været begæret udleveret fra Tyrkiet. Københavns Vestegns Politi oplyser, at det er anden gang på mindre end et år, at en fremmedkriger med dansk statsborgerskab er blevet anholdt i Københavns Lufthavn.

Ekstra Bladet bragte i mandag en række klip optaget med skjult kamera fra et plejehjem i Århus. Dette til trods for, at Vestre Landsret har nedlagt fogedforbud mod, at TV2 må vise optagelserne i en dokumentarfilm af hensyn til en dement kvinde, der optræder i dokumentaren. Optagelserne viser episoder med dårlig og nedværdigende behandling af en dement kvinde. Århus Kommune har erkendt de kritisable forhold, hvilket har ført til flere fyringer på plejehjem, ligesom en undersøge af dårlige forhold er igangsat.

Den tyske bank, Deutsche Bank, har fået en bøde på 150 millioner dollar – svarende til en milliard kroner – af finanstilsynet i New York. Bøden skyldes, at der er begået fejl i bankens forbindelser til Jeffrey Epstein, idet der er gennemført udbetalinger til personer, der formodes at være involveret i Epsteins forbrydelser.  Epstein er en afdød rigmand, som var anklager for sensuelle forbrydelser mod mindreårige.

På den politiske front i Danmark er der stridigheder i DF. Et byrådsmedlem fra Esbjerg har i et læserbrev skrevet, at Kristian Thulesen Dahl bør træde tilbage som formand i Dansk Folkeparti. Kritikken kommer efter en længere periode med dårlige meningsmålinger og et dårligt valgresultat. Viceborgmester i Esbjerg for DF, Susanne Dyreborg, finder udmeldingen kritisk og udtaler, at det bør have konsekvenser. Hun har allerede indkaldt til et bestyrelsesmøde, hvor hele sagen vil blive drøftet.

God læselyst!

_______________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

dr______________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

(Visited 45 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 231215

Aktuelt - 23, december 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

De 10 hurtige – Merethe Stagetorn

Aktuelt - 13, september 2015

1. Hvorfor startede du på jura? Min far var retsassessor ved Københavns Byret, og jeg kendte ikke andre med videregående uddannelse. Derfor valgte jeg jura.   2. Hvilket fag havde du under dit studieforløb størst passion for? Det var folkeret, hvor jeg slugte Alf Ross’ bøger og havde store drømme om en international karriere.   3. Hvad var drømmen som jurastuderende? Den var ikke så konkret, måske fordi jeg var så optaget af meget andet.   4. Hvordan husker du […]

Læs mere