Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Breaking news: Trump har opsagt USA’s medlemskab af Verdenssundhedsorganisationen, WHO. I maj meddelte Trump, at USA – som er den største bidragyder til WHO – ikke længere vil være medlem af organisationen. USA har nemlig kritiseret WHO for deres håndtering af corona-situationen. Kritikken går blandt andet på, at organisationen har fremmet Kinas “falske informationer” om coronaudbruddet. Senator Robert Menendez kritiserer beslutningen og udtaler, at en udtræden vil efterlade amerikanere syge og Amerika alene.

En 22-årig fremmedkriger med dansk statsborgerskab er tirsdag aften blevet anholdt ved indrejse i Københavns Lufthavn fra Tyrkiet. Den pågældende er sigtet for at fremme en terrororganisations virke samt forsøg herpå, for at lade sig hverve til eller begå terror eller at medvirke til samme. Siden d. 3 maj 2019 har fremmedkrigeren været begæret udleveret fra Tyrkiet. Københavns Vestegns Politi oplyser, at det er anden gang på mindre end et år, at en fremmedkriger med dansk statsborgerskab er blevet anholdt i Københavns Lufthavn.

Ekstra Bladet bragte i mandag en række klip optaget med skjult kamera fra et plejehjem i Århus. Dette til trods for, at Vestre Landsret har nedlagt fogedforbud mod, at TV2 må vise optagelserne i en dokumentarfilm af hensyn til en dement kvinde, der optræder i dokumentaren. Optagelserne viser episoder med dårlig og nedværdigende behandling af en dement kvinde. Århus Kommune har erkendt de kritisable forhold, hvilket har ført til flere fyringer på plejehjem, ligesom en undersøge af dårlige forhold er igangsat.

Den tyske bank, Deutsche Bank, har fået en bøde på 150 millioner dollar – svarende til en milliard kroner – af finanstilsynet i New York. Bøden skyldes, at der er begået fejl i bankens forbindelser til Jeffrey Epstein, idet der er gennemført udbetalinger til personer, der formodes at være involveret i Epsteins forbrydelser.  Epstein er en afdød rigmand, som var anklager for sensuelle forbrydelser mod mindreårige.

På den politiske front i Danmark er der stridigheder i DF. Et byrådsmedlem fra Esbjerg har i et læserbrev skrevet, at Kristian Thulesen Dahl bør træde tilbage som formand i Dansk Folkeparti. Kritikken kommer efter en længere periode med dårlige meningsmålinger og et dårligt valgresultat. Viceborgmester i Esbjerg for DF, Susanne Dyreborg, finder udmeldingen kritisk og udtaler, at det bør have konsekvenser. Hun har allerede indkaldt til et bestyrelsesmøde, hvor hele sagen vil blive drøftet.

God læselyst!

_______________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

dr______________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

(Visited 66 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 160118

Aktuelt - 16, januar 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Før vi dykker ned i den forgangne Onsdagspostuge, skal der bringes en kortfattet ansvarsfraskrivelse: Denne Onsdagspost handler (beklageligvis) ikke om world_record_egg eller Ronald McDonald’s interessante White House Dinner. Ronald’s White House Dinner tjener udelukkende et clickbait-formål som forside – hvis du vil læse mere om middagen og dens sammenhæng med et murbyggeri og en lukket regering, så læs eksempelvis her: https://www.theguardian.com/us-news/2019/jan/14/donald-trump-orders-fast-food-white-house-clemson-football Tilbage i den virkelige verden (…) er dommerhammeren netop faldet i Prins Jørgens Gård, og med den […]

Læs mere

Karriere-karrusellen: Plesner

Aktuelt - 20, maj 2020

Stud.jur. Sophie Louise Winther    Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer?  Som student bliver man kastet ud i en masse forskellige opgavetyper af juridisk karakter, og afdelingerne har stor tillid de studerendes arbejde. Opgaverne sendes til en fælles studenterindbakke, hvor studenterne indbyrdes fordeler opgaverne, og ofte samarbejder to eller flere studenter på en bestemt opgave. Opgaverne kan f.eks. være at foretage juridiske undersøgelser i love, forarbejder, retspraksis og litteratur eller at udarbejde notater, der klarlægger […]

Læs mere