Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så er det blevet onsdag, og dermed tid til at blive opdateret på den seneste uges juridiske nyheder.

I kølvandet på netflixs udgivelse af Filthy Rich, er, Ghislaine Maxwell blevet anholdt. Hun er blandt andet anholdt og sigtet for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at have begået overgreb mod mindreårige piger. En dommer skal nu tage stilling til, om hun kan løslades mod kaution. Anklagerne mener, at der er en ”ekstrem risiko” for, at hun vil flygte fra USA.

Donald Trump genindførte efter sin tiltræden statslige henrettelser, og nu er den første blevet gennemført. Der er tale om den første statslige henrettelse i 17 år. Manden, der blev dømt til døden for at dræbe en familie på tre mennesker, fastholdt sin uskyld helt ind til henrettelsen.

Den nyudnævnte indenrigsminister i Frankrig er tidligere blevet beskyldt for at have voldtaget en kvinde tilbage i 2009. En sag der blev afvist for to år siden, men hvor en dommer nu skal undersøge om sagen formelt skal genåbnes. På trods af, at demonstranter mødes for at vise deres vrede over udvælgelsen af indenrigsministeren, forsvarer Frankrigs præsident stadig sin beslutning.

På trods af at man har været en af de personer, der blev dømt i den omtalte Umbrella-sag, kan man stadig fortsætte i foreningslivet som for eksempel fodboldtræner eller frivillig i en gymnastikforening.  Den forhenværende praksis har ellers været, at en dom på en børneattest som udgangspunkt altid vil udelukke den dømte fra idrætsverdenen. Det har stor betydning for de unge, der er blevet dømt, og som derved har fået en notits på børneattesten imellem 10 og 20 år.

Prisen for Kammeradvokatens undersøgelse af den tidligere direktør for Statens Serum Institut er løbet op i over ti millioner kroner. Dette beløb har nu ført til kritik i diverse medier – en kritik, der er blevet forstærket af, at sagen har kørt under coronakrisen. Undersøgelsen førte til, at Kammeradvokaten anbefalede at indlede en tjenestemandssag mod den tidligere direktør, som kort herefter fratrådte sin stilling.

Rigtig god læselyst!

_____________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 180117

Aktuelt - 18, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 18. januar 2017 Suk. Ak ja. Åh nej. Udbruddene er mange, og det ville være en underdrivelse at kalde dem negativt ladede. Det er officielt og endeligt. På fredag må familien Obama aflevere nøglerne til Det Hvide Hus, så Donald og Melania Trump kan indtage deres nye domicil, sådan som amerikanerne har bestemt det. Selv i dag, to dage inden den store indsættelsesfest, som måske ikke ender med at blive […]

Læs mere

Onsdagsposten 040418

Aktuelt - 04, april 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det har været påskeferie, og det har kunnet mærkes. 21 Søndag og Tæt på Sandheden har holdt påskeferie, hvilket betyder, at de primære inspirationskilder til Onsdagspostens indhold har været savnet. Selv Paradise Hotel har holdt ferie, og har dermed efterladt os i helligdagenes ro. Det faktum har til gengæld givet os mulighed for at dvæle ved påskens velsignende budskaber. Påsken handler overordnet om tre ting: Lidelse, forsoning og tilgivelse, og selvom temaerne er ædgamle har […]

Læs mere