Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så er det blevet onsdag, og dermed tid til at blive opdateret på den seneste uges juridiske nyheder.

I kølvandet på netflixs udgivelse af Filthy Rich, er, Ghislaine Maxwell blevet anholdt. Hun er blandt andet anholdt og sigtet for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at have begået overgreb mod mindreårige piger. En dommer skal nu tage stilling til, om hun kan løslades mod kaution. Anklagerne mener, at der er en ”ekstrem risiko” for, at hun vil flygte fra USA.

Donald Trump genindførte efter sin tiltræden statslige henrettelser, og nu er den første blevet gennemført. Der er tale om den første statslige henrettelse i 17 år. Manden, der blev dømt til døden for at dræbe en familie på tre mennesker, fastholdt sin uskyld helt ind til henrettelsen.

Den nyudnævnte indenrigsminister i Frankrig er tidligere blevet beskyldt for at have voldtaget en kvinde tilbage i 2009. En sag der blev afvist for to år siden, men hvor en dommer nu skal undersøge om sagen formelt skal genåbnes. På trods af, at demonstranter mødes for at vise deres vrede over udvælgelsen af indenrigsministeren, forsvarer Frankrigs præsident stadig sin beslutning.

På trods af at man har været en af de personer, der blev dømt i den omtalte Umbrella-sag, kan man stadig fortsætte i foreningslivet som for eksempel fodboldtræner eller frivillig i en gymnastikforening.  Den forhenværende praksis har ellers været, at en dom på en børneattest som udgangspunkt altid vil udelukke den dømte fra idrætsverdenen. Det har stor betydning for de unge, der er blevet dømt, og som derved har fået en notits på børneattesten imellem 10 og 20 år.

Prisen for Kammeradvokatens undersøgelse af den tidligere direktør for Statens Serum Institut er løbet op i over ti millioner kroner. Dette beløb har nu ført til kritik i diverse medier – en kritik, der er blevet forstærket af, at sagen har kørt under coronakrisen. Undersøgelsen førte til, at Kammeradvokaten anbefalede at indlede en tjenestemandssag mod den tidligere direktør, som kort herefter fratrådte sin stilling.

Rigtig god læselyst!

_____________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Del denne artikel

140819

Aktuelt - 14, august 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sidste uges nyhedsbillede har desværre været præget af triste begivenheder rundt omkring i verden. Først med eksplosioner ved Skatteministeriet og Nørreport, moské-angreb i Norge og masseskyderier i USA. Til det lidt triste nyhedsbillede kommer vi med en anbefaling til dem, som nyder at se teater! Weekendavisen bragte nemlig i sidste weekend en interessant kronik om det tolketeater, som lige nu udspiller sig i Københavns Byret. Scenen er sat efter at Rigspolitiet har udliciteret al retstolkning […]

Læs mere

Onsdagsposten 141118

Aktuelt - 14, november 2018

Godmorgen og velkommen til onsdagsposten! Et Brexit-udkast er klar, det brænder fortsat i Californien og Martin Henriksen har fået sig en hovedpinde – og så er der selvfølgelig lidt mere fra det svindlende Danmark. Allerede få timer efter det blev annonceret, at et udkast til en aftale nu lå klar, er forliget i krise. Theresa May kaldte ellers samtlige ministre til individuelle samtale i privaten i går aftes, men det har desværre ikke forhindret kritiske politikere i at erklære forliget […]

Læs mere