Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så er det blevet onsdag, og dermed tid til at blive opdateret på den seneste uges juridiske nyheder.

I kølvandet på netflixs udgivelse af Filthy Rich, er, Ghislaine Maxwell blevet anholdt. Hun er blandt andet anholdt og sigtet for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at have begået overgreb mod mindreårige piger. En dommer skal nu tage stilling til, om hun kan løslades mod kaution. Anklagerne mener, at der er en ”ekstrem risiko” for, at hun vil flygte fra USA.

Donald Trump genindførte efter sin tiltræden statslige henrettelser, og nu er den første blevet gennemført. Der er tale om den første statslige henrettelse i 17 år. Manden, der blev dømt til døden for at dræbe en familie på tre mennesker, fastholdt sin uskyld helt ind til henrettelsen.

Den nyudnævnte indenrigsminister i Frankrig er tidligere blevet beskyldt for at have voldtaget en kvinde tilbage i 2009. En sag der blev afvist for to år siden, men hvor en dommer nu skal undersøge om sagen formelt skal genåbnes. På trods af, at demonstranter mødes for at vise deres vrede over udvælgelsen af indenrigsministeren, forsvarer Frankrigs præsident stadig sin beslutning.

På trods af at man har været en af de personer, der blev dømt i den omtalte Umbrella-sag, kan man stadig fortsætte i foreningslivet som for eksempel fodboldtræner eller frivillig i en gymnastikforening.  Den forhenværende praksis har ellers været, at en dom på en børneattest som udgangspunkt altid vil udelukke den dømte fra idrætsverdenen. Det har stor betydning for de unge, der er blevet dømt, og som derved har fået en notits på børneattesten imellem 10 og 20 år.

Prisen for Kammeradvokatens undersøgelse af den tidligere direktør for Statens Serum Institut er løbet op i over ti millioner kroner. Dette beløb har nu ført til kritik i diverse medier – en kritik, der er blevet forstærket af, at sagen har kørt under coronakrisen. Undersøgelsen førte til, at Kammeradvokaten anbefalede at indlede en tjenestemandssag mod den tidligere direktør, som kort herefter fratrådte sin stilling.

Rigtig god læselyst!

_____________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Ligestilling mellem mænd og kvinder anno 2015

Aktuelt - 13, september 2015

I 1939 blev den første kvindelige jurist ansat i et ministerium ifølge en beretning, som gengives i ’Betænkning vedrørende ligestilling’ fra 1972. Det var en dag, som var værd at fejre. Sådan gik det ikke. Den kvindelige jurist blev modtaget af sine kolleger, som alle var klædt i sort tøj og slips. Ligestilling anno 1939 eksisterede som begreb, men det var ikke noget, som vakte udpræget begejstring blandt mændene. I hvert fald ikke i det ministerium, hvor den kvindelige jurist […]

Læs mere

Morten Messerschmidt – om magt

Aktuelt - 13, august 2014

Morten Messerschmidt er den lidt aparte politiker, som flere gange har overrasket i sine udtalelser og optrædener. Messerschmidt besidder højt intellekt, passion for sit virke og en særhed, der gør, at han ikke er lige som de andre politikere. Lidt som en joker.

Læs mere