Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Sommeren er på sit midtpunkt, solen er endelig høj igen over København, og det er igen blevet onsdag. Tre gode ting.

Vi starter dagen ud med en sigtelse, som ikke har fundet sted i Danmark i mere end 70 år. Der er tale om 29-årige Ahmad Salem El-Haj, som er sigtet for landsforræderi i medfør af Straffelovens § 101 a, stk. 1, hvor strafferammen kan være helt op til på livstid. Sigtelsen begrunder sig i, at El-Haj sammen med tre andre skød til måls mod billeder af politikerne Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen, hvor der i forbindelse hermed blev optaget en video, som efterfølgende blev lagt på nettet.

Vi skal et smut forbi Luxembourg, hvor EU-Domstolen har taget stilling til udleveringen af data mellem selskaber i EU og USA. Det sker på baggrund af en klage, som den østriske aktivist, Maximilian Schrems, har givet i forbindelse med databeskyttelsen på Facebook. EU-Domstolen kom frem til, at reglerne angående netop dette ikke er tilstrækkelige.

Vi runder af i Østre Landsret, hvor domstolen har nedsat straffen for et overgreb mod en 13-årig pige begået af hendes idrætsunderviser. Byretten idømte manden seks år, hvilket blev nedsat til to år i Østre Landsret. Anklageskriftet bød bl.a. på voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang. Dommere og nævninge var langt fra enige, og det så ud til, at sagen ville komme for Højesteret. Procesbevillingsnævnet afviste dog dette til forældrenes (og befolkningens) store skuffelse og frustration.

Rigtig god læselyst, rigtig god onsdag!


 

(Visited 151 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Datarummets hemmeligheder

Aktuelt - 18, august 2014

Hvis du i dit stille sind har undret dig over, hvad ordet datarum mon betyder, kommer denne artikel dig endelig til undsætning. Ud over at være et af de mest usexede ord, som kan opstøves i den danske ordbog, er et datarum oftest brugt inden for M&A. Og så er et datarum i den grad omgærdet af diskretion og hemmelighedskræmmeri.

Læs mere

Gud, fri mig vel

Aktuelt - 22, maj 2017

Af: Niels Frederik Balling Larsen Efter et halvt århundredes fravær er et af fortidens gamle spøgelser kommet ud af sit skjul for at hjemsøge Danmarks religionskritikere. For første gang siden 1971 er der rejst tiltale efter Blasfemiparagraffen, og det har fået Folketingets partier op af stolene. Socialdemokratiet og Venstre spænder dog ben for en afskaffelse, fordi det kan skade Danmark. Men hvad er egentlig konsekvenserne, hvis vi afskaffer Blasfemiparagraffen – eller hvis vi ikke gør?   Straffelovens § 140 lyder […]

Læs mere