Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Sommeren er på sit midtpunkt, solen er endelig høj igen over København, og det er igen blevet onsdag. Tre gode ting.

Vi starter dagen ud med en sigtelse, som ikke har fundet sted i Danmark i mere end 70 år. Der er tale om 29-årige Ahmad Salem El-Haj, som er sigtet for landsforræderi i medfør af Straffelovens § 101 a, stk. 1, hvor strafferammen kan være helt op til på livstid. Sigtelsen begrunder sig i, at El-Haj sammen med tre andre skød til måls mod billeder af politikerne Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen, hvor der i forbindelse hermed blev optaget en video, som efterfølgende blev lagt på nettet.

Vi skal et smut forbi Luxembourg, hvor EU-Domstolen har taget stilling til udleveringen af data mellem selskaber i EU og USA. Det sker på baggrund af en klage, som den østriske aktivist, Maximilian Schrems, har givet i forbindelse med databeskyttelsen på Facebook. EU-Domstolen kom frem til, at reglerne angående netop dette ikke er tilstrækkelige.

Vi runder af i Østre Landsret, hvor domstolen har nedsat straffen for et overgreb mod en 13-årig pige begået af hendes idrætsunderviser. Byretten idømte manden seks år, hvilket blev nedsat til to år i Østre Landsret. Anklageskriftet bød bl.a. på voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang. Dommere og nævninge var langt fra enige, og det så ud til, at sagen ville komme for Højesteret. Procesbevillingsnævnet afviste dog dette til forældrenes (og befolkningens) store skuffelse og frustration.

Rigtig god læselyst, rigtig god onsdag!


 

(Visited 58 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karrierekarrusellen: VILTOFT

Aktuelt - 20, maj 2020

Med stud.jur. Sofie Moe Sølling   Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer? På en typisk arbejdsdag skriver jeg et notat om eller undersøger en konkret juridisk problemstilling i en af VILTOFT’s sager, eller jeg hjælper en af firmaets jurister med at udarbejde en materialesamling til en rets- eller voldgiftssag. Firmaets jurastuderende står også for at opdatere biblioteket. Arbejdsopgaverne varierer selvsagt fra dag til dag, men det er i høj grad juridisk arbejde og i mindre […]

Læs mere

Onsdagsposten 280318

Aktuelt - 28, marts 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den sidste testkamp for landsholdet inden VM udtagelserne endte jævnt kedeligt med uafgjort mod Chile. Det er til gengæld også den eneste jævnt kedelige nyhed i denne onsdagspostuges farverige mediecirkus. Med alt fra et rigtigt cirkus’ førtidspensionister med fire ben og lange snabler til USAs ‘hotteste’ pornostjernes stævning af Trumps advokat, er der rig lejlighed til at få et smil på læben over nyhedsmediernes overskrifter! Værd at fremhæve er eksempelvis, at Scarface hører fortiden til […]

Læs mere