Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Sommeren er på sit midtpunkt, solen er endelig høj igen over København, og det er igen blevet onsdag. Tre gode ting.

Vi starter dagen ud med en sigtelse, som ikke har fundet sted i Danmark i mere end 70 år. Der er tale om 29-årige Ahmad Salem El-Haj, som er sigtet for landsforræderi i medfør af Straffelovens § 101 a, stk. 1, hvor strafferammen kan være helt op til på livstid. Sigtelsen begrunder sig i, at El-Haj sammen med tre andre skød til måls mod billeder af politikerne Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen, hvor der i forbindelse hermed blev optaget en video, som efterfølgende blev lagt på nettet.

Vi skal et smut forbi Luxembourg, hvor EU-Domstolen har taget stilling til udleveringen af data mellem selskaber i EU og USA. Det sker på baggrund af en klage, som den østriske aktivist, Maximilian Schrems, har givet i forbindelse med databeskyttelsen på Facebook. EU-Domstolen kom frem til, at reglerne angående netop dette ikke er tilstrækkelige.

Vi runder af i Østre Landsret, hvor domstolen har nedsat straffen for et overgreb mod en 13-årig pige begået af hendes idrætsunderviser. Byretten idømte manden seks år, hvilket blev nedsat til to år i Østre Landsret. Anklageskriftet bød bl.a. på voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang. Dommere og nævninge var langt fra enige, og det så ud til, at sagen ville komme for Højesteret. Procesbevillingsnævnet afviste dog dette til forældrenes (og befolkningens) store skuffelse og frustration.

Rigtig god læselyst, rigtig god onsdag!


 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Del denne artikel

10 podcasts til din sommerferie

Aktuelt - 10, juli 2018

Stud.jur. byder sommerferien varmt velkommen, smækker benene op og slapper af med en podcast i ørene. Lad dig inspirere af følgende titler til at gøre det samme. 24 Mord En Radio 24-Syv-julekalender tilbage fra 2013, men det gør den absolut ikke mindre værd at anbefale. Hør ”24 Mord”, hvis strandturen bliver lidt for hyggelig, og du får brug for et gyser-twist baseret på virkelige, retsmedicinske sager. ”24 Mord” er baseret på bogen ”Mord i virkeligheden – 24 retsmedicinske sager” og […]

Læs mere

Onsdagsposten 091215

Aktuelt - 09, december 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere