Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi begynder Onsdagsposten midt i København, hvor en fartforseelse har resulteret i noget historisk. I fredags idømte Københavns Byret fartbøllen 30 dages betinget fængsel for at køre over Langebro med intet mindre end 156 km/t. En fart, der er mere end tre gange det tilladte. Det historiske ved dommen er, at det er første gang i dansk rets historie, at en person er idømt en fængselsstraf, hvor en fartforseelse har været det eneste forhold på anklageskriftet.

Vi smutter fra Langebro til et sted lige ved siden af; Islands Brygge. Stedet, hvor man efter en eksamen på KUA knapper op for den første af mange, hvor man kan bade og hygge sig og hvor man åbenbart kan få konfiskeret sin højtaler. Sidstnævnte sker i takt med, at Københavns Politi er i gang med at indskærpe indsatsen for at få mere ro i byen. Det betyder, at ordensmagten i værste fald kan tage din Soundbox med på stationen, når du for 17. gang har spillet Solhverv alt for højt.

Vi runder af i Egypten og Tik Tok. En sætning, der nok skal give mening. Fem unge kvinder er idømt fængsel for handlinger foretaget på Tik-Tok. Mest markant er historien om Maner Samay, som blev idømt tre års fængsel for at have lagt videoer på den kinesiske app, som den egyptiske domstol mente var umoralsk og en opfordring til menneskehandel. Hvordan retten kom frem til noget så vildt som menneskehandel, kan undre alle. Det skal pointeres, at videoerne var så normale, som var det enhver anden. Svaret må findes i den egyptiske lovgivning fra 2018, hvor præsident Abdel al-Sisi vedtog en ny lov om internetforbrydelser. Mere konkret forbyder loven, at man på sociale medier spreder ”falske nyheder” eller går imod ”offentlig moral”, som er tilfældet med Maner Samay. Og her har domstolene et ganske bredt skøn og besluttede, at stramme jeans og en kort top strider imod offentlig moral. Tre års fængsel for dét er måske lige i overkanten. Det værste ved det hele er, at ”skærpende omstændigheder” foreligger, hvis man har over 5.000 følgere…

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!(Visited 121 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 190417

Aktuelt - 19, april 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 19. april 2017 Godmorgen og velkommen til den første Onsdagspost ovenpå påskeferien. Hvis man skulle sætte en form for overskrift på denne uge (udover for meget mad og alkohol), må det nok være valg. Med dette menes der både valg ude i den store verden, men som jurastuderende har man også stået over for en form for valg i påskeferien. Lad mig uddybe; Der findes to former for […]

Læs mere

010420

Aktuelt - 01, april 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Regeringen øger hjælpen til private virksomheder ved at styrke den oprindelige trepartsaftale vedrørende midlertidig lønkompensation. Den øgede hjælp indebærer, at regeringen nu vil betale op til 30.000 kroner af de privatansattes løn. Den opdaterede tredjepartsaftale rører ikke ved de oprindelige procentsatser, men udelukkende på beløbsgrænsen i kompensation per medarbejder for både funktionæransatte og timelønnede, så beløbet bliver det samme for begge grupper. Der er kommet nyt lovforslag, som skal give regeringen mulighed for at skærpe […]

Læs mere