Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi begynder Onsdagsposten midt i København, hvor en fartforseelse har resulteret i noget historisk. I fredags idømte Københavns Byret fartbøllen 30 dages betinget fængsel for at køre over Langebro med intet mindre end 156 km/t. En fart, der er mere end tre gange det tilladte. Det historiske ved dommen er, at det er første gang i dansk rets historie, at en person er idømt en fængselsstraf, hvor en fartforseelse har været det eneste forhold på anklageskriftet.

Vi smutter fra Langebro til et sted lige ved siden af; Islands Brygge. Stedet, hvor man efter en eksamen på KUA knapper op for den første af mange, hvor man kan bade og hygge sig og hvor man åbenbart kan få konfiskeret sin højtaler. Sidstnævnte sker i takt med, at Københavns Politi er i gang med at indskærpe indsatsen for at få mere ro i byen. Det betyder, at ordensmagten i værste fald kan tage din Soundbox med på stationen, når du for 17. gang har spillet Solhverv alt for højt.

Vi runder af i Egypten og Tik Tok. En sætning, der nok skal give mening. Fem unge kvinder er idømt fængsel for handlinger foretaget på Tik-Tok. Mest markant er historien om Maner Samay, som blev idømt tre års fængsel for at have lagt videoer på den kinesiske app, som den egyptiske domstol mente var umoralsk og en opfordring til menneskehandel. Hvordan retten kom frem til noget så vildt som menneskehandel, kan undre alle. Det skal pointeres, at videoerne var så normale, som var det enhver anden. Svaret må findes i den egyptiske lovgivning fra 2018, hvor præsident Abdel al-Sisi vedtog en ny lov om internetforbrydelser. Mere konkret forbyder loven, at man på sociale medier spreder ”falske nyheder” eller går imod ”offentlig moral”, som er tilfældet med Maner Samay. Og her har domstolene et ganske bredt skøn og besluttede, at stramme jeans og en kort top strider imod offentlig moral. Tre års fængsel for dét er måske lige i overkanten. Det værste ved det hele er, at ”skærpende omstændigheder” foreligger, hvis man har over 5.000 følgere…

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!(Visited 100 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Hvad er op og ned på EU-afstemningen

Aktuelt - 01, december 2015

Skrevet af Niels Frederik Balling Larsen    Den 3. december skal vi endnu en gang til stemmeurnerne. Vi skal enten stemme ja eller nej til at afskaffe det danske retsforbehold og udskifte det med en såkaldt tilvalgsordning. Nogle er politisk set for, mens andre er imod. På Stud.Jur. har vi besluttet os for at lægge det partipolitiske til side, og i stedet kigge på, hvad det hele handler om. For hvad er egentlig op og ned på afstemningen den 3. […]

Læs mere

Skattely – De hemmelige penge

Aktuelt - 18, august 2014

I Danmark betaler vi skat af vores indtægt. Skattekronerne er en forudsætning for, at vores velfærdssamfund kan fungere. Der er imidlertid nogen som vælger at skjule deres penge fra de danske myndigheder, ved f.eks. at oprette et selskab i skattely, hvor de danske myndigheder ikke kan få oplysninger om pengene. En rig og magtfuld elite slipper af sted med at snyde samfundet i et enormt omfang, og det er således anslået, at skatteunddragelse årligt koster EU-landene omkring en trillion euro.

Læs mere