Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi begynder Onsdagsposten midt i København, hvor en fartforseelse har resulteret i noget historisk. I fredags idømte Københavns Byret fartbøllen 30 dages betinget fængsel for at køre over Langebro med intet mindre end 156 km/t. En fart, der er mere end tre gange det tilladte. Det historiske ved dommen er, at det er første gang i dansk rets historie, at en person er idømt en fængselsstraf, hvor en fartforseelse har været det eneste forhold på anklageskriftet.

Vi smutter fra Langebro til et sted lige ved siden af; Islands Brygge. Stedet, hvor man efter en eksamen på KUA knapper op for den første af mange, hvor man kan bade og hygge sig og hvor man åbenbart kan få konfiskeret sin højtaler. Sidstnævnte sker i takt med, at Københavns Politi er i gang med at indskærpe indsatsen for at få mere ro i byen. Det betyder, at ordensmagten i værste fald kan tage din Soundbox med på stationen, når du for 17. gang har spillet Solhverv alt for højt.

Vi runder af i Egypten og Tik Tok. En sætning, der nok skal give mening. Fem unge kvinder er idømt fængsel for handlinger foretaget på Tik-Tok. Mest markant er historien om Maner Samay, som blev idømt tre års fængsel for at have lagt videoer på den kinesiske app, som den egyptiske domstol mente var umoralsk og en opfordring til menneskehandel. Hvordan retten kom frem til noget så vildt som menneskehandel, kan undre alle. Det skal pointeres, at videoerne var så normale, som var det enhver anden. Svaret må findes i den egyptiske lovgivning fra 2018, hvor præsident Abdel al-Sisi vedtog en ny lov om internetforbrydelser. Mere konkret forbyder loven, at man på sociale medier spreder ”falske nyheder” eller går imod ”offentlig moral”, som er tilfældet med Maner Samay. Og her har domstolene et ganske bredt skøn og besluttede, at stramme jeans og en kort top strider imod offentlig moral. Tre års fængsel for dét er måske lige i overkanten. Det værste ved det hele er, at ”skærpende omstændigheder” foreligger, hvis man har over 5.000 følgere…

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!(Visited 97 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 030118

Aktuelt - 02, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! En historisk Onsdagspost indledes nu – nemlig den første i 2018. Og ja, jeg kom allerede til at lave den klassiske fejl og skrive 2017 i stedet for 2018 i overskriften. MEN et nyt år er hermed påbegyndt, og for mange betyder dette også en ny start. En ny start, hvor pizzaen pludselig bliver skiftet ud med broccoli, og fitnesscentrene de første to uger af januar pludselig fyldes med håbefulde mennesker, der har optimistiske og […]

Læs mere

29042020

Aktuelt - 29, april 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Vi starter ugens onsdagspost med nogle gode nyheder. Domstolene åbner igen efter ca. 5 ugers nedlukning. Mange af de længeventede sager kommer endelig for retten, heriblandt de omtalte sager om Britta Nielsens børn, den formodede iranske spion, den 21-årige tyske drabsmand og meget mere. Ikke alle sager kan nås, hvorfor domstolene har valgt at lave en prioritetsskala fra 1-5, hvor kategori 1-sagerne kommer for retten først. Så hvis man for nyligt har været involveret i […]

Læs mere