Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

JD byder alle de nye studerende varmt velkommen til Det Juridiske Fakultet. Onsdagsposten er jeres ugentlige opdatering på relevante juridiske nyheder, og vi håber, at I vil læse med!

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er i sandhed det mørkeste sted af staten. Det fremgår nemlig af Tilsynet med Efterretningstjenester (TET), at FE angiveligt har brudt dansk lov op til flere gange, og de har dermed fuldstændig omgået kontrolinstansen. Kritikken går bl.a. på, at FE har tilbageholdt centrale oplysninger fra TET, og at FE uberettiget har indhentet og videresendt en betragtelig mængde oplysninger om danske borgere. Lars Findsen, chef for FE, er sammen med to andre ledende medarbejdere blevet suspenderet fra tjeneste. Herudover er tidligere FE-chef og departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel også fritaget. Skandalen vil utvivlsomt afføde vidtgående konsekvenser for FE og dets fremtidige virke.

Men det stopper ikke her!

Tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen blev i mandags idømt tre måneders ubetinget fængsel i Vestre Landsret for magtmisbrug – en skærpelse af de 60 dages ubetinget fængsel som byrettens dom lød på. Der er tale om en nepotismesag, hvor hærchefen fandtes skyldig i at have forsøgt at påvirke en oberst til at ansætte sin kæreste i en ledig stilling som major. Han blev ligeledes dømt for grov pligtforsømmelse og overtrædelse af tavshedspligten.

Vi rykker nu hen mod en mindre dramatisk sag, hvor Forbrugsombudsmanden har været ude med riven. Forbrugsmyndigheden skriver nemlig, at selskabet Hyundai Bil Import A/S har fået en bøde på 150.000 kr. for at overtræde markedsføringslovens forbud mod vildledning, jf. lovens §5, jf. §8. Hyundai havde reklameret for en topmodel af Kona Electric-modellen – dog til bundprisen. En klar diskrepans, som ikke er gået ubemærket hen blandt forbrugerne.

Slutteligt tager vi et smut over Atlanten, hvor anarkiet i USA fortsætter, efter at en gruopvækkende video delt på sociale medier dokumenterer, at hvide betjente skyder en sort mand i ryggen hele syv gange, mens han er på vej ind i sin bil. Det vides ikke, hvorfor der blev åbnet ild, men flere medier rapporterer, at Jacob Blake havde en arrestordre på sig. Episoden fandt sted i Kenosha, Wisconsin, hvor den demokratiske delstatsguvernør, Tony Evers, nu har erklæret undtagelsestilstand og bedt Nationalgarden om hjælp.

Hændelsen er blot en af flere i 2020, og de efterfølgende voldelige konfrontationer mellem borgerne og politiet bevidner om, at et opgør med det nuværende strafferetssystem er nødvendigt.

God onsdag og god læselyst!

(Visited 157 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 090817

Aktuelt - 09, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 9. august 2017 “Pas godt på jer selv, når I færdes i visitationszonen, lyder opfordringen fra politiet til unge mænd mellem 17 og 25 år” – er det nu, vi som kvinder, skal råbe op om ligestilling? Nej nok ikke, men vi må i stedet tragisk erkende, at verden er af lave, og at Nørrebro er blevet til en visitationszone. Dette har været en af ugens helt store overskrifter, […]

Læs mere

301019

Aktuelt - 30, oktober 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den sidste uge er vi blevet beriget med en ekstra time om morgenen, da vi er skiftet fra sommertid til vintertid. Morgenerne bliver lidt lysere, og man må jo glæde sig over de små lyspunkter, som er i denne ellers meget kolde og mørke tid. Men det bliver måske den sidste time, du får foræret! Europa-Parlementet har nemlig vedtaget at afskaffe sommertid og vintertid og i stedet lade det være op til de enkelte medlemslande, […]

Læs mere