Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Højesteret har mandag ophævet en dom for mandatsvig i måske danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Atea-sagen, hvor ledende medarbejdere fra it-selskabet Atea og Region Sjælland blev dømt for mandatsvig og bestikkelse. Højesteret udtalte at det var en fejl, at Østre Landsret dømte dem for mandatsvig uden at give sagsøgte mulighed for at forholde sig til denne anklage. En del af sagen skal derfor gå om i landsretten. Retsplejeloven er jo også ret lang… Østre Landsret.

En ny whistleblowerordning kan være på vej i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Skandalen i FE har fået Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) til at anbefale en ekstern ordning for at sikre, at ansatte, der råber op, ikke bliver genstand for repressalier eller udskamning. Her kan du læse om ekssoldat Anders Kærgaard, der selv har været whistleblower og hvordan der har resulteret i at have mistet kontakten til familiemedlemmer og gamle soldaterkammerater. 

Så videre til strafferetten. Der er et flertal bag ny voldtægtslov. Af aftaleteksten fremgår det, at kys, berøringer, nydende lyd og “relevante bevægelser” kan være udtryk for samtykke. Det understreges, at flirt eller eksempelvis kys tidligere på aftenen ikke kan sidestilles med, at der er givet samtykke.

Slutteligt kan du læse om hvordan en alvorlig fejl i Danske Banks inkassosystem, har medført at banken har inddrevet for meget gæld fra op mod 15.000 kunder.

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst.(Visited 64 times, 1 visits today)

Del denne artikel

030719

Aktuelt - 03, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Denne uge står i festivalens, øllens og orange-scenes tegn, og vi har derfor fuld forståelse for, at enkelte (læs: mange) af jer i denne uge negligerer ugens juridiske nyheder en smule. De af jer, der på trods af en ”lidt” alkohol i blodet, alligevel har lyst til at tage prisen som campens bedst opdaterede skal dog ikke snydes for seneste nyt fra både ind- og udland. I sidste uge bragte vi nyheden om, at Mette […]

Læs mere

Onsdagsposten 090817

Aktuelt - 09, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 9. august 2017 “Pas godt på jer selv, når I færdes i visitationszonen, lyder opfordringen fra politiet til unge mænd mellem 17 og 25 år” – er det nu, vi som kvinder, skal råbe op om ligestilling? Nej nok ikke, men vi må i stedet tragisk erkende, at verden er af lave, og at Nørrebro er blevet til en visitationszone. Dette har været en af ugens helt store overskrifter, […]

Læs mere