Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Højesteret har mandag ophævet en dom for mandatsvig i måske danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Atea-sagen, hvor ledende medarbejdere fra it-selskabet Atea og Region Sjælland blev dømt for mandatsvig og bestikkelse. Højesteret udtalte at det var en fejl, at Østre Landsret dømte dem for mandatsvig uden at give sagsøgte mulighed for at forholde sig til denne anklage. En del af sagen skal derfor gå om i landsretten. Retsplejeloven er jo også ret lang… Østre Landsret.

En ny whistleblowerordning kan være på vej i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Skandalen i FE har fået Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) til at anbefale en ekstern ordning for at sikre, at ansatte, der råber op, ikke bliver genstand for repressalier eller udskamning. Her kan du læse om ekssoldat Anders Kærgaard, der selv har været whistleblower og hvordan der har resulteret i at have mistet kontakten til familiemedlemmer og gamle soldaterkammerater. 

Så videre til strafferetten. Der er et flertal bag ny voldtægtslov. Af aftaleteksten fremgår det, at kys, berøringer, nydende lyd og “relevante bevægelser” kan være udtryk for samtykke. Det understreges, at flirt eller eksempelvis kys tidligere på aftenen ikke kan sidestilles med, at der er givet samtykke.

Slutteligt kan du læse om hvordan en alvorlig fejl i Danske Banks inkassosystem, har medført at banken har inddrevet for meget gæld fra op mod 15.000 kunder.

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst.(Visited 175 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Jurastuderende anno 2012

Aktuelt - 13, august 2014

Jeg er blevet bedt om at tegne et billede af jurastuderende 2012. Mit perspektiv er naturligt historisk og måske også ind i mellem en anelse kritisk. Jeg tror nemlig ikke, at jurastuderende har ændret sig radikalt i årenes løb. De færreste kommer af interesse, men de fleste opdager under studiet, at jura, når det kommer til stykket, er mere interessant, end man skulle tro. De fleste opdager vist også, at det ikke er så svært at lære jura, men at det kræver en del at blive en god jurist.

Læs mere

141020

Aktuelt - 14, oktober 2020

Velkommen til Onsdagsposten! En 39-årig mand fra Hobro og en 28-årig mand fra Randers er tiltalt for omfattende hærværk mod den jødiske del af en kirkegård i Randers. Det fremgår af anklageskriftet, at der er fundet højreradikalt materiale hos de to mænd, herunder maling, jødestjerne og hagekors. På Østre Kirkegård i Randers var der blevet hældt maling på 84 gravsten, seks gravsten var blevet væltet, og en gravsten havde fået påsat et klistermærke med en jødisk davisstjerne med teksten ”Jude”. […]

Læs mere