Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Højesteret har mandag ophævet en dom for mandatsvig i måske danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Atea-sagen, hvor ledende medarbejdere fra it-selskabet Atea og Region Sjælland blev dømt for mandatsvig og bestikkelse. Højesteret udtalte at det var en fejl, at Østre Landsret dømte dem for mandatsvig uden at give sagsøgte mulighed for at forholde sig til denne anklage. En del af sagen skal derfor gå om i landsretten. Retsplejeloven er jo også ret lang… Østre Landsret.

En ny whistleblowerordning kan være på vej i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Skandalen i FE har fået Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) til at anbefale en ekstern ordning for at sikre, at ansatte, der råber op, ikke bliver genstand for repressalier eller udskamning. Her kan du læse om ekssoldat Anders Kærgaard, der selv har været whistleblower og hvordan der har resulteret i at have mistet kontakten til familiemedlemmer og gamle soldaterkammerater. 

Så videre til strafferetten. Der er et flertal bag ny voldtægtslov. Af aftaleteksten fremgår det, at kys, berøringer, nydende lyd og “relevante bevægelser” kan være udtryk for samtykke. Det understreges, at flirt eller eksempelvis kys tidligere på aftenen ikke kan sidestilles med, at der er givet samtykke.

Slutteligt kan du læse om hvordan en alvorlig fejl i Danske Banks inkassosystem, har medført at banken har inddrevet for meget gæld fra op mod 15.000 kunder.

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst.(Visited 89 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 110117

Aktuelt - 11, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 11. januar 2017 Der kan næppe sås tvivl om, at vi befinder os i en presset periode. Januar, som vi forøvrigt ikke engang er halvvejs igennem, er en periode, hvor du bør sætte pigdæk på din cykel, en periode, hvor du opdager, at din iPhone ikke er designet til dansk vinter, en periode, hvor din hund får poteskader af vejsalt. Og nå ja, så er det også en periode, […]

Læs mere

Ligestilling mellem mænd og kvinder anno 2015

Aktuelt - 13, september 2015

I 1939 blev den første kvindelige jurist ansat i et ministerium ifølge en beretning, som gengives i ’Betænkning vedrørende ligestilling’ fra 1972. Det var en dag, som var værd at fejre. Sådan gik det ikke. Den kvindelige jurist blev modtaget af sine kolleger, som alle var klædt i sort tøj og slips. Ligestilling anno 1939 eksisterede som begreb, men det var ikke noget, som vakte udpræget begejstring blandt mændene. I hvert fald ikke i det ministerium, hvor den kvindelige jurist […]

Læs mere