Godmorgen og velkommen til onsdagsposten.

Vi ligger i dag ud med Danmarks udenrigspolitik. Jeppe Kofod har nu udtalt, at Danmark nægter i lighed med andre EU-lande at anerkende Aleksander Lukasjenko som præsident for Hviderusland. Dette sker efter Aleksander Lukasjenko oppositionen har dokumenteret omfattende valgfusk, og at flere hundredtusinde hviderussere har demonstreret de seneste seks uger. Præsidenten har udtalt, at han vil skabe ro i Hviderusland med “de allerhårdeste midler”, hvilket blandt andet har resulteret i at demonstranterne blev mødt med vold fra politiet.

Europa-Kommissionen har tidligere i dag præsenteret sit længe ventede udspil til en ny asyl- og migrationspolitik. Hvis EU skal have et asylsystem, der rent faktisk fungerer, er der brug for større solidaritet mellem medlemslandene, en hurtigere afklaring for de mennesker, der søger asyl, og en langt skrappere kurs over for dem, der ikke har ret til at opholde sig i Europa, var budskabet fra Europa-Kommissionen.

Kina’s Præsident, Xi Jinping, har nu udtalt at Kina skal være CO2 neutral i 2060. Han oplyste, at Kinas udledning af CO2 skal toppe “inden 2030” og opfordrede samtidig alle lande til at skabe en “grøn genopretning af verdensøkonomien” efter coronakrisen. Det skal ske med to tiltag: Det ene handler om at omlægge landets energiforsyning til vedvarende kilder. Det andet vil man bruge store kræfter på at plante skov, som kan lagre kulstof. Nyheden har spredt glæde for blandt andet chefen for FN’s Klimasekretariat, Patricia Espinosa, og har skabt håb for Paris-aftalen.

Til slut skal vi til Danske Banks ansatte. Det er blevet oplyst at 11 tidligere ansatte i Danske Banks estiske filial er sigtet i stor hvidvasksag. De sigtede ansatte modtog millioner fra østeuropæiske pengemænd, mens suspekte milliarder fossede gennem Danske Banks estiske filial. Millionerne er blandt andet blevet brugt til private køb af dyre biler, smykker og investeringer i ejendomme.

God onsdag og god læselyst!

(Visited 114 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 071015

Aktuelt - 07, oktober 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 020518

Aktuelt - 02, maj 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det var ikke kun Mette Frederiksen og Anders Bondo, der kæmpede en kamp på 1. maj i går. Danmarks liberale parti, Venstre, led også et tab og vandt en sejr. Som maj måned begyndte, begyndte ligeledes en ny æra i dansk politik. En ny æra uden Søren Pind. En ny æra uden studehandler om lovgivninger og Ronald Reagan statuer. En ny æra uden valgplakater lige så malplacerede som mandens hår og dog lige så befriende. […]

Læs mere