Godmorgen og velkommen til onsdagsposten.

Vi ligger i dag ud med Danmarks udenrigspolitik. Jeppe Kofod har nu udtalt, at Danmark nægter i lighed med andre EU-lande at anerkende Aleksander Lukasjenko som præsident for Hviderusland. Dette sker efter Aleksander Lukasjenko oppositionen har dokumenteret omfattende valgfusk, og at flere hundredtusinde hviderussere har demonstreret de seneste seks uger. Præsidenten har udtalt, at han vil skabe ro i Hviderusland med “de allerhårdeste midler”, hvilket blandt andet har resulteret i at demonstranterne blev mødt med vold fra politiet.

Europa-Kommissionen har tidligere i dag præsenteret sit længe ventede udspil til en ny asyl- og migrationspolitik. Hvis EU skal have et asylsystem, der rent faktisk fungerer, er der brug for større solidaritet mellem medlemslandene, en hurtigere afklaring for de mennesker, der søger asyl, og en langt skrappere kurs over for dem, der ikke har ret til at opholde sig i Europa, var budskabet fra Europa-Kommissionen.

Kina’s Præsident, Xi Jinping, har nu udtalt at Kina skal være CO2 neutral i 2060. Han oplyste, at Kinas udledning af CO2 skal toppe “inden 2030” og opfordrede samtidig alle lande til at skabe en “grøn genopretning af verdensøkonomien” efter coronakrisen. Det skal ske med to tiltag: Det ene handler om at omlægge landets energiforsyning til vedvarende kilder. Det andet vil man bruge store kræfter på at plante skov, som kan lagre kulstof. Nyheden har spredt glæde for blandt andet chefen for FN’s Klimasekretariat, Patricia Espinosa, og har skabt håb for Paris-aftalen.

Til slut skal vi til Danske Banks ansatte. Det er blevet oplyst at 11 tidligere ansatte i Danske Banks estiske filial er sigtet i stor hvidvasksag. De sigtede ansatte modtog millioner fra østeuropæiske pengemænd, mens suspekte milliarder fossede gennem Danske Banks estiske filial. Millionerne er blandt andet blevet brugt til private køb af dyre biler, smykker og investeringer i ejendomme.

God onsdag og god læselyst!

(Visited 59 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagspost – 02092020

Aktuelt - 02, september 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Højesteret har mandag ophævet en dom for mandatsvig i måske danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Atea-sagen, hvor ledende medarbejdere fra it-selskabet Atea og Region Sjælland blev dømt for mandatsvig og bestikkelse. Højesteret udtalte at det var en fejl, at Østre Landsret dømte dem for mandatsvig uden at give sagsøgte mulighed for at forholde sig til denne anklage. En del af sagen skal derfor gå om i landsretten. Retsplejeloven er jo også ret lang… Østre Landsret. En ny whistleblowerordning […]

Læs mere

120619

Aktuelt - 12, juni 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Ovenpå sidste uges folketingsvalg har det været en hæsblæsende uge inde på Christiansborg. En grædende Anders Samuelsen måtte tage gokke-jokke i hånden og vinke farvel til dansk politik, samtidig med at han måtte forlade formandsposten for Liberal Alliance til fordel for en 27-årig kommunalpolitiker, der vist snarest muligt skal hjem og læse op på partiprogrammet. En noget fortørnet Pia K., der er frustreret over det høje stemmeantal fra muslimerne, meldte i går ud, at hun […]

Læs mere