Godmorgen og velkommen til onsdagsposten.

En række af Danmarks største forsikringsselskaber står bag omfattende og ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer. PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader. Lovgivningen, der skal beskytte gravide, er ifølge Institut for Menneskerettigheder “klokkeklar” og har været det længe. Afvisningerne også før 2015 har været forbudt i henhold til almindelig ligestillingslovgivning og forsikringsområdet var udtrykkeligt omfattet af EU-direktivet om ligebehandling i adgang til varer og tjenesteydelser fra 2005, fortæller ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder Maria Ventegodt.

Titusinder af danske flypassagerer, som har fået aflyst en rejse med flyselskabet SAS på grund af corona, risikerer fortsat at skulle vente flere måneder på at få deres penge, men Ifølge EU’s regler har passagerer ellers ret til refusion af penge for aflyste flyafgange inden for syv dage. Dog har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i begyndelsen af oktober udstukket en specifik deadline til flyselskaber, som har mange klagesager hos styrelsen. De ophobede krav for aflyste afgange fra danske lufthavne skal være behandlet inden 15. november.

Flere tusinde kunder kan være ramt af fejl i storbanken Nordea, og i Jyske Bank er ulovlige rykkergebyrer og fejl i renteberegninger lige nu i bankens søgelys. Finanstilsynets undersøgelse blev sat i gang som følge af den massive skandale om ulovlig inkasso og fejl i gældsposter i Danske Bank, som siden har ført kritik af finanstilsynets manglende reaktioner i sagen. Også tre andre af de såkaldte systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) har sendt redegørelser til Finanstilsynet om sagen.

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah er klar til at sætte et punktum for den historiske sag, hvor den danske statskasse mellem 2012 og 2015 angiveligt blev svindlet for 12,7 milliarder kroner i refusion af udbytteskat. Shah, der menes at være bagmand bag svindlen og lige nu bor i Dubai, melder sig nemlig for første gang klar til at møde op til en straffesag i Danmark, hvis anklagemyndigheden på et tidspunkt vælger at rejse tiltale.


 
(Visited 64 times, 1 visits today)

Del denne artikel

111219

Aktuelt - 11, december 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den jurastuderende mærker sjældent juletiden, og det er derfor formentlig også gået din næse forbi, at der i dag er under to uger til juleaften. Vi på redaktionen gætter på, at det ikke er det eneste, der er gået din næse forbi, og vi anbefaler således, at du tager fem minutter fra din eksamenslæsning og bruger dem på at blive opdateret på ugen, der gik! I mandags gik en vulkan på den ubeboede ø White […]

Læs mere

180320

Aktuelt - 18, marts 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den seneste uge har bragt et hav af nyheder, og især ét emne skiller sig ud: Coronavirus. Den har ikke mindst en enorm negativ påvirkning på økonomien, samfundet og folkesundheden, men også det danske retsvæsen. Voksende sagsbunker, længere ventetid, det faktum, at ingen nydømte foreløbig skal afsone i fængslerne, samt aflyste sager er blot nogen af de konsekvenser, der følger med. En af de sager, der dog fortsatte i en kort stund, er sagen om […]

Læs mere