Godmorgen og velkommen til onsdagsposten.

En række af Danmarks største forsikringsselskaber står bag omfattende og ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer. PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader. Lovgivningen, der skal beskytte gravide, er ifølge Institut for Menneskerettigheder “klokkeklar” og har været det længe. Afvisningerne også før 2015 har været forbudt i henhold til almindelig ligestillingslovgivning og forsikringsområdet var udtrykkeligt omfattet af EU-direktivet om ligebehandling i adgang til varer og tjenesteydelser fra 2005, fortæller ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder Maria Ventegodt.

Titusinder af danske flypassagerer, som har fået aflyst en rejse med flyselskabet SAS på grund af corona, risikerer fortsat at skulle vente flere måneder på at få deres penge, men Ifølge EU’s regler har passagerer ellers ret til refusion af penge for aflyste flyafgange inden for syv dage. Dog har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i begyndelsen af oktober udstukket en specifik deadline til flyselskaber, som har mange klagesager hos styrelsen. De ophobede krav for aflyste afgange fra danske lufthavne skal være behandlet inden 15. november.

Flere tusinde kunder kan være ramt af fejl i storbanken Nordea, og i Jyske Bank er ulovlige rykkergebyrer og fejl i renteberegninger lige nu i bankens søgelys. Finanstilsynets undersøgelse blev sat i gang som følge af den massive skandale om ulovlig inkasso og fejl i gældsposter i Danske Bank, som siden har ført kritik af finanstilsynets manglende reaktioner i sagen. Også tre andre af de såkaldte systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) har sendt redegørelser til Finanstilsynet om sagen.

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah er klar til at sætte et punktum for den historiske sag, hvor den danske statskasse mellem 2012 og 2015 angiveligt blev svindlet for 12,7 milliarder kroner i refusion af udbytteskat. Shah, der menes at være bagmand bag svindlen og lige nu bor i Dubai, melder sig nemlig for første gang klar til at møde op til en straffesag i Danmark, hvis anklagemyndigheden på et tidspunkt vælger at rejse tiltale.


 
(Visited 149 times, 1 visits today)

Del denne artikel

140519

Aktuelt - 15, maj 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det har været en hæsblæsende uge, som har stået i valgkampens tegn. Overalt kravler folk rundt på master og træer for at sætte valgplakater op, men det er ikke alle valgplakater, som får lov til at blive hængende. Som jurastuderende har du selvfølgelig fulgt med i alle valgdebatterne, og har derfor det fulde overblik over, hvordan valgkampens første uge er forløbet. Skulle den alligevel være glippet én enkelt gang, måske fordi du har ligget med […]

Læs mere

Michael Juul Eriksen

Aktuelt - 18, august 2014

Sagerne er krævende og klienterne ligeså. For det at kunne have Nicklas Bendtner, Susan K, Leon Andreasen og Camilla Broe i klientmappen kræver ikke blot skarpt juridisk arbejde, men ligeledes professionel håndtering af pressen. Resultaterne taler for sig selv, Michael Juul Eriksen er både de kendtes advokat og en af advokatbranchens store stjerner.

Læs mere