Velkommen til Onsdagsposten!

Der er kommet andre boller på suppen i Herstedvester Fængsel! Det lukkede fængsel står overfor noget af en makeover efter, at den drabsdømte Peter Madsen sidste uge formåede at flygte, endog der kun var tale om fem minutter på fri fod. Således har Kriminalforsorgen etableret en såkaldt sikkerhedstaskforce, flyttet fem indsatte og så skulle der også være yderligere tiltag på tegnebordet. Udover Herstedvester Fængsel er samtlige lukkede fængsler og arrester nu blevet opfordret af Kriminalforsorgen til at revidere deres sikkerhedsplaner – ubådsføreren har virkelig skabt røre i andedammen.

Forbrugerombudsmanden (ej at forveksle med Folketingets Ombudsmand) har grebet fat i kraven på selskabet ParkPark, som via sin app tilbage i juni, som følge af en ændret forretningsmodel, har opkrævet 300 kr. på en række kunders konti uden samtykke. Ombudsmanden modtog hele 65 klager på baggrund heraf, og virksomhedens Trustpilot-side blev ligeledes hurtigt lynchet af vrede anmeldere. De berørte kunder har dog fået pengene refunderet som følge af en forhandling med ombudsmanden, og der er atter ro på parkeringspladserne.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron er i øjeblikket særdeles upopulær i Mellemøsten. Dette skyldes, at Macron har været ude og forsvare karikaturtegninger af profeten Muhammed i kølvandet på den bestialske halshugning af folkeskolelæreren Samuel Paty, som havde benyttet sig af sådanne karikaturtegninger i sin undervisning. Således ser man nu kæmpe optøjer i eksempelvis Bangladesh, Pakistan og Tyrkiet, som på baggrund af Macrons udtalelser har valgt at boykotte franske varer.

På den andens side af Atlanten har præsident Donald Trump netop udpeget Amy Coney Barrett til den eftertragtede ledige plads i Supreme Court. Barrett er dermed den tredje højesteretsdommer, som Trump udpeger, og udpegningen sker blot én måned efter nomineringen til posten. Udpegningen sker endvidere lige op til det amerikanske præsidentvalg, hvilket mange finder betænkeligt. Med den nyudpegede dommer vil republikanerne stå med et klart flertal på 6-3, hvilket eksempelvis kunne betyde et opgør med den fri abort i USA såvel som Obamacare, som Barrett notorisk er imod. Barrett udtalte uagtet ”jeg vil udføre mit job uden frygt og favorisering, og jeg vil gøre det uafhængigt af både politik og mine egne præferencer”. Skulle d. 3. november gå hen og blive en ægte neglebider, kan den amerikanske højesteret blive altafgørende, da denne for eksempel kan forlange en omtælling.

God onsdag og god læselyst!

_______________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

(Visited 160 times, 1 visits today)

Del denne artikel

110919

Aktuelt - 11, september 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! … Og velkommen tilbage til hverdagen, der nu for alvor er i gang! I anledning heraf indledes dagens nyheder med en lille debat om noget så spændende som os selv: Som om der ikke blev krævet nok af os stakkels jurastuderende i forvejen, har en række advokater i den seneste tid ytret et ønske om, at vi foruden vores juridiske færdigheder i højere grad opbygger en forståelse for forretning og teknologi på studiet. Et umiddelbart foruroligende […]

Læs mere

Folkeafstemning i Tyrkiet

Aktuelt - 24, april 2017

Af Rebecca Knutzen Søndag d. 16. april 2017 skulle tyrkerne stemme ja eller nej til en række ændringer i deres forfatning. Det blev ”ja” til forfatningsændringerne med 51,4% flertal, og afstemningen afspejler altså både et tæt valg, men også en splittet befolkning. Valget er den største ændring i det politiske system i Tyrkiet siden 1923, hvor man regner det moderne Tyrkiet grundlagt fra. Folkeafstemningen er kontroversiel af flere årsager, såsom valgets afholdelse og påvirkningen på demokratiske værdier, hvilket er en […]

Læs mere