Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I søndags kunne B.T. og Berlingske afsløre, at der ikke findes et lovgrundlag, der kan tvinge minkfarmere til at aflive raske mink. På Christiansborg er kritikken af regeringen og ikke mindst fødevareminister Mogens Jensen (S) blevet mere og mere udtalt. Han undskyldte mandag aften for ’uklar kommunikation’.

Medicinalvirksomhederne Pfizer og parteren Biontech meddelte nemlig, at de har taget et stort skridt på vejen mod en vaccine mod Covid-19. I første analyse af et fase 3-studie viser vaccinen sig 90 procent effektiv, oplyser selskabet. Nu er vi der, hvor vi kan begynde at se vaccine-effekten, når man har lavet undersøgelse i et meget stort forsøg. At den har en effektivitet på 90 procent, det er højere, end hvad jeg havde forventet af de første vacciner, siger Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Til slut kan du læse om hvordan embedsmænd i Skat advarede i årevis om, at de udbetalte udbytteskat i blinde. Samtidig forsøgte de igen og igen op igennem 00erne at få indført kontrol med udbetalingerne af de mange milliarder kroner, de udbetalte i refusion af udbytteskat. Men gang på gang blev embedsmændene afvist. Hensynet til banker og investorer blev tillagt større vægt end hensynet til kontrol. Det viser en omfattende undersøgelse af udbyttesagen, som P1 Dokumentar nu fremlægger i podcast-serien De Hemmelige Aktionærer. Dermed nåede hullerne i systemet aldrig at blive lukket, inden den formodede svindelfor over 12,7 milliarder kroner fandt sted.

 Rigtig god læselyst!

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Er grænsen for foreningsfriheden nået?

Aktuelt - 26, november 2017

Bandekrigen har kostet menneskeliv og ressourcer. Store dele af landet er blevet støvsuget for politifolk. De lokale beboere har henover sommeren og efteråret forsøgt at råbe politikerne op. De har krævet, at politikerne greb ind. Nu er deres opråb blevet hørt.   Rigsadvokaten har givet grønt lys til, at Københavns Politi skal indlede retssager mod medlemmer fra Loyal To Familia (herefter LTF). Formålet er klart. LTF skal opløses, og det skal ske med grundloven i ryggen. Begivenhederne vidner om, at […]

Læs mere

Onsdagsposten 260717

Aktuelt - 26, juli 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 26. juli 2017   Jeg håber, at de fleste af jer har haft en helt fantastisk uge 29 enten i Skagen eller Tisvilde. Har I heller ikke, ligesom jeg, fået nok af den danske sommer og det fantastiske sommervejr, kan jeg klart anbefale jer at nyde weekenden i Hornbæk, hvor der er noget af en havnefest på programmet. I vil ikke blive skuffede – det hele vil være som […]

Læs mere