Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I søndags kunne B.T. og Berlingske afsløre, at der ikke findes et lovgrundlag, der kan tvinge minkfarmere til at aflive raske mink. På Christiansborg er kritikken af regeringen og ikke mindst fødevareminister Mogens Jensen (S) blevet mere og mere udtalt. Han undskyldte mandag aften for ’uklar kommunikation’.

Medicinalvirksomhederne Pfizer og parteren Biontech meddelte nemlig, at de har taget et stort skridt på vejen mod en vaccine mod Covid-19. I første analyse af et fase 3-studie viser vaccinen sig 90 procent effektiv, oplyser selskabet. Nu er vi der, hvor vi kan begynde at se vaccine-effekten, når man har lavet undersøgelse i et meget stort forsøg. At den har en effektivitet på 90 procent, det er højere, end hvad jeg havde forventet af de første vacciner, siger Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Til slut kan du læse om hvordan embedsmænd i Skat advarede i årevis om, at de udbetalte udbytteskat i blinde. Samtidig forsøgte de igen og igen op igennem 00erne at få indført kontrol med udbetalingerne af de mange milliarder kroner, de udbetalte i refusion af udbytteskat. Men gang på gang blev embedsmændene afvist. Hensynet til banker og investorer blev tillagt større vægt end hensynet til kontrol. Det viser en omfattende undersøgelse af udbyttesagen, som P1 Dokumentar nu fremlægger i podcast-serien De Hemmelige Aktionærer. Dermed nåede hullerne i systemet aldrig at blive lukket, inden den formodede svindelfor over 12,7 milliarder kroner fandt sted.

 Rigtig god læselyst!

 

(Visited 104 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 070218

Aktuelt - 05, februar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Onsdag er en god dag. Ikke bare pga det åbenlyse faktum, at det er den dag, Onsdagsposten udkommer, men det er også denne dag, Roskilde Festival i den forgange uge annoncerede, at Eminem indtager Orange Scene og dermed måtte melde udsolgt. Derudover markerer denne onsdag en ny uge, et nyt semester, og at en ny bestyrelse er blevet valgt! Det er mange firsts for sådan en Onsdagspost, så det er svært at vide, hvor man […]

Læs mere

180919

Aktuelt - 18, september 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den velkendte hverdag på KUA synes endelig at have genfundet sin plads. Dagene på læsesalen er IGEN lange, bøgerne er IGEN tunge og sidemanden banker IGEN så hårdt i tastaturet, at det får selv ritcherskalaen til at gå amok! Noget andet som også så småt har genfundet sin plads er det danske efterårsvejr, som skifter imellem alt fra høj sol til stormvejr. Det er altid lidt et jeopardy, når man drager mod KUA om morgenen […]

Læs mere