God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Tidligere direktør, medejer og medstifter af bygherrerådgivningsvirksomheden V2C, Lars Blaaberg, blev i går dømt efter straffelovens § 299, stk. 2 om bestikkelse. Dommen lyder på et års og tre måneders ubetinget fængsel for at have lavet en aftale om at modtage i alt seks millioner kroner i bestikkelse. Lars tilstod i retten, at han sammen med tre øvrige sigtede indgik en ulovlig samarbejdsaftale, som skulle sikre V2C ekstra betaling i forbindelse med PFA’s milliardbyggeri i Københavns Nordhavn.

Der har længe ikke været en god tone i Tyrkiet og USA’s forhold. Dette blev dog for alvor forværret i går, da USA indførte sanktionskrig mod Tyrkiet, efter tyrkerne har købt krigsmateriel fra Rusland. Et yderst usædvanligt skridt mod en NATO-allieret. Sanktionerne medfører, at flere tyrkiske embedsmænd ansat i de tyrkiske forsvarsmyndigheder forhindres adgang til USA og ikke længere har adgang til værdier i USA.

I mandags udgav Instrukskommissionen den første del af sin kommissionsundersøgelse, der indeholder en redegørelse over begivenhedsforløbet, der i 2016 ledte frem til en instruks om, at ingen mindreårige asylansøgere måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever. Inger Støjberg (V) var på daværende tidspunkt udlændinge- og integrationsminister. Kommissionen vurderer, at der var tale om en klart ulovligt ordre fra Udlændinge og Integrationsministeriet. Presset stiger fortsat på Inger Støjberg, idet Liberal Alliance nu kræver, at Støjberg skal for en rigsret. Ole Birk Olesen (LA) udtaler, ” Ligesom den almindelige borger skal for en domstol og have sin sag prøvet, om man er skyldig eller uskyldig, så er det, hvad der skal ske her i forhold til Inger Støjberg. En domstol skal afgøre, om hun er skyldig eller uskyldig”.

Flere uddannelsesinstitutioner oplyser, at onlineprøver under corona har resulteret i et øget antal af sager om eksamenssnyd. På Københavns Universitet, der normalt har 50-60 sager om eksamenssnyd om året, oplyser at tallet i 2020 foreløbigt er over 100. DTU melder også om en fordobling, mens CBS har oplevet mere end en fordobling. Opsporingen skyldes, at de fleste uddannelsessteder bruger en software, der sammenligner formuleringen i opgaver og lærebøger. Såfremt der er et sammenfald, vil opgaven markeres med ”ikke godkendt samarbejde”, hvilket kan indikere snyd.

God læselyst!

___________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________

(Visited 65 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Individ, fællesskab og vaccination

Aktuelt - 14, oktober 2021

 AF Matthias Smed Larsen En ny dag gryer Efter godt halvandet år med foranstaltninger mod virussen SARS-CoV-2 og den deraf resulterende sygdom COVID-19, herunder to indgribende nedlukninger af samfundet og en række regionale nedlukninger, er Danmark for alvor ved at åbne op igen. Hen over sommeren blev diverse restriktioner ophævet. I skrivende stund er det således ikke længere nødvendigt at bære mundbind på serveringssteder og offentlig transport, forsamlingsloftet er så højt at det ikke længere rammer de fleste private arrangementer, der […]

Læs mere

Karrierekarrusellen: Justitsministeriet

Aktuelt - 20, maj 2020

Med student Anton Kongsted Amtrup   1)    Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer?  En almindelig arbejdsdag som studentermedhjælper i Justitsministeriets departement er meget alsidig forstået på den måde, at man sjældent bliver stillet den samme opgave. Departementet er inddelt i mange vidt forskellige afdelinger, som opererer med alt fra regeringens håndtering af Corona-krisen til politiets praktisering og effektivisering af hastelovgivningen på samme område. Fællesnævneren for arbejdet i departementet er den politiske tilknytning. Som student i Politikontoret […]

Læs mere