God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Sidste uge – onsdag d. 6 januar 2021 – blev Kongressen i USA udsat for angreb af Trump-støtter og konspirationsteoretikere, der indtog Kongressen med strips og slagvåben. Fem personer blev dræbt under urolighederne og flere demonstranter sårede. De amerikanske myndigheder kalder angrebet for kriminalitet på en ”ufattelig skala”. Der er rejst over 170 sager mod personer, hvor flere end 70 allerede er blevet sigtet. Lovovertrædelserne lyder på alt fra ulovlig indtrængen, til tyveri af post, tyveri af digitale enheder, overfald på betjent, tyveri af statshemmeligheder og til mord og manddrab.

Der er nyt i udbytteskatteskandalen. Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod to britiske mænd for groft for at have svindlet Danmark med i alt 9,6 milliarder kroner. Den ene tiltalte er den britiske statsborger, Sanjay Shah, som ifølge SØIK længe har været mistænkt som hovedgerningsmanden.  Der er rejst tiltale efter straffelovens § 279 om bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der efter straffeloven har en strafferamme på op til 12 års fængsel. Det lader dog ikke til, at Sanjay Shah lader sig skræmme af de danske fængsler. Han har tidligere udtalt ”hvor slemt kan det egentlig være” med henvisning til, at der i de danske fængselsceller er adgang til mikrøbølgeovn, tv, køleskab og en Playstation.

På Christiansborg har politikernes løn i mange år skabt debat. Politikere modtager en række lukrative ordninger ved siden af deres løn, som bl.a. indebærer et skattefrit omkostningstillæg. Herudover får de en tjenestemandspension, hvor optjeningen går markant hurtigere end for andre. For et folketingsmedlem kræver det alene 20 år i tjeneste for at få den fulde livslange pension på mere end 31.000 kroner om måneden. Socialdemokratiet anser politikernes egne løn-og pensionsvilkår for grundlæggende uretfærdige og lovede på den baggrund, at 2020 ville blive året for en reform, hvor lukrative pensioner skulle omlægges til løn. Corona satte dog en stopper for dette og mange andre politiske processer. Gruppeformand Jacob Mark mener dog, at tålmodigheden er ved at være brugt op, hvorfor forhandlingerne ikke kan vente meget længere.

God læselyst!

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

(Visited 53 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 010818

Aktuelt - 01, august 2018

God eftermiddag og velkommen til Onsdagsposten! Hvis du heller ikke har sovet meget de sidste mange “tropenætter”, så kan du i det mindste glæde dig over, at du ikke behøver at scrolle hele din nyhedsfeed igennem for at finde de søvndyssende artikler – vi har samlet dem til dig her. I den kommende tropenat kan du altså se frem til at læse om vejledningen til håndhævelsen af forbuddet mod niqab og burkaer, Trumps tidligere kampagneleder der er endt godt og […]

Læs mere

Onsdagsposten 310118

Aktuelt - 31, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Om det er Wozniackis Australia Open sejr, historiens tresindstyvende Grammy uddeling, Hawaiis falske missilalarmadvarsel, Trumps Fake News Award-uddeling eller en helt femte begivenhed, der har optaget dig den forgangne tid, kan der næppe sås tvivl om, at årets første måned har budt på lidt af hvert. Det er blevet fastslået, at Kendrick Lamar er vor tids bedste rapper, at Caroline Wozniacki nok ikke får problemer med sin pensionsopsparing, samt at Donald Trump på ingen måde […]

Læs mere