God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Sidste uge – onsdag d. 6 januar 2021 – blev Kongressen i USA udsat for angreb af Trump-støtter og konspirationsteoretikere, der indtog Kongressen med strips og slagvåben. Fem personer blev dræbt under urolighederne og flere demonstranter sårede. De amerikanske myndigheder kalder angrebet for kriminalitet på en ”ufattelig skala”. Der er rejst over 170 sager mod personer, hvor flere end 70 allerede er blevet sigtet. Lovovertrædelserne lyder på alt fra ulovlig indtrængen, til tyveri af post, tyveri af digitale enheder, overfald på betjent, tyveri af statshemmeligheder og til mord og manddrab.

Der er nyt i udbytteskatteskandalen. Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod to britiske mænd for groft for at have svindlet Danmark med i alt 9,6 milliarder kroner. Den ene tiltalte er den britiske statsborger, Sanjay Shah, som ifølge SØIK længe har været mistænkt som hovedgerningsmanden.  Der er rejst tiltale efter straffelovens § 279 om bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der efter straffeloven har en strafferamme på op til 12 års fængsel. Det lader dog ikke til, at Sanjay Shah lader sig skræmme af de danske fængsler. Han har tidligere udtalt ”hvor slemt kan det egentlig være” med henvisning til, at der i de danske fængselsceller er adgang til mikrøbølgeovn, tv, køleskab og en Playstation.

På Christiansborg har politikernes løn i mange år skabt debat. Politikere modtager en række lukrative ordninger ved siden af deres løn, som bl.a. indebærer et skattefrit omkostningstillæg. Herudover får de en tjenestemandspension, hvor optjeningen går markant hurtigere end for andre. For et folketingsmedlem kræver det alene 20 år i tjeneste for at få den fulde livslange pension på mere end 31.000 kroner om måneden. Socialdemokratiet anser politikernes egne løn-og pensionsvilkår for grundlæggende uretfærdige og lovede på den baggrund, at 2020 ville blive året for en reform, hvor lukrative pensioner skulle omlægges til løn. Corona satte dog en stopper for dette og mange andre politiske processer. Gruppeformand Jacob Mark mener dog, at tålmodigheden er ved at være brugt op, hvorfor forhandlingerne ikke kan vente meget længere.

God læselyst!

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

(Visited 100 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Folkeafstemning i Tyrkiet

Aktuelt - 24, april 2017

Af Rebecca Knutzen Søndag d. 16. april 2017 skulle tyrkerne stemme ja eller nej til en række ændringer i deres forfatning. Det blev ”ja” til forfatningsændringerne med 51,4% flertal, og afstemningen afspejler altså både et tæt valg, men også en splittet befolkning. Valget er den største ændring i det politiske system i Tyrkiet siden 1923, hvor man regner det moderne Tyrkiet grundlagt fra. Folkeafstemningen er kontroversiel af flere årsager, såsom valgets afholdelse og påvirkningen på demokratiske værdier, hvilket er en […]

Læs mere

IUNO INTERNATIONAL SPRING DINNER

Aktuelt - 10, maj 2022

Af Emma Løchte Sommeren er for alvor ved at melde sin ankomst, hvilket naturligvis betyder, at de københavnske stræder er dækket til af mennesker, der alle forsøger at suge den samme solstråle til sig. Jeg er én af disse mennesker, når jeg – i skrivende stund – befinder mig på en tætpakket café i centrum af København. Efter adskillige måneder med mørke dage og kolde nætter, føles den kommende sommer bedre end nogensinde. I takt med solen varmer mine stadig […]

Læs mere