God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Sidste uge – onsdag d. 6 januar 2021 – blev Kongressen i USA udsat for angreb af Trump-støtter og konspirationsteoretikere, der indtog Kongressen med strips og slagvåben. Fem personer blev dræbt under urolighederne og flere demonstranter sårede. De amerikanske myndigheder kalder angrebet for kriminalitet på en ”ufattelig skala”. Der er rejst over 170 sager mod personer, hvor flere end 70 allerede er blevet sigtet. Lovovertrædelserne lyder på alt fra ulovlig indtrængen, til tyveri af post, tyveri af digitale enheder, overfald på betjent, tyveri af statshemmeligheder og til mord og manddrab.

Der er nyt i udbytteskatteskandalen. Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod to britiske mænd for groft for at have svindlet Danmark med i alt 9,6 milliarder kroner. Den ene tiltalte er den britiske statsborger, Sanjay Shah, som ifølge SØIK længe har været mistænkt som hovedgerningsmanden.  Der er rejst tiltale efter straffelovens § 279 om bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der efter straffeloven har en strafferamme på op til 12 års fængsel. Det lader dog ikke til, at Sanjay Shah lader sig skræmme af de danske fængsler. Han har tidligere udtalt ”hvor slemt kan det egentlig være” med henvisning til, at der i de danske fængselsceller er adgang til mikrøbølgeovn, tv, køleskab og en Playstation.

På Christiansborg har politikernes løn i mange år skabt debat. Politikere modtager en række lukrative ordninger ved siden af deres løn, som bl.a. indebærer et skattefrit omkostningstillæg. Herudover får de en tjenestemandspension, hvor optjeningen går markant hurtigere end for andre. For et folketingsmedlem kræver det alene 20 år i tjeneste for at få den fulde livslange pension på mere end 31.000 kroner om måneden. Socialdemokratiet anser politikernes egne løn-og pensionsvilkår for grundlæggende uretfærdige og lovede på den baggrund, at 2020 ville blive året for en reform, hvor lukrative pensioner skulle omlægges til løn. Corona satte dog en stopper for dette og mange andre politiske processer. Gruppeformand Jacob Mark mener dog, at tålmodigheden er ved at være brugt op, hvorfor forhandlingerne ikke kan vente meget længere.

God læselyst!

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

(Visited 76 times, 1 visits today)

Del denne artikel

220120

Aktuelt - 22, januar 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Indledningsvist vil JD gerne takke alle, der mødte op til JD’s årlige generalforsamling i mandags. Det var en fornøjelse at se så mange fremmødte medlemmer! Med disse ord springer vi fluks videre til ugens juridiske nyheder. For tredje gang i historien er en rigsretssag rejst mod en amerikansk præsident. I går aftes begyndte rigsretssagen, og Senatet skal derfor for en stund fungere som en retssal. Donald Trump er anklaget for embedsmisbrug og for at have […]

Læs mere

280819

Aktuelt - 28, august 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sommeren synger så småt på sidste vers og et nyt semester venter lige om hjørnet. Du kan derfor nå at nyde din sidste onsdagspost i behagelig omgivelser, før KUA igen bliver stedet, hvor du tilbringer flest vågne timer. I disse dage fyldes KUA dog med glæde og håb, en ny årgang er nemlig startet! Med en ny årgang følger der håb og nye (endnu ikke bristede) drømme om at blive den nye Harvey Spector eller […]

Læs mere