Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Netop nu forhandler regeringen og dens støttepartier om genåbning af landet, og selvom forhandlingerne fik en dramatisk afslutning i går, da samtlige blå partier trykkede “Leave” i protest, bliver selve genåbningen nok mindre dramatisk. Regeringens såkaldte coronaindsatsgruppe har lagt op til en genåbning af butikker, udendørs kultur og idræt, samt yderligere genåbning på Bornholm, i Nord- og Vestjylland, hvor smittetrykket er lavt. Som jurastuderende har vi nok længere udsigter til en genåbning af KUA3, men frygt ej at gå glip af ugens juridiske nyheder – Onsdagsposten holder dig opdateret på hjemmekontoret.

Vi skal blandt andet til Australien, hvor regeringen har befundet sig i en sand hanekamp med Facebook. Da et lovforslag i sidste uge lagde op til, at Facebook skulle betale afgifter til australske nyhedsmedier, når der deltes links til disse, for på den måde at bidrage til den journalistik, som mange facebook-brugere nyder godt af, valgte Facebook prompte at blokere for alle australske nyheder på platformen. Det resulterede i, at den australske regering i denne uge foreslog en ændring, således at Facebook nu selv skal forhandle aftaler med nyhedsmedierne indbyrdes. Det var foreløbigt acceptabelt for Facebook, som har åbnet for australske nyheder igen. Det kan altså godt betale sig at gå til modangreb på ugunstige lovforslag, når man hedder Facebook.

Et “angreb” på et lovforslag har vi også fået at se herhjemme, da Folketinget i starten af ugen skulle vedtage version 2.0 af den berygtede epidemilov. En solnedgangsklausul i loven fra marts 2020 medførte, at den ville ophøre i næste uge, og Folketingets partier havde tilsyneladende gjort sig nogle erfaringer siden sidst. I hvert fald stillede Venstre et ændringsforlsag, hvorefter loven skulle til automatisk genforhandling allerede den 15. oktober 2021, hvilket hurtigt fik et flertal uden om regeringen bag sig. Dette skulle dog ikke holde længe, da De Radikale og Enhedslisten trak sig fra forslaget og i stedet afgav betænkning sammen med SF om blot at foretage en evaluering af loven.

Dette var blot et lille udpluk – bliv meget klogere nedenfor.

Rigtig god læselyst og god onsdag!
 


 

 

(Visited 68 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 040718

Aktuelt - 04, juli 2018

Goddag og velkommen til Onsdagsposten! Vi forventer ikke mange læsere i denne uge, men skulle det utrolige ske, at festivalsdeltagerne med mindst “orange feeling” (læs: jurastuderende og dagsgæster) pludselig blev vækket af en trang til at kede de andre i campen med nye “fun facts” indenfor juraens verden, bringer vi naturligvis også denne onsdagspostuges overblik. Hertil hører et enkelt OBS til de af jer der har fravalgt urinstøv og flade øl i denne omgang, og har byttet Roskilde-billetten for en […]

Læs mere

041120

Aktuelt - 04, november 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Bølgerne går rigtigt højt i det amerikanske præsidentvalg, som endnu ikke er afgjort. Trump har netop taget to vigtige sejre – nemlig svingstaterne Florida og Texas, der begge har et stort antal valgmænd og som skiftevis har peget på både republikanske og demokratiske præsidenter. Donald Trump er dermed oppe på 212 valgmandsstemmer, mens Joe Biden har 223 valgmænd i ryggen. Med andre ord er der rasende tæt løb op valgsejren, der kræver 270 valgmænd. Der […]

Læs mere