Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Netop nu forhandler regeringen og dens støttepartier om genåbning af landet, og selvom forhandlingerne fik en dramatisk afslutning i går, da samtlige blå partier trykkede “Leave” i protest, bliver selve genåbningen nok mindre dramatisk. Regeringens såkaldte coronaindsatsgruppe har lagt op til en genåbning af butikker, udendørs kultur og idræt, samt yderligere genåbning på Bornholm, i Nord- og Vestjylland, hvor smittetrykket er lavt. Som jurastuderende har vi nok længere udsigter til en genåbning af KUA3, men frygt ej at gå glip af ugens juridiske nyheder – Onsdagsposten holder dig opdateret på hjemmekontoret.

Vi skal blandt andet til Australien, hvor regeringen har befundet sig i en sand hanekamp med Facebook. Da et lovforslag i sidste uge lagde op til, at Facebook skulle betale afgifter til australske nyhedsmedier, når der deltes links til disse, for på den måde at bidrage til den journalistik, som mange facebook-brugere nyder godt af, valgte Facebook prompte at blokere for alle australske nyheder på platformen. Det resulterede i, at den australske regering i denne uge foreslog en ændring, således at Facebook nu selv skal forhandle aftaler med nyhedsmedierne indbyrdes. Det var foreløbigt acceptabelt for Facebook, som har åbnet for australske nyheder igen. Det kan altså godt betale sig at gå til modangreb på ugunstige lovforslag, når man hedder Facebook.

Et “angreb” på et lovforslag har vi også fået at se herhjemme, da Folketinget i starten af ugen skulle vedtage version 2.0 af den berygtede epidemilov. En solnedgangsklausul i loven fra marts 2020 medførte, at den ville ophøre i næste uge, og Folketingets partier havde tilsyneladende gjort sig nogle erfaringer siden sidst. I hvert fald stillede Venstre et ændringsforlsag, hvorefter loven skulle til automatisk genforhandling allerede den 15. oktober 2021, hvilket hurtigt fik et flertal uden om regeringen bag sig. Dette skulle dog ikke holde længe, da De Radikale og Enhedslisten trak sig fra forslaget og i stedet afgav betænkning sammen med SF om blot at foretage en evaluering af loven.

Dette var blot et lille udpluk – bliv meget klogere nedenfor.

Rigtig god læselyst og god onsdag!
 


 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Bagkanten – terrorlovgivning

Aktuelt - 30, marts 2015

Bagkanten   Skrevet af Niels Frederik Balling Larsen   I kølvandet på terrorangrebet mod Charlie Hebdo er terrorbekæmpelse igen blevet et yndet diskussionsemne for landets politikere. I gennem de sidste 15 år har vi opbygget og udbygget terrorlovgivningen, og der er mere på vej. Men kan vi bygge på for evigt, hvis vi også skal bevare de selvsamme friheder, som vi værner så ihærdigt om?    ”Vi kan ikke opstille en bagkant for, hvor langt vi er villige til at […]

Læs mere

Splittelse i fordelingen

Aktuelt - 09, oktober 2017

Af Christian Christfort Gormsen Det er i tredje kontroversielle omgang, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg nu endegyldigt og med bred opbakning fra både regeringen og Socialdemokratiet suspenderer Danmarks indtag af kvoteflygtninge for 2016 og 2017. Hvis der er et emne, som om noget egner sig notorisk dårligt til en saglig politisk behandling, er det udlændingeområdet; hvortil det er særlig godt, at vi har retssale, advokater og upartiske dommere – og i denne runde også Stud.jur. – der ultimativt kan […]

Læs mere