Godmorgen og velkommen til endnu en Onsdagspost!

I denne uge er der blevet vedtaget nogle interessante love, både i indland og udland!

Først og fremmest var Republikanerne i delstaten Georgia ikke så tilfredse med nederlaget ved senatsvalget og præsidentvalget, og vil derfor nu begrænse muligheden for at forhåndsstemme. Valgdeltagelsen var ved både senatsvalget og præsidentvalget højere end nogensinde før, og præsident Joe Biden fik 11.779 flere stemmer end Donald Trump. De har derfor vedtaget et nyt lovforslag med 97 stemmer mod Demokraternes 72 stemmer i delstatsparlamentets underhus, og det går nu videre til yderligere debat i Georgias Senat.

Efter den nye lov skal man fremover indsende et foto.id for at give sin forhåndsstemme, og derudover forkortes den tid man har til at anmode om at brevstemme samt adgangen til de bokse, hvor brevstemmerne skal afleveres, vil også blive begrænset.

Tager vi fra Georgia og hjem til Danmark, har vi også herhjemme, i denne uge, vedtaget en ny lov. Efter et helt år med den hastelov, der blev vedtaget den 12. marts 2020, har et bredt flertal i Folketinget, i sidste uge, stemt for en ny epidemilov, der erstatter hasteloven. Denne nye epidemilov trådte i kraft i mandags, og indeholder en række tiltag, som skal forbedre danskernes retssikkerhed, både ved den nuværende situation, men også ved fremtidige epidemier.

Nogle af ændringerne er eksempelvis, at det fremover ikke kun vil være den siddende sundhedsminister, der alene kan bestemme, hvorvidt en landsdel skal lukkes ned, eller større forsamlinger skal forbydes. I stedet er magten nu spredt ud til en gruppe repræsentanter fra alle partierne i Folketinget, som skal stemme om hvert enkelt tiltag. Derudover er muligheden for at benytte tvangsvaccination også blivet fjernet fra loven, og meget andet som du kan læse mere om herunder!

Dette var blot to og af flere opdateringer fra denne uge, men du kan blive meget klogere nedenfor!

Rigtig god læselyst og god onsdag!

__________________________________________________________________________________

 

 

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 200219

Aktuelt - 19, februar 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den forgangne uge har budt på en forsmag på foråret. Fuglene kvidrer, luften er blevet lunere, og vi kan for alvor mærke at dagene bliver lysere. Forårsfornemmelserne sniger sig langsomt ind under huden her på Stud.Jur-redaktionen. Har du også kæmpet en ihærdig kamp med at forstå Zahles kringlede sætninger, eller har du mon tilsidesat Gomard for det gode vejr? Og i samme ombæring misset ugens nyheder? Så frygt ej! Stud.Jur-redaktionen bringer dig hermed ugens nyheder. […]

Læs mere

Onsdagsposten 041017

Aktuelt - 04, oktober 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Kært barn har mange navne. I USA skal vi til Prom, i gymnasiet skal vi til Galla, og ifølge mormor skal vi til Årsbal.  At vi på Det Juridiske Fakultet har fundet på et helt fjerde navn, kan vi roligt være stolte af. Her kalder vi det simpelthen Årsfest. I går annoncerede JD, på samme tid som Mick Jagger skrålede “SATISFACTION” i parken, at vi lørdag d. 28. oktober holder Årsfest på Moltkes Palæ, der […]

Læs mere