Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Imens vi troligt afventer de næste museskridt i genåbningsplanen, lægger såvel påskeferie som fortsatte coronarestriktioner sig stadig tungere over det danske samfund. Onsdagsposten kigger derfor i denne uge mod udlandet for nok engang at forsyne dig med et juridisk nyhedsoverblik som adspredelse til ferielæsningen. 

Vi starter i USA, nærmere bestemt delstaten Minneapolis, hvor den længe ventede retssag om George Floyds død netop er blevet indledt. På anklagebænken sidder den politibetjent, der havde sit knæ placeret på Floyds nakke og hals i mere end otte minutter, tiltalt for drab. Vi har alle set de uhyggelige billeder, men i de næste fire uger venter altså et retsligt opgør, der bliver værd at følge. Anklager og forsvarer har brugt den seneste tid på at blive enige om hvertenkelt medlem af juryen, hvor særligt fordelingen af repræsenterede racer var på dagsordenen ved forhandlingsbordet. Uanset hvad udfaldet af sagen bliver, er der tale om et uhyggeligt betændt emne, der rækker langt udover den konkrete sag. 

Fra frihedens land bevæger vi os videre til et sted, hvor folk i øjeblikket nyder mindre frihed. I al-Hol og al-Roj-fangelejrene i Syrien sidder, som man nok ikke har kunnet undgå at blive gjort opmærksom på, 19 børn og syv kvinder med tilknytning til Danmark, som godt kunne tænke sig at være med på næste afgang til Kastrup. På Christiansborg har de også fået øje herpå, og efter stor debat om hvorvidt Danmark skal hjælpe de pågældende – særligt børnene – hjem i trygge rammer, har Regeringen nu handlet på spørgsmålet. En nyligt nedsat task force, skal i den kommende tid undersøge, hvordan man under dansk lovgivning kan hente de danske børn hjem uden deres mødre. Det Juridiske Fakultets egen Jens Elo Rytter har betegnet dette som “en svær opgave”.

God læselyst og god påske!

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________

(Visited 59 times, 1 visits today)

Del denne artikel

190820

Aktuelt - 19, august 2020

God formiddag og velkommen til onsdagsposten! Politiet har netop løftet sløret for en større hemmelig efterforskning af det organiserede kriminelle miljø. 12 personer er i går blevet anholdt ved aktioner spredt ud over hele landet – og tre er allerede varetægtsfængslet. Anholdelserne er en del af en sag om flere hundrede kilo amfetamin, hvor de tre varetægtsfængslede personer er de reelle bagmænd i sagskomplekset, oplyser politiet. De øvrige 12 anholdte skal angiveligt have modtaget amfetaminen fra bagmændene for derefter at […]

Læs mere

Onsdagsposten 310118

Aktuelt - 31, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Om det er Wozniackis Australia Open sejr, historiens tresindstyvende Grammy uddeling, Hawaiis falske missilalarmadvarsel, Trumps Fake News Award-uddeling eller en helt femte begivenhed, der har optaget dig den forgangne tid, kan der næppe sås tvivl om, at årets første måned har budt på lidt af hvert. Det er blevet fastslået, at Kendrick Lamar er vor tids bedste rapper, at Caroline Wozniacki nok ikke får problemer med sin pensionsopsparing, samt at Donald Trump på ingen måde […]

Læs mere