Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Imens vi troligt afventer de næste museskridt i genåbningsplanen, lægger såvel påskeferie som fortsatte coronarestriktioner sig stadig tungere over det danske samfund. Onsdagsposten kigger derfor i denne uge mod udlandet for nok engang at forsyne dig med et juridisk nyhedsoverblik som adspredelse til ferielæsningen. 

Vi starter i USA, nærmere bestemt delstaten Minneapolis, hvor den længe ventede retssag om George Floyds død netop er blevet indledt. På anklagebænken sidder den politibetjent, der havde sit knæ placeret på Floyds nakke og hals i mere end otte minutter, tiltalt for drab. Vi har alle set de uhyggelige billeder, men i de næste fire uger venter altså et retsligt opgør, der bliver værd at følge. Anklager og forsvarer har brugt den seneste tid på at blive enige om hvertenkelt medlem af juryen, hvor særligt fordelingen af repræsenterede racer var på dagsordenen ved forhandlingsbordet. Uanset hvad udfaldet af sagen bliver, er der tale om et uhyggeligt betændt emne, der rækker langt udover den konkrete sag. 

Fra frihedens land bevæger vi os videre til et sted, hvor folk i øjeblikket nyder mindre frihed. I al-Hol og al-Roj-fangelejrene i Syrien sidder, som man nok ikke har kunnet undgå at blive gjort opmærksom på, 19 børn og syv kvinder med tilknytning til Danmark, som godt kunne tænke sig at være med på næste afgang til Kastrup. På Christiansborg har de også fået øje herpå, og efter stor debat om hvorvidt Danmark skal hjælpe de pågældende – særligt børnene – hjem i trygge rammer, har Regeringen nu handlet på spørgsmålet. En nyligt nedsat task force, skal i den kommende tid undersøge, hvordan man under dansk lovgivning kan hente de danske børn hjem uden deres mødre. Det Juridiske Fakultets egen Jens Elo Rytter har betegnet dette som “en svær opgave”.

God læselyst og god påske!

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________

(Visited 43 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 180718

Aktuelt - 18, juli 2018

Godaften og velkommen til onsdagsposten! Dagen bliver altid lysere, når vi hører om dansk dynamit på den internationale scene. I dag er det Margrethe Vestager, og det er endnu en af hendes hold-kæft-bøder. Denne gang går den til Google og har en svimlende størrelse på 32 mia. kr. Den forgangne uges nyhedsbillede har ellers ikke hævet humøret med de særdeles groteske udmeldinger fra Trump. I denne omgang har de været så absurde, at selv Fox News har italesat det – […]

Læs mere

Onsdagsposten 211216

Aktuelt - 21, december 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 21. december 2016  I en tid, hvor panik, trængsel og alarm udelukkende burde være forbundet med køen i Magasin den 23. december, kan man undres over, at dette langt fra er tilfældet. Verden er af lave, og det lader ikke til, at juleroen har planer om at sænke sig lige foreløbig. I går hævdede Islamisk Stat at stå bag mandagens angreb på et julemarked i Berlin, der har kostet 12 mennesker […]

Læs mere