Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det seneste stykke tid er der navnlig tre sager, der har fyldt i mediebilledet. Her snakker vi selvfølgelig kvinders tryghed i det offentlige rum, de danske børn der er fanget i en lejr i Syrien, og ikke mindst de hårde domme og varetægtsfængslinger, der er blevet gennemført i forbindelse med demonstrationer mod corona-håndteringen. Der vil i dagens onsdagspost blive knyttet en kort kommentar til hver af de nævnte sager.

Vi starter med trygheden i det offentlige rum. Den sidste uges tid har mediebilledet været præget af historien om kvinders utryghed, der blev udløst af mordet på den engelske kvinde Sarah Everard. Siden har adskillige kvinder beskrevet, hvordan de foretager alverdens foranstaltninger for komme deres utryghed til livs. I forlængelse af debatten peger justitsminister Nick Hækkerup på øget overvågning som løsningen på problemet. Nogen husker måske, da han tilbage i december 2019 på folketingets talerstol sagde ”ingen tryghed, ingen frihed … Det følger logisk heraf, at med overvågning stiger friheden”. Om man er enig eller ej, vil jeg lade være op til den enkelte læser.

Vi hopper til en anden mørk historie. Det forholder sig nemlig sådan, at 19 danske børn i skrivende stund sidder i fangelejre i Syrien. Dette har affødt en del debat på det seneste, hvor det hidtidige klimaks har været et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor nævnets formand Martin Lidegaard (R) skulle have været ganske utilfreds med, at en rapport fra Forsvarets Efterretningstjeneste, der beskriver hvordan IS smugler børn ud af lejrene, angiveligt er blevet tilbageholdt for nævnet. Statsministeren sagde igår efter massivt pres, at regeringen gerne vil se på, hvordan de kan børnene, hvad end det så skal betyde.

Som opfølgning på den sidste onsdagspost, der beskrev at en talsperson for ”Men In Black” var på anklagebænken i en sag, hvor anklageskriftet indeholdt en påstand om dobbelt straf med henvisning til straffelovens § 81 d, kan det konstateres, at vedkommende blev dømt 2 års fængsel, og således med dobbelt straf i medfør af § 81 d. Dommen er nok den mest omstridte af sin slags i lang tid, og jeg tror, at jeg taler for hele det juridiske fakultet, hvis ikke hele befolkningen, når jeg siger, at det bliver spændene at følge sagen i landsretten.

Til sidst er der kun tilbage at sige – god læselyst!

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

(Visited 69 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Per Wimmer

Aktuelt - 13, august 2014

Slår man Per Wimmer op på Wikipedia, lyder den første sætning:”Per Wimmer is a Danish philanthropist, space advocate, entrepreneur, financier, adventurer, author and future space tourist.” Intet af det er forkert, og faktisk er Per Wimmer meget mere end det. Her følger et portræt af en dansk jurist, som fra sin helt normale opvækst i Slagelse har opnået fire forskellige mastergrader, praktikophold i FN og EU, jobs hos McKinsey & Co., Goldman Sachs og The MAN Group og til nu at være ejer af sin egen investeringsbank i London. Her følger et portræt af manden, som en erhvervskommentator engang har skrevet som ”a true Indiana Jones meets 007 James Bond”.

Læs mere

Onsdagsposten 130515

Aktuelt - 13, maj 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere