Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Knap halvvejs igennem ugen er vi allerede blevet budt på en række nyheder på den juridiske front, og selvom forårsvejret for alvor er ved at melde sin ankomst, og en weekend lidt længere end de sædvanlige er i sigte, er der ingen undskyldning for ikke at være opdateret, når ugens Onsdagspost er i luften.

I mandags afgav Instrukskommissionen (eller, som hovedpersonen stædigt fastholder at benævne den, “Barnebrudskommissionen”) den sidste del af sin beretning om tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige adskillelse af unge asylpar. Flere centrale embedsfolk tildeles kritik for deres ageren i sagen, men hverken daværende departementschef for Støjbergs ministerie, Uffe Toudal Pedersen eller tidligere særlig rådgiver, Mark Thorsen, blev ansvarsvurderet af kommissionen, hvilket har fået en række eksperter i forvaltningsret til at udtale til Politiken, at afgørende brikker vil mangle i det store puslespil, der som bekendt er grundlaget for den kun anden rigsretssag i 100 år.

Et andet ministerie, der muligvis bevæger sig på kanten af lovgivningen i netop disse dage, er Udenrigsministeriet, der stædigt har nægtet at hjemhente personer med dansk pas, der befinder sig i de syriske fangelejre, al-Hol og al-Roj. Det mener i hvert fald “Christiania-advokaten”, Knud Foldshack, der netop er blevet meddelt fri proces i sit søgsmål mod den danske stat, som ifølge ham er retligt forpligtet til at hente en af kvinderne samt hendes to børn til Danmark. Foldshack har tidligere repræsenteret borgere i sager om blandt andet fristaden Christiania og Ungdomshuset på Jagtvej 69, og udviser en tilgang til advokathvervet, som nok må indrømmes at være mere idealistisk end de flestes. Det bliver spændende at følge den aktuelle sag.

Endelig kan vi ikke undgå at berøre Nemlig.com, der på det seneste har været genstand for beskyldninger om mindre ideelle arbejdsforhold for deres lagermedarbejdere og udbringningsbude. Sagen har fået Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til at reagere, og han har nu bedt sin trofaste jagthund, Arbejdstilsynet, om i den kommende tid at holde særligt øje med arbejdsforholdene for bud- og kurertjenester, som Nemlig.com.

Rigtig god læselyst!

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagspost – 260521

Aktuelt - 26, maj 2021

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! For de fleste jurastuderende vil denne tid på året aldrig blive nogen udpræget fornøjelse. Med hovederne dybt begravet i bøger og MacBooks samt uoverskueligt lang tid til sommerferie, føles den nylige genåbning af KUA kun som en ringe trøst. Måske er din bachelor- eller specialeaflevering lige oppe over, måske har du et par klassiske skriftlige 4-timers i vente, eller også er du bare presset over, at en vis idrætsforening fra en motorvejssammenfletning vest for København […]

Læs mere

Introforløbet set i bakspejlet

Aktuelt - 19, september 2016

Tre uger er gået, og ordet “intro” er efterhånden ikke på alles læber længere. Det er blevet tid til at gøre status. Om du er i gang med at skrive speciale, eller om du netop har “overstået” introforløbet, kan du få en bid af eventyret her, hvor to russere og en tutor beretter om et fantastisk introforløb. Af Lasse Jos Jannok Petersen, Sascha Simone Ellegaard Lassen, & Amalie Munch Jensen       Af Lasse Jos Jannok Petersen, russer   Da jeg fik at […]

Læs mere