Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi er knap halvvejs igennem en uge, der allerede har budt på en række nyheder på den juridiske front, og selvom foråret for alvor er ved at melde sin ankomst, og en weekend lidt længere end de sædvanlige er i sigte, er der ingen undskyldning for ikke at holde sig opdateret, når ugens Onsdagspost er i luften.

I mandags afgav Instrukskommissionen (eller, som hovedpersonen stædigt fastholder at benævne den, “Barnebrudskommissionen”) den sidste del af sin beretning om den tidligere udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjbergs ulovlige adskillelse af unge asylpar. Flere centrale embedsfolk tildeles kritik for deres ageren i sagen, men hverken daværende departementschef for Støjbergs ministerie, Uffe Toudal Pedersen eller tidligere særlige rådgiver, Mark Thorsen, blev ansvarsvurderet af kommissionen, hvilket har fået en række eksperter i forvaltningsret til at udtale til Politiken, at afgørende brikker vil mangle i det store puslespil, der er grundlaget for den kun anden rigsretssag i 100 år.

Et andet ministerie, der muligvis bevæger sig på kanten af lovgivningen i netop disse dage, er Udenrigsministeriet, der stædigt har nægtet at hjemhente danske statsborgere, der befinder sig i de syriske fangelejre, al-Hol og al-Roj. Det mener i hvert fald “Christiania-advokaten”, Knud Foldshack, der netop er blevet meddelt fri proces i sit søgsmål mod den danske stat, som ifølge ham er retligt forpligtet til at hente en af kvinderne samt hendes to børn til Danmark. Foldshack har tidligere repræsenteret borgere i sager om blandt andet fristaden Christiania og Ungdomshuset på Jagtvej 69, og repræsenterer en tilgang til advokathvervet, som nok må indrømmes at være mere idealistisk end de flestes. Det bliver spændende at følge sagen.

Endelig kan vi ikke undgå at berøre Nemlig.com, der på det seneste har været genstand for beskyldninger om mindre ideelle arbejdsforhold for deres lagermedarbejdere og udbringningsbude. Sagen har fået Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til at reagere, og han har nu bedt sin trofaste jagthund, Arbejdstilsynet, om i den kommende tid at holde særligt øje med arbejdsforholdene for bud- og kurertjenester, som Nemlig.com.

Rigtig god læselyst!

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250215

Aktuelt - 25, februar 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 061217

Aktuelt - 06, december 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! “Nu det jul igen, JD er fuld igen, og Stud.Jur. ligger under bordet”. Mange ting sker i december måned, og særligt for JD betyder juletid, at endnu et bestyrelsesår lakker mod enden. Vi har haft vores sidste bestyrelsesmøde i mandags, hvor bl.a., “den nye bestyrelse 2018” var på dagsordenen. Går du derfor og gemmer på en lille drøm om at blive JD’s næste bestyrelsesmedlem, afholder vi generalforsamling d. 18. januar 2018, hvor du er mere […]

Læs mere