Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!
KUA har endelig slået dørene op for alle paragrafryttere derude, og nøøj hvor er det bare skønt at se lidt liv ude på fakultetets gange igen. JD ser utroligt meget frem til at få hilst på nye såvel som gamle studerende, men indtil da må I komme gennem dagen med denne pseudo-fredagspost.

Kan man næsten få for meget demokrati? Det mener Roger Buch, der er kommunal- og valgforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som ikke ønsker at sætte et kryds til næste Forbrugervalg. Forbrugervalget – hvad er det nu lige? Jo, det er såmænd blot her der vælges forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen i dit lokale forsyningsselskab, og det er disse selskaber som i sidste ende er med til at træffe vigtige beslutninger for milliarder indenfor klima og miljø (dit drikkevand og dine kloakker!). Problemet er bare, at der sidste gang der var valg (2017), i rigtig mange forsyningsselskaber kun var under to procent af de stemmeberettigede, der satte kryds. I eksempelvis forsyningsselskabet BlueKolding ærgrer man sig over dette, og kommunikationschef Tue Knudsen udtaler ”Når man skal bruge tid og kræfter på at sætte sig ind i det her, er det, fordi man får indflydelse på, hvor stor en rolle vi og Kolding kan spille i den grønne omstilling og i en mere klima- og miljørigtig verden fremover” – Tjek BlueKoldings powerpoint fra infomøde om forbrugervalget og blive klogere her.

DF plæderer i disse dage for at Muhammed-tegninger skal være en obligatorisk del af undervisningen på de danske folkeskoler og videregående uddannelser. Forslaget er en reaktion på, at flere lærere har meldt ud, at de ikke ønsker at bruge tegningerne i undervisningen af frygt for deres sikkerhed. Senest måtte en lærer på Københavns Professionshøjskole undlade at bruge tegningerne i sin undervisning, da denne modtog trusler på Facebook. Danmarks Lærerforening og Gymnasieskolernes Lærerforening er dog imod forslaget, og sidstnævntes formand, Tomas Kepler, udtaler: ” Jeg synes, en politisk ensretning og indholdsstyring er en farlig tendens, for hvis man først åbner Pandoras æske, så kan det stikke af i alle mulige retninger”. At gøre det pligtigt vil dog ifølge Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, betyde, at man som lærer står stærkere overfor dem der skulle være imod et sådant tiltag. Formentlig vil ensretning således kunne forbedre lærernes sikkerhed.

En bred politisk aftale, den såkaldte ”Barnets lov”, skal sikre udsatte børn flere rettigheder! “Barnets Lov” skal blandt andet sikre, at børn allerede fra 10-årsalderen får ret til at sige nej til samvær med deres biologiske forældre, og de får en mere udtrykkelig ret til at bede om anbringelse. I dag får børnene selvstændig partsstatus i deres egen sag når de fylder 12 år, men denne grænse flyttes fremadrettet til de 10 år. I Børns Vilkår glæder man sig over aftalen, og Direktør Rasmus Kjeldahl kalder den “en milepæl”. Han forudser, at aftalen vil føre til flere anbringelser. Som et led i planen er der desuden afsat 300 millioner kroner til oprettelsen af familiehuse over hele landet, hvor udsatte familier kan få hjælp.

God onsdag og god læselyst!

________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

(Visited 47 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 110117

Aktuelt - 11, januar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 11. januar 2017 Der kan næppe sås tvivl om, at vi befinder os i en presset periode. Januar, som vi forøvrigt ikke engang er halvvejs igennem, er en periode, hvor du bør sætte pigdæk på din cykel, en periode, hvor du opdager, at din iPhone ikke er designet til dansk vinter, en periode, hvor din hund får poteskader af vejsalt. Og nå ja, så er det også en periode, […]

Læs mere

Jeg stemmer nej. Her er, hvorfor du også bør gøre det

Aktuelt - 30, maj 2022

Skrevet af Regitze Sancoeur, stud.cand.jur og folketingskandidat Da det blev meldt ud, at vi skulle stemme om forsvarsforbeholdet, var jeg ikke i tvivl: Det blev et klart og tydeligt nej herfra. Det var klart, hvad vi skulle stemme om, og min tid på The Queens University i Belfast, Nordirland i Storbritannien i efteråret 2020 havde gjort mig så meget klogere på Brexit og EU, at jeg instinktivt vidste, at det her var et påskynd afledt af en frygt for 3. […]

Læs mere