God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Det bliver så småt varmere i vejret, og sommerferien nærmer sig for de fleste af os. Du har måske lige afleveret dit bachelorprojekt? Ellers er du måske fortsat begravet i de sidste eksaminer. Om ikke andet, så snup en kop kaffe, giv dig selv en pause og læs med om den forgangne uges juridiske nyheder i ugens Onsdagspost!

Måske var der lidt for meget fart på, da hastelovgivningen fra marts 2020 blev vedtaget. Det er der i hver fald noget, der tyder på. Landsretten har denne uge truffet afgørelse i sagen om den omtalte corona-demonstration. Her blev det et klart nej til dobbeltstraf for optøjer og stenkast mod politiet i forbindelse med en corona-demonstration.
Denne afgørelse er Formanden for Advokatrådets strafferetsudvalg, Karoline Normann, meget lettet over. Hun ser det som en stor sejr for retssikkerheden og et godt eksempel på nødvendigheden af et to-instansprincip. Hun udtaler at, formålet med strafskærpelsen, altså straffelovens §81d, var en bekymring for, at personer eller virksomheder udnyttede corona-pandemien til at begå strafbare handlinger, for eksempel svindel med hjælpepakkeordninger, tyveri af værnemidler og udnyttelse af svage personer til at oplyse cpr-nr. og nem-id, som herefter kunne misbruges. Hun mener ikke, at den omstændighed, at man deltager i en corona-kritisk demonstration, har noget med baggrunden for strafskærpelsen at gøre.

Rykker vi videre til noget lidt andet, er der den seneste uges tid blevet skabt stor debat om hjælp til udsatte børn og familier, herunder specifikt omkring lovgivning om adoption. Debatten udsprang af en afgørelse, truffet af Ankestyrelsen, hvor to kvinder fik afslag på deres ønske om at adoptere, blot fordi de ikke havde søgt om adoptionen sammen, men derimod hver for sig. Bjarne Laustsen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, vil ligesom Venstres Marie Bjerre tage sagen op med ministeren. Han mener, at der bør være mulighed for at give dispensation, så man også kan adoptere uden at bringe sin samlever ind i sagen. Thomas Vorre, formand for Fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening, mener, at lovgivningen savner fleksibilitet og mulighed for dispensation og Venstre har i den forbindelse anført, at de vil arbejde for en mere fleksibel lovgivning på området.

Hvis du vil vide mere, kan du bliver klogere på de seneste nyheder herunder!

Rigtig god læselyst!

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagspost 220720

Aktuelt - 21, juli 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sommeren er på sit midtpunkt, solen er endelig høj igen over København, og det er igen blevet onsdag. Tre gode ting. Vi starter dagen ud med en sigtelse, som ikke har fundet sted i Danmark i mere end 70 år. Der er tale om 29-årige Ahmad Salem El-Haj, som er sigtet for landsforræderi i medfør af Straffelovens § 101 a, stk. 1, hvor strafferammen kan være helt op til på livstid. Sigtelsen begrunder sig i, at […]

Læs mere

Humans of Søndre Campus, 2. års studerende

Aktuelt - 27, april 2017

Livet som 2. årsstuderende? Af David Mejer Jensen, 2. års studerende   Hej med dig søde ven, der har klikket på linket og derved fået denne (fremragende) artikel frem på din computerskærm!   Mit navn er David. Jeg er en tilflytter fra Jylland, som har formået at fylde 27 år hele 3 gange, og til sommer fylder jeg sørme 27 år for 4. gang. Jeg valgte at berige København med min tilstedeværelse i sommeren 2015, da jeg rev teltpælene op […]

Læs mere