God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Den akademiske slutspurt er indtruffet, og de sidste arme, eksamenslæsende sjæle søger forløsning hos de højere juridiske magter (læs sommerglade censorer) – knæk og bræk til jer!

-Eller måske har du slet ikke brug for held, men nærmere en gang Ritalin eller Modafinil?
Det skal pointeres, at disse medicinske præparater ikke bør misbruges eller indtages af folk som ikke har ADHD eller lider af narkolepsi, men det forholder sig nu engang således, at selvom Ritalin og Modafinil er på dopinglisten, så kan Anti Doping Danmark ikke konkludere, at præparaterne tæller som eksamens-doping. Dermed tæller de såkaldte ”study drugs” ikke som eksamenssnyd på Københavns Universitet. Stofferne er dog ulovlige, hvis de ikke er ordineret af egen læge – det er nemlig ulovligt at købe og sælge receptpligtig medicin, hvis ikke man har en recept.

Danske Universiteters direktør, Jesper Langergaard, tager afstand fra, at disse stoffer indtages på campus, men udtaler yderligere “Det er forkert at kalde det doping, fordi så italesætter man igen uddannelse som en konkurrence. Og det er jeg meget imod.”

Men bør det ikke tælle som snyd at tage præstationsfremmende stoffer? Og bør eksamensvagterne i forlængelse heraf kaste en antidoping-test med ind i båsen? Læs andres synspunkter her.

Instrukskommissionen (eller barnebrudskommissionen som nogen vil kalde den) har måtte erfare, at flere mailbokse hos topembedsmænd i Udlændingestyrelsen og i Udlændinge- og Integrationsministeriet under VLAK-regeringen i 2016 er blevet slettet. De slettede e-mails kunne muligvis have skærpet kommissionens ansvarsvurderinger i sagen, lyder det fra Instrukskommissionen. Problemet sås ligeledes, da Tibetkommissionen i sin tid heller ikke have adgang til alle mails, idet mailbokse pr. automatik slettes, når embedsmændene skifter job.

Proceduren vækker stor forargelse blandt partierne, hvorfor et flertal uden om regeringen nu kræver en lovændring, således at mailbokse i ministerier og statslige styrelser bliver gemt i mindst fem år.
Hvem havde troet, at lidt GDPR-compliance skulle volde så mange problemer?

Vestre Landsret afgjorde i går, at en 25-årig mand skal straffes med fire måneders betinget fængsel, og betale 5000 kr. i erstatning – pr. person vel og mærke – for at medvirke til at lave et onlinekatalog med nøgenbilleder. Vestre Landsret mente dermed, at ud af de 590 berørte kvinder (!) skulle 329 af dem kompenseres, hvorfor den samlede erstatningssum lyder på ca. 1,6 mio. kroner. Manden skulle angiveligt have været med til at lave en indholdsfortegnelse, hvor billeder fra de forurettedes Facebook-profiler figurerede. Det vides endnu ikke, hvorvidt anklager eller forsvarer vil prøve at anke sagen til Højesteret.

God onsdag og god læselyst!

____________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 200618

Aktuelt - 20, juni 2018

Godaften og velkommen til Onsdagsposten! Solen er pletvist ved at vende tilbage, og alle årgange omsider kan omsider gå sommeren og Gothersgade i møde sammen. Det er unægteligt skønt og al fejring værd – men det fratager os desværre ikke vores pligt til at holde os opdaterede. Hvor meget vi end er modstandere af reptilhjernestimulerende nyheder omkring alskens dårlige nyheder på verdensplan, er dagens første artikel pligtlæsning for alle, der ikke allerede har sat sig ind i konsekvenserne af USA’s […]

Læs mere

150420

Aktuelt - 14, april 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den internationale Valutafond, IMF, slår fast, at verden er i en økonomisk krise, der ikke er set siden 1930’erne. Danmark kan forvente en nedgang på 6,5 procent i bruttonationalprodukt i 2020, hvilket svarer til 150 millioner. Det er værre end finanskrisen tilbage i 2008, hvor bruttonationalproduktet faldt med 4,9 procent. Som følge af de alvorlige økonomiske konsekvenser, opfordrer Magrethe Vestager EU-lande til at købe aktier i virksomheder i deres lande for at undgå kinesisk overtagelse. […]

Læs mere