God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Den akademiske slutspurt er indtruffet, og de sidste arme, eksamenslæsende sjæle søger forløsning hos de højere juridiske magter (læs sommerglade censorer) – knæk og bræk til jer!

-Eller måske har du slet ikke brug for held, men nærmere en gang Ritalin eller Modafinil?
Det skal pointeres, at disse medicinske præparater ikke bør misbruges eller indtages af folk som ikke har ADHD eller lider af narkolepsi, men det forholder sig nu engang således, at selvom Ritalin og Modafinil er på dopinglisten, så kan Anti Doping Danmark ikke konkludere, at præparaterne tæller som eksamens-doping. Dermed tæller de såkaldte ”study drugs” ikke som eksamenssnyd på Københavns Universitet. Stofferne er dog ulovlige, hvis de ikke er ordineret af egen læge – det er nemlig ulovligt at købe og sælge receptpligtig medicin, hvis ikke man har en recept.

Danske Universiteters direktør, Jesper Langergaard, tager afstand fra, at disse stoffer indtages på campus, men udtaler yderligere “Det er forkert at kalde det doping, fordi så italesætter man igen uddannelse som en konkurrence. Og det er jeg meget imod.”

Men bør det ikke tælle som snyd at tage præstationsfremmende stoffer? Og bør eksamensvagterne i forlængelse heraf kaste en antidoping-test med ind i båsen? Læs andres synspunkter her.

Instrukskommissionen (eller barnebrudskommissionen som nogen vil kalde den) har måtte erfare, at flere mailbokse hos topembedsmænd i Udlændingestyrelsen og i Udlændinge- og Integrationsministeriet under VLAK-regeringen i 2016 er blevet slettet. De slettede e-mails kunne muligvis have skærpet kommissionens ansvarsvurderinger i sagen, lyder det fra Instrukskommissionen. Problemet sås ligeledes, da Tibetkommissionen i sin tid heller ikke have adgang til alle mails, idet mailbokse pr. automatik slettes, når embedsmændene skifter job.

Proceduren vækker stor forargelse blandt partierne, hvorfor et flertal uden om regeringen nu kræver en lovændring, således at mailbokse i ministerier og statslige styrelser bliver gemt i mindst fem år.
Hvem havde troet, at lidt GDPR-compliance skulle volde så mange problemer?

Vestre Landsret afgjorde i går, at en 25-årig mand skal straffes med fire måneders betinget fængsel, og betale 5000 kr. i erstatning – pr. person vel og mærke – for at medvirke til at lave et onlinekatalog med nøgenbilleder. Vestre Landsret mente dermed, at ud af de 590 berørte kvinder (!) skulle 329 af dem kompenseres, hvorfor den samlede erstatningssum lyder på ca. 1,6 mio. kroner. Manden skulle angiveligt have været med til at lave en indholdsfortegnelse, hvor billeder fra de forurettedes Facebook-profiler figurerede. Det vides endnu ikke, hvorvidt anklager eller forsvarer vil prøve at anke sagen til Højesteret.

God onsdag og god læselyst!

____________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 260417

Aktuelt - 26, april 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 26. april 2017 I en tid, hvor frygt, tårer og frustrationer egentlig kun burde være forbundet med de kommende eksaminer i maj- og junimåned, kan man undres over, at dette langt fra er tilfældet. Verden er af lave, og den seneste måned har det vist sig, at Islamisk Stat desværre ikke giver alt for let op. Islamisk Stat hævdede tidligere på året at stå bag både angrebet i  London og Stockholm. […]

Læs mere

OK18- hvem, hvad, hvor?

Aktuelt - 15, april 2018

I de sidste par måneder har vi dagligt lagt øre til nyheder om udviklingen i forhandlingerne om de offentlig ansattes overenskomster – eller mangel på samme. Som studerende har vi vandret rundt i usikkerhed omkring, hvilke konsekvenser en eventuel storkonflikt vil have for lige netop os, og KU har udarbejdet en FAQ om eventuelle krisetilstande i tilfælde af et lockout. Som jurastuderende burde vi vel alle er være fuldt ud opdaterede på, hvad den højspændte konflikt drejer sig om, og […]

Læs mere